Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Elilen Horečky zatím nemám… Zánět i s horečkama už jsem jednou měla, ale v druhém prsu. Podařilo se mi to ale během jednoho dne rozmasírovat a odstříkat. Teď nejde vůbec nic ![]()
@akcak Podle mě máš ucpaný mlékovod mě se to taky stává to pak přichází na řadu jehla vždycky se mi v bradavce udělá bílá tečka to je to ucpané mléko tak do toho pichnu a pak celkem síla mléko stříká snad všude někdy tam mám těch teček víc tak to popicham a odsaju a řeknu ti okamžitá uleva a je po bolesti. Zní to trochu drasticky ale raději si 100× pichnu jehlou než si uhnat zánět!!
@akcak
ja mela jenom jednu ztvrdlinu, jinak prso normalne teklo, ale bohuzel se mi to nepovedlo rozmasirovat a skoncilo to zanetem, bouli na prsu, krome vsechn moznych babskych rad nepomohly uz pak ani ATB a museli mi to riznout.
cimz nechci strasit - v 99.9% pripadu to dopadne v pohode uvolnenim, ale jenom varuju - nepodcenovat! a pokud se to nelepsi, tak urychlene na gyndu a resit.
jo, a teploty jsem nemela vubec zadne celou dobu. takze to neni moc smerodatne.
@akcak Já se s tím sama prala dva dny. ATB mi pomohly skoro okamžitě. Říkala jsem si, že jsem na pohotovost (byl víkend) měla zajet dřív. Malé zatvrdlinky jsem tam ale myslím měla ještě 14 dní po tom. Ale už nebolely.
@akcak take se mi to stava. Bohuzel mi to nikdy neslo rozmasirovat. Pred kojenim jsem se pokusila vzdy prso nahrat a pak i pres vztekani se male ji prikladat do dane polohy (u nas prevazne fotbalista). Bohuzel se mi vzdy podarilo rozkojit az vecer, kdy byla mala vlacna. Vzdy po kojeni leduj. Drzim palce. Urcite to vytahne, kdyz ne ted, tak vecer. Bolest je to neprijemna, zrovna ted jsem ji resila v nedeli.
Ja s tim byla i tenkrat na pohotovosti atb mi nedali, rekli mi, ze to neni zanet, jen ucpane a mam to rozkojit. No 12 hodin nato jsem tam jela se 40 kama, co nesly za boha srazit. @akcak
Holky, stal se zázrak
Po slivovicovém zábalu mi to malá ve fotbalové poloze konečně vycucla
Ale měla jsem už na mále, pomalu jsem ani nemohla chodit, jak mě celý prs šíleně bolel. A vzít dcerku do náruče nešlo ani omylem… Tak teď už to snad bude dobré. Moc všem děkuju za rady! ![]()
@akcak super. Jen bych jeste tak dve kojeni kojila ve fotbalove poloze.
Paralen, teplou sprchu odstříkávat a masáže potom studené obklady a pít méně vody. Pomazat heřmánkovou mastí.