Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, promiňte, že vám sem lezu, ale chtěl bych jenom ze sebe vypustit jednu vzpomínku. Vzpomínám na časy, kdy partnerka byla ještě těhotná a když mi pověděla, pojď si sáhnout, teď mi ztvrdlo bříško, ale mnohem krásnější bylo, když jsem ucítil našeho prcka, jak se tam pohybuje. No, snad a doufám to někdy zažiji ještě jednou. ![]()
nicky33 píše:
ahoj holky,
Lulje mrzi mi,jake jsi mela problemy v manzelstvi,to jsi ted na holcicku a tehu sama?to kusi byt hodne narocne, jsi statecna. Nechala sis rict, co to bude?
Ahoj Nicky, ne, hned jak se manžel dozvěděl, že jsem znovu těhotná, tak mě ukecal, abych se vrátila. Bylo to dost těžké a náš vztah to určitě už navždy poznamenalo. Teď si troufám říct, že jsme spolu JEN kvůli dětem, což je smutné
S manželem vedle sebe žijeme, ale v podstatě ne jako manželé, ale jako spolubydlící. Na bříško si nikdy nesáhl. Ani ho nezajímá, jak se bude mimčo jmenovat. Nic neřeší… Spíme odděleně a je to na palici. Nevím, jak to bude dál pokračovat. Nevím, jak jemu, ale mně to teda nevyhovuje ![]()
Bublifuku, to je krásné slyšet něco podobného od chlapa! Ten můj si na kopání v břiše sáhl jen v prvním těhotenství. Druhé ho moc nezajímá ![]()
Přeji všem krásný víkend!!! ![]()
Lulje,
tak si zkus lehnout alespon na stranu, aby Ti ty nohy namasíroval manžel- partner /nehodící se škrtněte/.
Na tom boku by to šlo, ne?
Jitka
P.S. Nebo jíst hořčík, konkrétně nevím, jaké potraviny ho obsahují.
jitka 11 píše:
Lulje,
tak si zkus lehnout alespon na stranu, aby Ti ty nohy namasíroval manžel- partner /nehodící se škrtněte/.
Na tom boku by to šlo, ne?
JitkaP.S. Nebo jíst hořčík, konkrétně nevím, jaké potraviny ho obsahují.
Jity, já můžu už ležet jenom na boku. Na břiše to nejde - to je jasné
a na zádech už delší dobu tky ne. Ale s tou masáží to nebude jen tak. S manželem nemáme zas až takový vztah, aby se mě dotýkal a nedej bože dělal masáže
Takže tuto variantu pomoci vylučuji předem. ![]()
No, a hořčík jím právě v těch tabletkách od doktora. Tam je ho nejvíc. Jinak je ho třeba hodně v banánech, ale to bych jich musela sníst tunu, aby mi dodaly tolik magnezka jako ty tabletky ![]()
Tak zkus jít někam na masáž a řekni, na co se mají zaměřit, to taky pomáhá. ![]()
Jitka
ahoj Lulje,to mas tedy smutne obdobi
treba je jeste mozne,ze az se male narodi,zase vas to spoji. aspon ze nejsi na vse sama vid, na rozchody a rozvody je vzdycky casu dost, zvlast kdyz budou brzy deti dve. ja bych chtela deti take vic, ale budu muset take brzy po sobe, nemam moc v poradku hormony a tak pry nemam moc casu..
co jmena, mas uz vybrana? pomaha ten vapnik trochu?
Ahoj Nicky,
díky za podporu! Blbé u nás je ot, že to „období“ trvá už hodně dlouho, takže jsem si tak nějak zvykla. Ale měli jsme teď fajn víkend, kdy byl pořád s námi, tak za tyto chvilky jsem moc vděčná.
To druhé mimčo by měl být kluk. Dneska jsem se poprvé zeptala manžela, jestli přemýšlel nad jménem. Prý je čau dost a pohlaví není nikdy jisté. To byla jeho odpověď
Ale já mám vybráno. Pro kluka PAVEL, pro holku EVA. Máme dost šílené příjmení (mažel je cizinec), takže vybrat něco, aby to znělo, je dost fuška. Navíc to musí být „mezinárodní“ jméno ![]()
Jinak ten vápník asi trošku zabral. Už dva dny jsem neměla křeče v lýtkách
Ale břicho tvrdne pořád víc. A když se k tomu přidají vydatné kopance, tak to mám často i slzy očích, jaká je to bolest
Ale už to nějak musím vydržet. Zítra jdu na kontrolu, tak uidím, jaký bude nález na čípku ![]()
A co vy? Jak jste na tom se jménem vy? Vím že jste se tady o těch jménech bavily, ale nějak mi tato část diskuze unikla a jsem líná listovat zpět ![]()
A k těm dětem blízko po sobě - asi to bude záhul, ale zase si myslím, že budou mít k sobě blíž, než když je mezi nimi ětší věkový rozdíl
Tak držím palce, ať i u tebe probíhá všechno v pohodě a hormony ať jsou OK
![]()
Četla jsem téměř celou diskuzi a napadá mě k drastickým dávkám hořčíků toto: Dle výzkumů je dokázáno, že hořčík se musí kombinovat s z vápníkem v poměru 3:1 (vápník:hořčík) Protože pro vstřebávání hořčíku je třeba vápník. Pokud vám doktor předepíše drastické dávky hořčíku působí to na odvápnění kostí atd, což vede k problémům po porodu, ale také v těhotenství, kdy se hořčík neumí v těle dobře pracovat bez vápníku a drastické dávky jsou tak vlastně zbytečné, tzn., že na vaše problémy neúčinkují. Jen velmi málo gynekologů automaticky k magnéziu předepisuje vápník. Hodně hoříčku obsahují mandle a mořské řasy.
A co ještě pomáhá proti bolení lýtek: tělu chybí iony!!! Chce to uvařit si silný vývar!!!
))
Lucko to je zajimave, nevedela jsem to, a doktorka mi vapnik nepredepisuje (pouze velke davky horciku), jen jsem slysela ze se ma brat tak si ho kupuju sama. tak diky za info!
Lulje a muzu se zeptat, co se u vas pokazilo? teda samozrejme jen jestli o tom chces mluvit. kazdy fajn vikend dobry, vid, se mnou tedy cely vikend manzel nebyva, ma sve konicky a nekdy bych rada, aby byl vic doma..no snad az se to narodi. jmena pekna, v anglictine zni obe jeste lip nez v cestine
ja bych chtela asi Matyase a Elisku nebo Emu, a manzel chce jina jmena a zatim jsme se nedohodli. ja mam vysoke FSH tak uz nebudu dlouho ovulovat, ale druhe mimco snad jeste stihneme
jak jsi dopadla dnes na kontrole?
Jen pro upřesnění k nedostatku vápníku: mluvil o tom v Sama doma např. pán (nevím jméno) co se zabývá výzkumy, jaké minerály chybí těhotným ženám. Byl to hlavně vápník (kvůli tomu, že lékaři předepisují hodně hořčíku), pak jod!! a železo. Jod je hodně v mořských řasách
a pro všechny věkové skupiny ve střední Evropě je nutné používat jodizovanou sůl. Hodně železa a jod je v řasách Dulse. Nemusí se vařit. Já je miluju. Dlabuje jako pochoutku každý den a musím se krotit, abych jich nesnědla moc, denně se doporučuje velikost poštovní známky - já jím ale i víc. Takže když Vás pytlíček stojí asi 120 Kč a vydřží 3 měsíce, tak cena je to dobrá
![]()
Bublifuku - docela tvý ženě závidím. Přítel nereaguje ani na zvolání „Podívej jak kope, pojď si sáhnout.“ Když jsou vidět na břiše pohybující se boule. A já bych si tolik přála, aby toho mrňouska taky cítil…
Holky - asi je to stejný. Bolest zad a kyčlí se ztrácejí a zase vracejí. Křeč do lýtka jsem měla třikrát a vždy pomohlo nohu hodně natáhnout, vystrčit patu, přitáhnout špičku. Bříško mi donedávna netvrdlo. Když už začalo, tak s docela velkou bolestí. Poprvé půl hodiny, podruhé hodinu. Donutila jsem přítele, aby mě dovezl hned k doktorovi, měla jsem strach z předčasného porodu (trochu jsem se začala otevírat), což by ve 27tt nebylo dobrý. Doktor řekl, že je to zánět močovýho měchýře. Napsal mi železo, hořčík a antibiotika. Už první den to pomohlo, tvrdnutí není tak častý, ale močák furt pobolívá. Doktor mi řekl, že je dobře, že jsem přijela, protože zánět močáku může dráždit dělohu natolik, že opravdu dojde k předčasnému porodu. Hlídá mě jak oko v hlavě, na kontrolu jdu už po dvou dnech ležení. Můžu jenom na záchod a jídlo. Jakmile tvrdne břicho a k tomu to hodně, dlouho nebo pravidelně bolí, je lepší zajít k doktorovi.
Lucko, děkuji za info!!! Já vápník do sebe dostávám v rozpustných tabletách, ale rozhodně to není v poměru 3:1. Spíš naopak. Víc beru hořčíku. Ten vápník jen když si vzpomenu. Takže od zítřka začnnu se změnou a uvidím. Ještě jendou díky za info! Křeče v lýtkách jsem neměla od minulého týdne. Super
Ale břicho mám ztvrdlé furt ![]()
Nicky, co se pokazilo? Celý náš vztah byl jeden velký omyl už od začátku. Když se k rozdílným povahám přidají navíc kulturní odlišnosti, tak je oheň na střeše. ALe to by bylo opravdu na dlouho a nechce si mi teď o tom mluvit, protože momentálně je všechno v mezích normy, tak se nechci ani ve vzpomínkách racet k tomu, co mě trápí(lo)…
Vaše jména jsou taky moc pěkná! Tak snad se ještě zadaří a k druhé mimčo na sebe nenechá moc dlouho čekat! Moc ti to přeju. Já jsem s druhým ak brzy nepočítala ale teď jsem za ně moc vděčná a už se na ně moc těším!!! Tak snad to u vás taky proběhne hladce s druhým otěhotněním! ![]()
ahoj děvčata, tak jsem strávila týden v nemocnici, začala jsem krvácet a zjistili mi nízko placentu plus zkrácený čípek…cpala jsem se tam výhradně magnesiem a to bříško už mi netvrdne a co víc, přestali mě trochu bolet kosti i psychicky jsem na tom o poznání lépe…prý za vše mohu vděčit tomu magnézku, takže za mě jednoznačně v jakékoliv formě ![]()
nepročítala jsem celou diskusi, tak doufám, že jste všechny v rámci možností v pořádku..já mám nařízený klidový režim, přítele na služební cestě a doma jako bonus nehorázný nepořádek..
co si víc přát ![]()
ahoj Miso, uz jsem si rikala jestli jsi ok, ze nepises, tak hlavne ze uz te pustili, coz znamena, ze je zase dobre
Mam 3 kamaradky/zname, ktere kvuli otevirani nechali v nemocnici do 36tt, tak to znamena, ze jsi se fakt zlepsila. jak ted budes mit casto kontrolu? Co to krvaceni, rekli ti, co to bylo? ja jsem ok, ale musim rict ze kdyz jsem vecer byla nekde dlouho a nevzala jsem si magnesko jak jsem zvykla, zacalo mi bricho tvrdnout bolestive, takze na nej taky nenecham dopustit. Nerikali ti nic o tom, zda k nemu brat i ten vapnik a v jake davce?
To vis, jestli pritel nevedel presne kdy te pusti, ten muj take uklizi az tesne pred mym prijezdem a jinak by to dopadlo stejne
ty na ten bordel ale kasli a pekne lez ![]()
Lulje kulturni odlisnosti jsem si ve vztahu take zazila a chapu, kdyz pomine prvni zamilovani tak je dost tezke s nima zit, pro me to uz ale je davna minulost. a tobe drzim palce, treba opravdu miminko vse zase obrati k lepsimu, alespon natolik, aby se ve vztahu netrapila a mohli jste si deti pekne uzivat.
co ta kontrola, dopadla ti dobre? co ti rekli na to tvrdnuti?
pekny vikend preju, i kdyz teda v tomhle pocasi.. ![]()