Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už jsem tu psala a bez odpovědi. Každopádně jsem už trochu vydesena, jelikož nevím, zda je to jen nějaké pnutí a nebo tvrdnuti břicha. Stává se mi to po jídle a trvá to pak cely den. Břicho je jakoby namozene, jako by napnute. Stávalo se mi to i dřív, ale teď v 17. tydnu je to intenzivnější. I když jim malé porce, tak se pak břicho pocitově napne a je tak X hodin.. je to dost nepříjemný. Je to normální? Proste má žaludek málo místa (cítím to i po stranách břicha) nebo se muže jednat o tvrdnuti břicha?
Tvrdnutí břicha poznáš. Z ničeho nic máš břicho jako kámen. U prvního dítěte jsem nic takového neměla, když se mi to stalo v druhém těhotenství, okamžitě jsem věděla, oč se jedná. Ale není to celodenní stav, je chvilkový. Opakovalo se mi to x-krat denně. Počátkem druhého trimestru jsem kvůli tomu skončila na rizikovém těhotenství a užívala vysoké dávky hořčíku. Řeš to s gynekologem. Ale myslím, že to u tebe bude něco jiného.
@Fett píše:
Tvrdnutí břicha poznáš. Z ničeho nic máš břicho jako kámen. U prvního dítěte jsem nic takového neměla, když se mi to stalo v druhém těhotenství, okamžitě jsem věděla, oč se jedná. Ale není to celodenní stav, je chvilkový. Opakovalo se mi to x-krat denně. Počátkem druhého trimestru jsem kvůli tomu skončila na rizikovém těhotenství a užívala vysoké dávky hořčíku. Řeš to s gynekologem. Ale myslím, že to u tebe bude něco jiného.
Ok, děkuji za vysvětlení. Zřejmě to opravdu nebude ono. To moje je dlouhodobý, jakoby stav přeplněnosti a natahování kůže na břichu, když to blbě řeknu. Pocit jako bych ten kámen spíše spolkla, než že by takové bylo břicho, nemyslím na hmat.
Mam to po jidle taky, proste se nafouknu ikdyz toho nesnim moc a kuze se napne
mam i tvrdnuti briska a to je neco uplne jineho to bys poznala - je citit jak se to stahne ztvrdne vevnitr ![]()
@Svesticka22 píše:
Mam to po jidle taky, proste se nafouknu ikdyz toho nesnim moc a kuze se napnemam i tvrdnuti briska a to je neco uplne jineho to bys poznala - je citit jak se to stahne ztvrdne vevnitr
Ano, napnutí kůže, nafouknutí… tvrdnutí břicha jsem neměla a co jsem se dočetla na netu, tak příznaky byly podobné, proto mě to vyděsilo. Hlavně když tam psali, že pokud to trvá dlouho tak okamžitě do nemocnice… A to tvrdnutí se dá tedy přirovnat např. k samovolnému zatnutí svalů?
Ani ne brisnich svalu, ja to citim vylozene jako ze ztvrdne primo ta deloha jeste pod temi svaly hluboko vevnitr, takovej silnej stah. Je to v podstate kontrakce delohy, jak rikas nemela by trvat dlouho a opakovat se mockrat za den ale do urcite miry je to bezne a neni potreba se obavat ![]()
@Svesticka22 píše:
@JanadzusAni ne brisnich svalu, ja to citim vylozene jako ze ztvrdne primo ta deloha jeste pod temi svaly hluboko vevnitr, takovej silnej stah. Je to v podstate kontrakce delohy, jak rikas nemela by trvat dlouho a opakovat se mockrat za den ale do urcite miry je to bezne a neni potreba se obavat
Moc děkuji ![]()