Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Super téma!!! Moc děkuji! To by mě taky zajímalo - u nás - zatím to jde - tajně jsem si vysnila,že tak za 2 roky si spolu budou hrát a budou nerozluční kamarádi… ![]()
Ale třeba vždycky budu tchýně, nebudu mít s kým doma probírat serepetičky jako kosmetika,bižu, možná mě nikdy doma nikdo nepochopí proč je tak důležité mít tolik bot a kabelek, že se prostě nenosí károvaná košile a proužkované kalhoty dohromady a tak… ![]()
za sebe .. je to moc fajn a jsem rada, ze je mam … podle me lepsi nez 2 holky .. (bez urazky) ![]()
jednak nejsem typ na culicky, sukynky apod., jednak si nedovedu predstavit k halde klucicich hracek jeste haldu holcicich a hlavne si myslim, ze se na klucich usetri hlavne v budoucnosti
![]()
urcite zalezi take na pristupu a vychove, ale mam 13letou nevl. dceru, vidim jaky je natlak spolecnosti uz na holcicky mnohem mladsi , takze jsem fakt rada za ty kluky ![]()
Já dva kluky podvědomě chtěla,manžel si přál aspoń jednu holčičku,ale třetí neplánujeme. Přiznám se,nejsem moc ten typ,co řeší kosmetiku,modu,bojím se,že bych holce nedokázala poradit,co jí sluší a jak se má líčit.
Takže za 2kluky jsem ráda,smířená s tím,že holt budu vždycky jen ta tchýně.
mě nejvíce štvou kecy typu - počkej až budou větší - to aby sis už pořídila větší hrnce!!! ![]()
Jakože moje sestra v pubertě spolehlivě vyčistila ledničku ani nemrkla…
Podle mě je s klukama větší sranda… ![]()
Myslim si, ze vse ma svoje. Ja jsem za ty chalany rada, ale klidne bych brala do tymu i holcicku. Znam z okoli spoustu nefintivych maminek, ktere nefinti ani sve holcicky a rozhodne to neni nikomu na skodu. Mne mama taky neucila se licit (spis mi to zakazovala), svuj styl v mode jsem si hledala sama vlastne az kdyz jsem odesla z domu. A nemam ji to za zle.
Je ale pravda, ze mit holcicku je trosku odlisne od toho, kdyz jsou doma jen chlapi. Pred Vanoci jsem hlidala kamaradce k tem nasim raubirum jeste Verunku a par veci bylo odlisnych - od uplne jineho pohledu pri prebalovani az k nacpani dlouhych vlasku pod cepicku. Ale na to by si kazdy dokazal zvyknout.
Proste je normalni, ze s kazdym pohlavim resis neco jineho - u nas se resi predkozka, nekdo resi zanet v pipince a detskeho gynekologa. O holky se clovek v puberte vic boji (znasilnit kluka je tezsi), kluka zase nemas naporad. Kdyz to vezmu podle sebe, tak mam s mamou jiny vztah nez se tchyni - a to spolu vychazime vyborne. Letos jsem s ni a klukama byla dokonce u more. Takze me mrzi, ze zrejme budu jen „ta tchyne“, pac neovlivnim, koho si mi kluci privedou, s kym budou zit a s kym budu muset nejak vychazet. Nedavno jsem si rikala, jak je to smutne: mama s dcerou v kine, tata se synem na pivu, to je celkem normalni obrazek. Ale aby sel nekam chlap se svoji mamou, to je divny. Zavani to pak mamankovstvim a na to se vsichni divaji s usklebkem.
Tak asi tak.
Je to super
Co do praktičnosti je to jasné - oblečení, společný pokoj, hračky…
Ale i jinak mě naši hošani maximálně naplňují, po holčičce netoužím. Když mě chytne chuť koupit růžové šatečky nebo sponečky, tak je koupím neteři ![]()
Kluci jsou od sebe o 2 a čtvrt roku, teď už jsou ve věku, kdy si spolu vyhrajou, samozřejmě se porvou, zhádají, ale už teď jde poznat, že se mají hodně rádi - jeden druhého by nevyměnil ani za tu největší čokoládu a to už je co říct ![]()
Myslím, že v pozdějším věku a hlavně dospělosti je to pro matku synů o něco těžší. Ale ke svým dvěma bych třetího brala všemi deseti.
Na holčičku bych se tak úplně necítila (ale brala bych ji stejným počtem prstů
).
A s tim „jinym stavem“ si zrovna myslim, ze jsou na tom kluci hur nez holky. Holka ma sanci se vcas „ohlidat“ v soucasne dobe moderni antikoncepce se muze rozhodout, kdy a s kym bude mit dite. Ale kluk ji musi jen verit… Nasi movitejsi znami ted nedavno resili, ze jejich kluk uveril holce, ze bere ATK, a pak najednou prisel s tim, ze se bude zenit. Kocka si pekne spocitala, ze v jejich domecku, kde ziji jen 4, ji bude lip nez v byte 3+1 s vlastnimi rodici a dvema sourozenci… Muzu sve syny nabadat, aby za vsech okolnosti pouzivali kondom, ale vime, jak to chodi…
Já mám dva kluky, o 4 roky od sebe, vždycky jsem chtěla spíš kluky, než holky a nakonec, na stará kolena, se mi ta holčička povedla a kluci jsou z ní celí poprdění, nedávno prohlásil Vojta (15 let), že je „drsný mít malou ségru“ ![]()
Ale kluci jsou tak moc rozdílní, že si spolu nehráli a teď se víceméně tolerují…možná je to i věkovým rozdílem.
Já jsem se ségrou o rok a o žádné sesterské lásce nemůžu mluvit, ale je fakt, že už mi tak " nevadí" ![]()
Kopytko, samozrejme ze vule musi byt na obou stranach. Jsou dcery, ktere se s matkami nesnesou, stejne jako jsou synove, kteri si naopak svoji matku zvoli za jedinou zivotni partnerku. Oboji neni idealni.
Jen si myslim, ze obecne maji dcery k matce bliz jako zena k zene nez synove. Ze dcera s matkou na kaficku neni „divna“ jako ve stejne roli syn.
Zase třeba můj muž co se hlídání týče důvěřuje mé mamce více než té své…
![]()
Snad budu dobrá tchýně a nebude mě pomlouvat v parku na lavičce,nebo na pískovišti… ![]()
Tak to já jdu klidně se synkem i na pivo, když teda zrovna nejsem těhotná nebo nekojím
Jsem ráda, že se za mě nestydí ![]()
laducho, tak tos mi udelala velikou radost a dala nadeji ![]()
kopytko, to zes to nikdy nevidela, neznamena, ze to neexistuje
Ja treba s mamou na kafe nebo do kina chodim a z mych kamaradek bych ti jich taky par napocitala… Ono to bude asi spis o vztahu a o povaze (jak napovedela laducha) nez o pohlavi…
Můj muž chodil s mamkou a babičkou do divadla (pravda nikdy mi neřekl nakolik to bylo dobrovolné…
),ale nemluvil o tom jakože ho nutily. A kamarád zase pořád někde vláčí svou babičku - do muzea,do divadla,na výlety… Podle mě hodně záleží na povaze…
Já jsem s taťkou taky chodila na pivo…
S maminou jsem nebyla na pivo nikdy ani na kafe - ona mě spíš tahá po obchodech - což jako moc nemusím… ![]()
V GB jako au-pair jsem hlídala 4 kluky (9,7,5,3 roky) - tam mi té samotné ženské přišlo někdy líto…
Kdybych měla jistotu,že 3. dítě bude holčička,tak bych do toho šla,ale 3 kluci by na mě asi bylo moc…
![]()
Ale třeba se jednou ještě rozhoupu.
Jejda holky to je náramné téma. ![]()
No já si holčičku přála, ale jak už tu někdo napsal, tak jsem radši za dva kluky než za 2 holky.
Prvního sem měla v jednadvaceti, tak doufá, že jednou budu taky máma kámoška a ne opruz. ![]()
Moji kluci jsou od sebe dost daleko, tak mám spíš dva jedináčky, ale už teď spolu dělaj lumpárny a moc se maj rádi a rozumí si.
Původně chtěl prvorozený sestřičku, ale bráchu má moc rád.
Taky se bojim, že budu jednou otravná tchýně. Ale co se dá dělat víc dětí zatim neplánuju, moje kamarádka právě nedávno porodila čtvrtého kluka, tak to bych asi nevydejchala. ![]()
Muj brácha má zase dvě holky a teď pořád řešej jestli to třetí ještě mít, ovšem švagrovce táhne na 37. rok a asi se na to už necítí. Náš otec totiž pořád prudí, že jinak vymřeme po meči. Muj strejda má dvě holky a druhej strejda emigroval a bratranec žije v Americe, takže příjmení už má skomolený.
Přesto mi ty růžové šatičky a culíčky trochu chybí, ovšem moje kamarádka má holku děsnou hysterku, tak sem ráda za moje klidný chlapečky.
![]()