Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
laducha píše:
Kluci taky oba nosí oranžovou a červenou a Vašek i tu růžovou, třeba košili do kvádraAle malá je truc kluka, takhle se tváří na sukni
![]()
Opravdu povedená fotka.
No já doufám, že až mi Akrimek ještě trochu povyroste, tak se taky umoudří a růžová začne být v kurzu. ![]()
Jinak teda oranžová je u nás také hodně frekventovaná barva. ![]()
Kopytko píše:
to zkusim… tohle me dere ty rozumy, manza zase radil to z filmu libas jako buch na to ti sere bilej tesak![]()
![]()
![]()
dyt dneska zacina byt pomalu zazrak prijit to jineho stavu a mit zdrave dite a poslouchat tohle fakt ty lidi a jejich starosti nechapu a ty rady to je teda neco
![]()
![]()
No jasně, vždyť je přece důležitý, aby byly děti zdravý a je fuk jestli maj bimbase nebo prcinku.
Taky sem si kolikrát dělala srandu, že sme asi holku neměli mít, protože by byla ošklivá po tatínkovi.
Ovšem u kluků už víme, že je umíme náramný.
![]()
Kopytko píše:
ja to nechapu uz taky proto, copak si asi tak clovek muze vybrat co se mu narodi nebo nenarodi, nejdriv jee tobe je 30 a nemas dite, kdyz ho mam, jeee kdy bude druhy, a kdyz mi roste pupicek jee to je skoda ze se ti nepovedla ta holcicka co by bylo potom.....
No právě okolí se stejně nikdy nezavděčíš, já tyhle kecálky fakt miluju, mě se zase začali všichni ptát když byli staršímu dva roky, kdy budeme mít další a ptali se dalších skoro sedum let, pořád se ptali jestli nám to nejde nebo co, já byla od začátku rozhodnutá, že chci další až půjde první do školy a tak sem to taky měla, bylo až neuvěřitelné jak rychle se to povedlo.
![]()
Vykašli se na lidi, mně spíš vadilo, že jsem všechny děti přenášela a pořád mě někdo bombardoval dotazy…Kdy už? a Ještě nic? Asi měli strach, že jim to zatajím ![]()
Přeji dobrou noc ![]()
Já mám doma zase 2 holky.Taky to má a nemá své výhody.Kluka jsem si přála moc.Ale člověk to neovlivní.
Taky se mě ptají,kdy zkusíme toho kluka.Kdyby mi zaručili kluka,tak budu přemýšlet.Nehledě na 1 malý pokojíček.
A jedna babka ze vsi ,když jsem jí na její dotaz řekla,že máme druhou holčičku,tak povídá…jé,no to je blbý.
Ta baba je i blbá.Když jsem po Nikče chtěla hubnout,jezdila jsem na bruslích.Cesta vede okolo jejího baráku.Tak povídá…chcete zhubnout? no,to stejně nezhubnete.
ja mam doma klucinu a cekame druheho…je fakt ze odpadavaji nakupi hocicho obleceni,nebudou tu dve hromady hracek jedna pro syna a ta druha pro holcinu
ale zase je fakt ze sem si prala holcicku,ale co sem rada ze tu budou dva rostaci a uvidime casem jak si budou hrat a nebo se prat ![]()
páni, ještě že jsou jen dvě možnosti co, hluk nebo holka
já čekám druhého rošťáka, takže vlastně budu mít tři chlapi v chalupě no co, budou se o mě pěkně starat
culíkačku jsem si taky přála, ale v dnešní době, kdy jsou děti takřka vymodlené se strašně těšim na klučíka a snad si jí užiju jako babička
všetečným lidem na otázku co to bude ? odpovídám, že miminko ![]()
Tak se taky přidám, já mám dokonce tři kluky 11,7 a skoro 4. Musím říct, že si spolu moc vyhrají, někdy hlavně ten nejstarší obřadně zavře svůj pokoj a nikoho nechce ani vidět. Ale když ten prostřední odjel na měsíc do ozdravovny, tak hned prohlásil já to tady bez něj nevydržím. Teď chceme ještě jedno mimi a moc jsme chtěli holčičku. Máme veliký dům, takže odpadají problémy s rozdílnými nároky, věk a pohlaví. Nejdříve jsem potratila, teď nemohu otěhotnět a už je to o tom chceme hlavně zdravé mimi. A ještě když už bych měla holku, tak nevěřím, že by u nás v tom klučičím království chtěta panenky. Tak by to byl stejně napůl kluk. Trochu román, ale já bych toho k tomuto tématu tématu mohla napsat mnoho.
Kopytko, tak prostě všem okolo říkej, že jste toho druhého kluka dělali záměrně ![]()
Myslím si, že každé má svoje, mám dva kluky, jsem za ně ráda, a pořídili jsme si ještě holčičku, pořídili proto, že jsem fakt zkoušela všemožné babské rady, aby to holka byla, já jí chtěla snad už od mala, mám jí a jsem šťastná. O touze po holčičce je i knížka Dcera na přání od K. Janouchové.
A mimochodem, kluci si hrají s panenkami, myčkou, korálky a Majda jde po popelářích, traktorech a hasičích…
Ale ty šatičky si užívám.
Já mám syna jednoho, o dalším dítěti neuvažuju (nikdy neříkej nikdy
) a musím říct, že třeba moje máma měla daleko lepší vztah se svoji tchýni než svou vlastní mámou. Sousedi mají také dva syny (jsou už v hoooodně důchodovém věku) a když vidím, jak se synové o ně úžasně starají, myslím, že dcery by to nedělaly rozhodně líp. Takže je asi hodně důležitý vztah rodič - dítě a jestli je to syn, dcera je fuk. Teda se tím alespoň ukliňuji
. Ale je fakt, že já s mamčou na kafé chodím často, kdežto můj brách ne.
Ale zas ji vozí po nákupech ![]()
Mám doma dvě holky, jsem mooc ráda, protože jsem je chtěla, fintivá rozhodně nejsem, ale holky si vyparádím ráda. Můj vztah z mojí mámou je dost problematický, proto tajně a tiše doufám, že holky se mnou budou v lepší formě. Vídám kolem sebe hodně maminek, co mají s dcerou kamarádský vztah, ale taky znám vztahy úplně nahouby..
Moje švagrová má dva kluky a nestěžuje si, jen si myslím, že by tu holku taky ráda, ale neriskují. Já vidím jen to, že kluci, když jsou velcí ( mám dva bráchy), tak si najdou partnerku a většinou jdou za ní a jsou spíše v její rodině- u nás dík tomu, že naši jsou rozvedení je to trochu složité i se mnou, ale snažím se volat našim často a když je třeba něco tátovi nebo mámě, tak pomáhám. Nemyslím si, že mít jen kluky nebo jen holky je výhoda, každé vyhovuje něco jiného. A kdyby se někdy stalo a spadla nám s manželem na hlavu cihla a my měli třetí dítko, ani vám nevím, co bych raději ![]()
Tak já tady nad to diskuzí tak trochu kroutím hlavou. Jak může někdo napsat, že mít dva kluky, nebo dvě holky je lepší???
Nebo věty typu - s klukama je větší legrace, či holčičky se načančají - no to je takový bagatelizování..Holky neblbněte. Já mám dvě dcery. Chtěla jsem je. Přítel chtěl také jen holky. Naše první nemá doted(10 let) doma jedinou panenku a vždy preferovala auta, stavebnice, sporty..Rozumíme si skvěle a doufám že to tak bude stále a není to pohlavím. Já si se sestrou také rozumím a s mamkou courám skoro každý den, chodím s ní do cukrárny a klidně i na dovolenou. Svěřujeme se. Ale to je myslím kus od kusu a né podle sourozenců a pohlaví. ![]()
Hlavně si myslím, že co se vám narodí jako první chcete potom i jako další, protože je to pro vás skoro nepředstavitelný, že by šlo i něco jinýho když ten váš mrnousek je ten nejlepší na světě. Sestra má syna a chystá se na druhé a na 100% tvrdí, že to musí být kluk. chápu jí. Stejně tak jako já chtěla jedině holku. ![]()
Také když jsem porodila druhou tak soused( hodně starý pán) se ptá tak co máte, a já No holku a on: Hm, no ale tak to nevadí, no co se dá dělat.
.myslela jsem že ho zaškrtím - Holt zřejmě dcery jsou méněcenné a když se povede i druhá místo syna, tak je to asi neštěstí do konce života
![]()
Holky i kluci jsou skvělí, hlavně když si je skvěle vychováme
![]()
A když někdo tvrdí že stím klukem nebo holkou je menší trápení a menší starosti , tak at si uvědomí že ještě není všem dnům konec a ratolesti nám ještě pěkně zavaří at je to kdokoli..
![]()
Taky trošku nechápu tuto diskusi, každý si může přát pohlaví svého dítěte, ale to, jestli si bude chlapec nebo děvče rozumět se svou matkou je hodně na výchově a na povaze dítěte. Nedá se říct, že holky jsou více k ruce matce než chlapci. Taky není pravidlo, že dvě stejné pohlaví si spolu více vyhrajou.
To nejde rict, ktere pohlavi je nebo neni lepsi.Zalezi jaky ten clovek bude…stejne tak dcera muze byt tvrdohlava,nemusi mit s vami dobry vztah…stejne tak syn.Zalezi na jeho povaze,taky na vychove.Ja mam dva kluky,kdyz jsou spolu otrasa se panelak,ale kdyz se jdou potulit nevymenila bych je.A nesnasim lidi co rikaj ze to a to pohlavi je lepsi!!!
Jako muj svagr,maji holky a mysli si ze to je vyhra a kdo ma kluky je chudak…tak to ty lidi teda lituji!Klara