Tvrdé prso bolí

107
19.4.13 18:28

tvrdé prso bolí

Holky poraďte mám syna 2,5 měsíce plně kojím, ale včera mi hrozně ztr´vrdlo půlku prsa a šíleně to bolí studené obklady a ani odstříkávat nepomáhá :-( Máte s tím zkušenosti a co vám pomohlo? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2429
19.4.13 18:30

@Lalinky já to měla v porodnici taky..mě ale radili horkou sprchu, promasírovat pod sprchou tak 15min. a pak odstříkávat a masírovat při tom to ztvrdlé místo do úlevy..mě to pomohlo..ale jestli ti odstříkání nepomohlo tak to nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.4.13 18:31

Zkus to misto chvili sprchovat co nejvic horkou vodou a pak hned odstrikat. Mivam to taky, resim to tak, ze si sednu do vany, sprchuji horkou vodou, promasiruji (opravdu silou) a hned odstrikam, postup opakuji nekolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.4.13 18:34

Jak radí holky, jinak si trhneš zánět…Zkusila bych i obklad z tvarohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435

Ja si podobnym prosla asi petkrat :evil: Kazdopadne horkou sprchu, masirovat, odstrikat. Popripade namazat tvarohem a nechat ho na prsu ztvrdnout ci "oblozit " zelnym listem ;) Ja to vzdy nejak rozmasirovala, ale pokazde to byl boj. Take pomaha mimi co nejvice prikladat a menit polohy pri kojeni. Jo a jeste jsou na to i homeopatika. Me pomohly. Hodne stesti, vydrz, ono to prejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

Přesně tak jak píšou holky masíruj prso, a odstříkej při sprchování to ti uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.4.13 18:36

Přikládat dítě, pokud je jen trochu ochotné sát. A přikládat primárně k tomuto prsu. Jiank mě se dělají ucpávky v mlékovodech, což vypadá jako bílá tečka na prsu, musím to vydloubnout jehlou nebo takové malé puchýřky, které zaslepí mlékovod, tak zase musím propíchnout jehlou, jakmile je propíchnuto nebo odstraněná překážka, tak to teče jak divý. Včera jsem nemohla najít ani překážku, ani puchýřek, tak jsem trochu porýpala místa, kde jsem myslela, že je problém a spala s dítětem napojeným na prsu, když jsem se vzbudila, tak už bylo vyřešeno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.4.13 18:36

Hodně masírovat a i přes bolest!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.4.13 19:02

Hodně kojit! já to dělala tak, že i když kojim každý kojení jiný prso, tak jsem mu vždycky dala cucnout i to bolavý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.4.13 19:04

Taky se radí aby dítě pilo „bradičkou k boleavými místu“, přijde mi to trochu jako dost „babská“rada, ale proč to nezkusit?:¨)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.4.13 20:07

Souhlas s předchozími:

je nutný, abys ty zatrdliny rozmasírovala, jinak se ti to bude vracet, respektive uženeš si zánět, a to si fakt nepřej v lepším příapdě bys měla vysoký horečky, v horším skončíš v noci akutně v nemocnici a na ATB - tím chci říct, že neradno to podcenit.

Po nakojení na to dávej tvaroh, překryj třeba kouskem sáčku a na to plínu- tvaroh dobře vytahuje zánět.
a udělej si časna tu horkou sprchu, hodně to nahřej a hned odsávej- případně jdi kojit- z nahřátého prsa to líp poteče a miminku se třeba povede to vytáhnout. když ne, musíš manuálně- tj. nahřát, rozmasírovat, odsát - musíš se zbavit všech zatvrdlin - třeba se ti to nepovede na jeden zátah, ale nenech to být.

Kdybys dostávala horečku, já radím vzít ibalgin a pokračovat ve výše uvedeném. furt lepší jeden ibalgin než za pár hodin antibiotika.

Rada od Allys rovněž funguje - při kojení přilož miminko tak, aby bradičkou tlačilo na zatvrdlinu, daleko snadněji zmizí a bez práce ve sprše.

když nic, tak tě snad pobaví, co jsem před lety psala o rozhánění zatvrdlin holkám z naší diskuze 8)

https://www.emimino.cz/…kovani/1354/?…
dlužno dodat, že jsem byla fakt znechucena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.4.13 20:59

@Gladys nevím jak moc ti mám poděkovat opravdu jsem našla bílou tečku vypichla a pustil se takový proud mléka že jsem čuměla jak hrom a hlavně ta neskutečná okamžitá úleva hrozně moc ti děkuju ale i všem holkám za rady třeba se někdy budou hodit :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 13:47

Ahoj taky sem si tim prosla kdyz mel maly 7mesicu se zvysenou teplotou na noc sem si vzala paralen a kazdou chvili prikladala maly byl savecek tak pil a pil sice to bolelo a kdyz zacal sat musela sem to rozdychavat ale po chvili uz to tak strasne nebylo prikladala sem opravdu kazdou chvili po 3 dnech byla bolest pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.6.13 10:32

Ahoj holky, prosím o radu - všechny již zmíněné jsem vyzkoušela. Dnes ráno mi úplně ztvrdla půlka prsu. Skoro tři hodiny jsem zkoušela nahřívat, masírovat, odsávat. Byla jsem půl hodiny ve sprše a opět masírovala, odsávala. Ale mám prs úplně ucpaný, zatvrdliny nejdou povolit a z prsu vůbec nic neteče. Měnila jsem i polohy při kojení, přikládám hodně často, ale malá se u toho akorát zlobí, protože mlíčko neteče. Začínám už mít docela strach, nevím, co s tím mám dělat. Teď jsem ještě přiložila tampon namočený do slivovice a odpoledne, až přijde manžel z práce, mi to zkusí vysát on. Dá se dělat ještě něco jiného? Šíleně mě celý prs bolí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.6.13 10:36

@akcak Nemáš i horečky? Já u toho měla 40. a musely nastoupit ATB. Zánět byl už obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová