Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Issabel, tak aspon ti doktor něco napsal a nabídl být doma. Já mu řekla někdy kolem 25tt, že mi někdy dost ztvrdne břicho a bolí a on na to jen, že to je brzo a nic víc. Nereagoval ani na to, když jsem mu řekla, že jsem byla dvakrát na pohotovosti s krvácenim, nic nenapsal, neřekl, prostě nic. Upřímně, pokud ti břicho tvrdne hodně a bolí, já bych neváhala a byla doma. Od doby co mi doktorka nařídila klid a nic nedělat mi břicho netvrdne, nebolí a nekrvácim, aby sis jednou nervala vlasy, že jsi doma měla zůstat. Ale musíš vědět ty jak se cítíš a jak náročnou máš práci.
Issabell, rozhodně bych si nezahrávala a zůstala doma, peníze ti za to nestojí…
Ahoj, díky, já mám fakt super doktora, to vim.Myslela jsem, že to přejde, když jsem měla teď 14 dní z práce volno, ale včera jsem odstrojila stromek a vysála jehličí a tvrdnutí bylo zase zpátky. Samozřejmě, že je pro mě prioritou donosit toho malýho prďolu a ne peníze, jen jsem byla doma na začátku min. roku se zádama 3 měsíce a peníze mi přišly až po 2 měsících marodění a to si teď nedovedu představit vzhledem k tomu,že nemám ještě nic pořízenýho pro prcka. ![]()
Mně tvrdlo břicho asi od 25. tt do porodu (40. tt).
Brala jsem magnesko a doktor říkal, že když se neotvírám, nemám se čeho bát. Že hlavně hubenější to mají častěji. Je, ale fakt, že jsem byla doma na neschopence, ale to bylo hlavně kvůli nevolnostem.
No pokud „jenom“ tvrdne a nebolí to tak to ve většíně případů nic neznamená. Nevím kolik toho magneska bereš,a le dávka se dá zvýšit až na 4000g denně. Taky mám břich jako šutr skoro pořád, ale ona ta děloha prostě nějak trénovat musí, když už to fakt bolí tak si beru magnesko, ale to musíš vědět ty jaký to je. A na neschopenku bych už šla, máš to stejně za pár… ![]()
Tak já si tedy dojdu zítra pro tu neschopenku. Ještě se chci zeptat, když budu na rizikovém, tak na mateřskou nastupuju místo 8 týdnů, 6 týdnů před porodem?A nemusim se o nic starat, všechny papíry zařídí zaměstnavatel?
Ahoj. Tak já mám tvrdnutí bříška už od 9 týdne. V 17 týdnu jsem skončila v nemocnici, protože se přidaly i kontrakce.Od začátku beru magnézium a budu ho brát ještě dlouho. V nemocnici jsem byla na kapačkách a pak jsem dostávala magnézku přímo do žíly.Okamžitě jsem skončila s prací a jsem doma, protože musím být v klidu. U dcery mi začalo tvrdnout bříško až v 33 týdnu - okamžitě jsem měla nástup do nemocnice a dostávala jsem magnézka do žil.Pomohlo to. Přeji Ti hodně štěstí. ![]()
A prosim tě nevíš, jak je to tedy s tou mateřskou, když jsi byla doma?
ja se po par tydnecg zacala otvirat,,takze neblbni, byla jsem v nemocici a zase pujdu ![]()
Ahoj, mně teda břicho taky tvrdlo a měla jsem Magnosolv. Doktorka mi doporučila být doma a já byla. Zlepšilo se mi to! Rozhodně bych poslechla a zůstala doma!
Jelikož chodíš do práce, tak půjdeš na neschopenku a tu budeš pobírat až do nástupu na mateřskou - tu Ti potom bude plati půl roku Tvůj zaměstnavatel. U gynekologa dostaneš potvrzení o nástupu na mateřskou a ten papír dáš pak zaměstnavateli.Po půl roce si zažádáš o rodičovský příspěvek.
Ahoj, me u prvniho tvrdlo bricho asi od 11 tt (nebo mozna od 9tt nebo mozna od 12 tt, ja to porad pisu jinak, pac zapominam
), klidne i 10-15× denne, des ![]()
Dostala jsem magnezko, hned 3× denne 2 tablety, ja teda byla na riziku kvuli necemu jinemu, ale samozrejme jsem se doma moc nesetrila ![]()
Asi opravdu zalezi, jak psaly holky, kdo ma jak drazdivou delohu, jestli ti bricho „jen“ tvrdne, jak deloha trenuje, nebo je to spatne znameni, kdy se pak pridaji kontrakce a tak ![]()
Zkus se teda setrit, ono si i casem zvyknes, pokud je to „jen“ ten trenink, musim rict, ze jsem mela pak porod hrozne rychlej a bez problemu.
Ted mi bricho skoro netvrdne, snad jeste ani jednou, tak uz se nervuju, proc ta deloha netrenuje
![]()
Drzim palce..
Jak se vůbec pozná že tvrdne břicho? Mě občas ztvrdne ale jen v některém místě tak jsem to doteď přičítala tomu, že se tam malá prostě vrtí a stěhuje a jka se někam natlačí tak je to prostě tvrdý, ale teď začínám mít pochybnosti jak to od sebe rozeznat.
Ahoj, taky mě to mate
. Někdy cítím takový tlaky v podbřišku.Někdy mi jakoby ztvrdne celý břicho, pak jen někde… Jsem ve 27tt a prcek je nějak lenošnej na pohyby, je to normální? Děkuji
Ahoj,
mám problém, jsem ve 27týdnu a začalo mi tvrdnout břicho. Od doktora jsem dostala Magnosolv, ale vůbec mi to nepomáhá.Máte zkušenosti s tvrdnutím břicha?Co Vám na to pomáhalo?Byly jste s tím doma na neschopence?Mně jí chtěl napsat, ale já jsem odmítla.Myslela jsem, že to v práci těch 5 týdnů ještě vydržím,abych nepřišla o peníze, ale teď přemýšlím, že si pro ní asi přece jen budu muset zajít…Předem děkuji za rady