Tvrdohlavá babička

Anonymní
24.12.22 22:59

Tvrdohlavá babička

Dobrý večer přeji,

jsem z té naší babičky už nešťastná. Byla celý život v dobré fyzické kondici ale samozřejmě čím je starší, tím je to horší. Zároveň celý život odmítá jakékoliv léky a snaží se se vším poprat sama. Ano, na jednu stranu je to obdivuhodné ale teď už to zkrátka nejde a nevidím jediný důvod, proč má do konce života trpět jak pes. Zbytečně.
Jenže bohužel jí před 10 lety zemřel v nemocnici jediný syn a od té doby u doktora vůbec nebyla. Bohužel je to komplikované ale ano, veliký podíl na jeho úmrtí měla lékařská péče.
Jenže chytila nějakou infekci do zad, to nám snad měsíce tajila a má obrovské krvavé vředy na zádech. :,( Silná inkontinence, bolesti kloubů, svalů, nespavost, nemůže pořádně polykat a vypadá jako lazar. Já už tohle tolerovat nehodlám ale do nemocnice jí prostě vzít nemohu, to by nedopadlo dobře a nechci jí tomu vystavovat. Prosím, prosím, neznáte v Praze či okolí velmi hodného, tolerantního doktora/ku který by jí přijal a i přes nesouhlas s hospitalizací pomohl a choval se k ní mile a vstřícně? Vím, že je to rébus ale jsem z toho nešťastná a nemůžu se na to dívat. Dokud jsem neviděla ty vředy, tak jsem to zvládala tolerovat ale tohle už je moc. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
krecik.dzungarsky
24.12.22 23:09
@Anonymní píše:
Dobrý večer přeji,jsem z té naší babičky už nešťastná. Byla celý život v dobré fyzické kondici ale samozřejmě čím je starší, tím je to horší. Zároveň celý život odmítá jakékoliv léky a snaží se se vším poprat sama. Ano, na jednu stranu je to obdivuhodné ale teď už to zkrátka nejde a nevidím jediný důvod, proč má do konce života trpět jak pes. Zbytečně.
Jenže bohužel jí před 10 lety zemřel v nemocnici jediný syn a od té doby u doktora vůbec nebyla. Bohužel je to komplikované ale ano, veliký podíl na jeho úmrtí měla lékařská péče.
Jenže chytila nějakou infekci do zad, to nám snad měsíce tajila a má obrovské krvavé vředy na zádech. :,( Silná inkontinence, bolesti kloubů, svalů, nespavost, nemůže pořádně polykat a vypadá jako lazar. Já už tohle tolerovat nehodlám ale do nemocnice jí prostě vzít nemohu, to by nedopadlo dobře a nechci jí tomu vystavovat. Prosím, prosím, neznáte v Praze či okolí velmi hodného, tolerantního doktora/ku který by jí přijal a i přes nesouhlas s hospitalizací pomohl a choval se k ní mile a vstřícně? Vím, že je to rébus ale jsem z toho nešťastná a nemůžu se na to dívat. Dokud jsem neviděla ty vředy, tak jsem to zvládala tolerovat ale tohle už je moc. :,(

Jestli pro babičku sháníš běžného praktického lékaře, tak bych tip měla. Vybil se mi mobil, dopisuji se zpožděním.

Příspěvek upraven 24.12.22 v 23:35

• Citovat
  • Upravit
72725
24.12.22 23:10

Pokud budeš shánět někoho milého a vstřícného, který vezme přes nesouhlas, tak může být taky pozdě :think: kor pokud jde o staršího člověka :think: můj otec je něco podobného. Ale prostě když není zbytí, tak ho vesměs odveze RZ. A pak je vše samozřejmě daleko horší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
24.12.22 23:23
@Anonymní píše:
Dobrý večer přeji,jsem z té naší babičky už nešťastná. Byla celý život v dobré fyzické kondici ale samozřejmě čím je starší, tím je to horší. Zároveň celý život odmítá jakékoliv léky a snaží se se vším poprat sama. Ano, na jednu stranu je to obdivuhodné ale teď už to zkrátka nejde a nevidím jediný důvod, proč má do konce života trpět jak pes. Zbytečně.
Jenže chytila nějakou infekci do zad, to nám snad měsíce tajila a má obrovské krvavé vředy na zádech. :,( Silná inkontinence, bolesti kloubů, svalů, nespavost, nemůže pořádně polykat a vypadá jako lazar. Já už tohle tolerovat nehodlám ale do nemocnice jí prostě vzít nemohu, to by nedopadlo dobře a nechci jí tomu vystavovat. Prosím, prosím, neznáte v Praze či okolí velmi hodného, tolerantního doktora/ku který by jí přijal a i přes nesouhlas s hospitalizací pomohl a choval se k ní mile a vstřícně? Vím, že je to rébus ale jsem z toho nešťastná a nemůžu se na to dívat. Dokud jsem neviděla ty vředy, tak jsem to zvládala tolerovat ale tohle už je moc. :,(

vředy na zádech jsou zřejmě proleženiny?
jinak nic z toho co píšeš, není na akutní hospitalizaci,,
babička potřebuje dlouhodobou ošetřovatelskou péči - domov důchodců, LDN nebo se budete muset starat vy, jako rodina - vyřídit příspěvek na péči a z něho platit pomoc od charity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.12.22 23:34

Babičce by pomohla domácí zdravotní péče a pecovatelska sluzba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.22 23:38

@stinga Proleženiny to nejsou. Je pohyblivá a obstará bez větších problémů sebe i dům. Akorát kvůli té inkontinenci nechce už nikam chodit, což chápu. Je to obrovská zátěž pro psychiku.
S větším úklidem pomohu ale ten zběžný zvládá. Ona není vyloženě v kritickém stavu ale má spoustu menších problémů, se kterými by jí pomohl lékař a léky ale široko daleko je pouze jeden a ten se nechová k pacientům příliš dobře. K tomu bych jí ani nedostala, protože na něho nadává celá vesnice.
Mně přijde, že se asi spíše i stydí po všech těch letech k lékaři jít, že jí bude nadávat, že své problémy nechala zajít tak daleko, neřeší je a bude jí lanařit k hospitalizaci. Chtěla bych akorát jít vyloženě na jistotu, abych neriskovala, že se teprve zabejčí a už jí nedostanu nikdy nikam. :(

• Citovat
  • Upravit
5137
24.12.22 23:38

Tak na hospitalizaci toto stejne neni…Kdyz k lekari jit nechce, zadny ji k nicemu nedonuti, ani k domaci navsteve. Ale zkusila bych zajit za jejim lekarem a popsat situaci aby neco predepsal na ty zada, nebo se zeptat v lekarne. Na klouby koupila nejakou mast, na nespavost treba nejaky caj, na inkontinenci hygienicke potreby nebo specialni pradlo. A jinak samozrejme presvedcovat, at jde k lekari. Ale dokud nepujde tak ulevit a pomoct cim to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
24.12.22 23:53
@Anonymní píše:
@stinga Proleženiny to nejsou. Je pohyblivá a obstará bez větších problémů sebe i dům. Akorát kvůli té inkontinenci nechce už nikam chodit, což chápu. Je to obrovská zátěž pro psychiku.
S větším úklidem pomohu ale ten zběžný zvládá. Ona není vyloženě v kritickém stavu ale má spoustu menších problémů, se kterými by jí pomohl lékař a léky ale široko daleko je pouze jeden a ten se nechová k pacientům příliš dobře. K tomu bych jí ani nedostala, protože na něho nadává celá vesnice.
Mně přijde, že se asi spíše i stydí po všech těch letech k lékaři jít, že jí bude nadávat, že své problémy nechala zajít tak daleko, neřeší je a bude jí lanařit k hospitalizaci. Chtěla bych akorát jít vyloženě na jistotu, abych neriskovala, že se teprve zabejčí a už jí nedostanu nikdy nikam. :(

na hospitalizaci ji fakt nikdo lanařit nebude, ty její potíže jsou běžné potíže stáří, to není na hospitalizaci - a když se nechce léčit - no ono to asi ani léčit kromě těch vředů moc nejde, tak nepomůže žádný lékař, ani kdyby byl zlatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
24.12.22 23:54
@g.sandova píše:
Babičce by pomohla domácí zdravotní péče a pecovatelska sluzba

