Tvrdnutí břicha 17.týden

308
9.11.22 21:16

Tvrdnuti bricha 17.týden

Ahoj, už jsem tu psala a bez odpovědi. Každopádně jsem už trochu vydesena, jelikož nevím, zda je to jen nějaké pnutí a nebo tvrdnuti břicha. Stává se mi to po jídle a trvá to pak cely den. Břicho je jakoby namozene, jako by napnute. Stávalo se mi to i dřív, ale teď v 17. tydnu je to intenzivnější. I když jim malé porce, tak se pak břicho pocitově napne a je tak X hodin.. je to dost nepříjemný. Je to normální? Proste má žaludek málo místa (cítím to i po stranách břicha) nebo se muže jednat o tvrdnuti břicha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
10.11.22 05:27

Tvrdnutí břicha poznáš. Z ničeho nic máš břicho jako kámen. U prvního dítěte jsem nic takového neměla, když se mi to stalo v druhém těhotenství, okamžitě jsem věděla, oč se jedná. Ale není to celodenní stav, je chvilkový. Opakovalo se mi to x-krat denně. Počátkem druhého trimestru jsem kvůli tomu skončila na rizikovém těhotenství a užívala vysoké dávky hořčíku. Řeš to s gynekologem. Ale myslím, že to u tebe bude něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.11.22 08:32
@Fett píše:
Tvrdnutí břicha poznáš. Z ničeho nic máš břicho jako kámen. U prvního dítěte jsem nic takového neměla, když se mi to stalo v druhém těhotenství, okamžitě jsem věděla, oč se jedná. Ale není to celodenní stav, je chvilkový. Opakovalo se mi to x-krat denně. Počátkem druhého trimestru jsem kvůli tomu skončila na rizikovém těhotenství a užívala vysoké dávky hořčíku. Řeš to s gynekologem. Ale myslím, že to u tebe bude něco jiného.

Ok, děkuji za vysvětlení. Zřejmě to opravdu nebude ono. To moje je dlouhodobý, jakoby stav přeplněnosti a natahování kůže na břichu, když to blbě řeknu. Pocit jako bych ten kámen spíše spolkla, než že by takové bylo břicho, nemyslím na hmat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
10.11.22 09:15

Mam to po jidle taky, proste se nafouknu ikdyz toho nesnim moc a kuze se napne :) mam i tvrdnuti briska a to je neco uplne jineho to bys poznala - je citit jak se to stahne ztvrdne vevnitr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.11.22 09:46
@Svesticka22 píše:
Mam to po jidle taky, proste se nafouknu ikdyz toho nesnim moc a kuze se napne :) mam i tvrdnuti briska a to je neco uplne jineho to bys poznala - je citit jak se to stahne ztvrdne vevnitr :)

Ano, napnutí kůže, nafouknutí… tvrdnutí břicha jsem neměla a co jsem se dočetla na netu, tak příznaky byly podobné, proto mě to vyděsilo. Hlavně když tam psali, že pokud to trvá dlouho tak okamžitě do nemocnice… A to tvrdnutí se dá tedy přirovnat např. k samovolnému zatnutí svalů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
10.11.22 09:55

@Janadzus

Ani ne brisnich svalu, ja to citim vylozene jako ze ztvrdne primo ta deloha jeste pod temi svaly hluboko vevnitr, takovej silnej stah. Je to v podstate kontrakce delohy, jak rikas nemela by trvat dlouho a opakovat se mockrat za den ale do urcite miry je to bezne a neni potreba se obavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.11.22 11:30
@Svesticka22 píše:
@JanadzusAni ne brisnich svalu, ja to citim vylozene jako ze ztvrdne primo ta deloha jeste pod temi svaly hluboko vevnitr, takovej silnej stah. Je to v podstate kontrakce delohy, jak rikas nemela by trvat dlouho a opakovat se mockrat za den ale do urcite miry je to bezne a neni potreba se obavat :)

Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky