Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, prosim o radu. Jsem v 16tt s dvojcatky a poslednich par dni pocituji stahy - tahnuti ( nevim jak to popsat )v podbrisku a nasledne mi prijde tvrdsi, trva to chvili a pak zas povoli, brisko mam ale normalne mekke. V utery jsem bYla u doktorky a uplne jsem se ji na to zapomnela zeptat, dle Uz bylo vse v poradku, cipek se nezkracuje, vse jak ma byt. Tretim dnem beru i magnesiun chytre miminko. Mate s tim nektera zkusenost? Bojim se, ze to nesvedci nic dobreho, furt se pozoruju a hned ze vseho silim
. Dejuji moc za rady. ![]()
Tvrdnutí břicha je v pořádku, neboj, trápí to skoro každou těhotnou, pokud drží čípek, žádný strach, dokonce 20× za den je prý norma, doktoři doporučujou magnozko, ale nečekej žádný zázraky
Mela jsem taky, akorat jsem necekala dvojcatka. Po celou dobu 2 tehotenstvi, priblizne od doby, kdy jsem zacala citit prvni pohyby. Brala jsem magnesium a vydrzela jsem az do terminu porodu.
Volala jsem kvůli tomu nedávno doktorce trochuu me to vystrasilo a doporucila magnezium a hodně pit dodržuji oboje a už to zmizelo.
Dekuju za reakce, jsem o neco klidnejsi a popravde moc od toho magnezka necekam
jen mi prijde brzo tvrdnuti v 16tt ![]()
@LenkaVotavova mne taky kolem toho 16tt tvrdlo bricho. Dostala jsem magnezium a bylo to O. K. ![]()
@LenkaVotavova píše:
Dekuju za reakce, jsem o neco klidnejsi a popravde moc od toho magnezka necekamjen mi prijde brzo tvrdnuti v 16tt
v naší skupince máme jednu těhotnou, tý šíleně tvrdlo břicho při prvním těhu, ted to má znova a doktor říkalo že to magnezko ji nezpasí, ale pokud čípek drží, tak je to v pořádku, mě před 14 dny tvrdlo dva dny po sobě každých deset minut, odeznělo to
Doktorka rikala, ze me bude vic hlidat, uz jenom protoze tam jsou dve, 1.brezna jdu na kontrolu, tak se urco zminin, i kdyz si myslim, ze mi na to nerekne nic noveho.
dneska jsem to citila jen 2× tak snad je vse dobre. ![]()