přesně tak, potřebuje, aby se o ni někdo staral - hygiena, přebalování, převazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
24.12.22 23:57
@Anonymní píše:
Mně přijde, že se asi spíše i stydí po všech těch letech k lékaři jít, že jí bude nadávat, že své problémy nechala zajít tak daleko, neřeší je a bude jí lanařit k hospitalizaci. Chtěla bych akorát jít vyloženě na jistotu, abych neriskovala, že se teprve zabejčí a už jí nedostanu nikdy nikam. :(

tak s těmi vředy ji k lékaři zavezte, spíš asi na kožní - a ona nemá praktického lékaře? podle toho, co píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
25.12.22 00:00

Domluvte návštěvu lékaře doma a zařiďte babičce pečovatelskou službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 00:10
@stinga píše:
tak s těmi vředy ji k lékaři zavezte, spíš asi na kožní - a ona nemá praktického lékaře? podle toho, co píšeš?

Nemá. Hlavně od doby kdy zaručeně měla, tak se přestěhovala o 200km dál. Tady už si žádného nehledala. Přímo ten kožní už mě napadl, to je pravda. Ale raději bych, kdyby si nějaký lékař právě získal její důvěru a mohli jsme jí tam vozit v případě potřeby se vším. Hlavně vím, že když bude hodný, tak bude i svolnější k dalším vyšetřením. No, ty vředy se určitě musí řešit okamžitě. Tak ještě počkám do pondělí, zda někdo doporučí z vlastní zkušenosti nějakého, obvolám ještě další kteří mají dobré recenze a případně pojedeme rovnou na to kožní. Nedokážu si představit, jak dlouho už takhle trpí a kdybych jí nechtěně nevběhla do koupelny, tak se to nedozvíme asi nikdy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
34322
25.12.22 01:12

No, i kdyby to na nemocnici bylo, tak ji slib, ze ji proste odvezt nenechas.
Sezente praktika, ten napise leky a domaci zdravotni peci. Tu si sezente plus socialni peci, to je ta hygiena atd, ta se plati.
Vzdyt i ty inkontinencni potreby predepisuje lekar, bez nej je to zbytecne tezke.

(Jen teda nechapu, jste na vesnici nebo v Praze…?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
25.12.22 02:16

Řeš to opravdu rychle, může mít autoimunni chorobu. At to vidí odborník. Na vyšetření ji porid pleny, at je v pohodě.
Tena dřív posílala vzorky zdarma. Praktik mohl napsat pleny a hradila pojišťovna, nevim jak je to ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 02:33
@Lucie_Sx píše:
No, i kdyby to na nemocnici bylo, tak ji slib, ze ji proste odvezt nenechas.
Sezente praktika, ten napise leky a domaci zdravotni peci. Tu si sezente plus socialni peci, to je ta hygiena atd, ta se plati.
Vzdyt i ty inkontinencni potreby predepisuje lekar, bez nej je to zbytecne tezke.(Jen teda nechapu, jste na vesnici nebo v Praze…?)

To mám právě v plánu. Půjdu tam s ní ať už bude chtít nebo ne ať ví, že má vedle sebe zastání. Vím, čím si prošla a sama nechci, aby tomu musela být vystavena. Já se také do dnes klepu při pobytu v nemocnici. Jaké by to bylo pro ní.. Veškeré potřeby jí hradíme my a má adekvátní vybavení na inkontinenci. Jenže ono jde spíše o tu psychickou stránku. Kdy neustále myslí na to, že je venku a počůrala se, nebo se počůrá a stresuje se tak nadměrně mimo domov. Žije na vesnici blízko Prahy a v okolních vesnicích moc veliký/adekvátní výběr není. Tak raději volíme delší cestu vzhledem k okolnostem..

Každopádně děkuji všem, jedna z Vás mi dala adekvátní recenzi tak budu doufat, že nás paní doktorka přijme a poštěstí se. Pokud byste ale měly další typy, budu za ně ráda. Já byla strašně vyklepaná jak jsem se to dozvěděla a děkuji, že jste byly ochotné mi pomoci a poradit. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová