Tvrdnutí plenek u froté bavlněných plínek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.2.14 21:31

tvrdnutí plenek

Jak bojujete s tvrdnutím plenek? Látkuji a tvrdnou mi hlavně bavlněný froté plínky (typu Haipa Daipa Pastelka). Některý už jsou tak tvrdý, že je na miminko ani nedávám :( Buďto s nima něco vymyslím, nebo je prodám. Nebejt mý snahy o ekologičnost a spořivost, tak se na látkování vykašlu a jsem zpátky u Pampersek. Vím, že by to vyřešila sušička, ale tu pořizovat nechci.
Prosím podělte se o zkušenosti, jak se Vám podařilo nebo nepodařilo problém tvrdnutí vyřešit. Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5354
15.2.14 21:37

@VIKYzAppleTownu Kupovat jiný materiál :nevim: Zrovna pastelky jsou tvrdnutím dost známé, když není sušička.. Prý pomáhá mnout v rukách, ale kdybys takhle měla ošoulet vždycky všechny plenky.. Pro příště bych spíše volila nějaké z bambusu než s bavlněného froté..
Jo, jsem chytrá zatím jen teoreticky, ale pastelky jsem zrovna pořídila z druhé ruky, ještě to s nima nebylo tak hrozné, ale poslala jsem dál už teď, než jsem začala s látkováním vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.2.14 21:38

Ocet do praní, sušení venku, promnutí po sušení. Ale to vše pomůže jen trochu. Zrovna. pastelku jsem prodala, ta byla hrozně drsná. Bambus je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68838
15.2.14 21:46

No, susicka je zarucena, promnuti relativne pomaha, ocet neni vhodny na vsecky materialy (na pastelky ano), ale opravdu je to hlavne o tom materialu. Bavlnene frote tvrdne priserne, taky mi hodne tvrdly lnene (Ellas house), bambusove (Anavy, Bamboolik…) jsou mnohem lepsi, taky vyrazne savejsi, ale zase dele schnou. Susicka je zazrak nad zazraky, jsou nadherne nadychane (nejen pliny), ale naprosto chapu, ze jenom kvuli plenkam ji porizovat je samozrejme nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
15.2.14 22:30

Pokud latkujete kvuli ekologii, tak je lepsi v susicce nesusit, vase snaha tak do jiste miry prijde vnivec. Ale chapu, ze v malem byte, kde neni kde susit, muze byt problem mit vecne rozlozeny susak.

My mame tvrdou vodu a taky mne pliny tvrdnou (skoro vsechny), pouzivam ale dvoji separacky (fleece a Poppolini), takze plina prakticky neni ve styku s kuzi. Obcas je tedy i promnu, kdyz se mi chce.

Mam 3 ks Bumgenius Freetime, ktere maji save jadro z nejakeho umeleho materialu, a ty netvrdnou vubec. Ale jsou to AIO a zase o poznani mene saji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí