Nechci jezdit ke tchánům

Anonymní
23.12.22 16:44

Nechci jezdit ke tchánům

Ahoj, blíží se Vánoce a obligátní rodinné návštěvy a mně je špatně. Důvodem je to, že nemám dobré vztahy s rodinou muže - zvlášť s rodinou jeho bratra. Je to agresivní člověk, který rád vyvolává konflikty, manipulativní, zlý, rozmazlený, který všechno dostal na stříbrném podnosu, protože si to vyřval (narozdíl od mého muže).. X-krát jsem byla svědkem jeho otřesného chování k rodičům i k mému muži (sprosté řvaní, ponižování matky, urážení…). Není snad návštěva, kdy by se do mého muže nějakým způsobem nenavážel, téměř vždy návštěva skončí hádkou. Přesto, jak se chová, vše mu prochází a rodina se ho zastává a preferuje před mým mužem, který je hodný, tvárný, nekonfliktní a flegmatický.. Dalo by se to asi snést, kdyby již nebyly v rodině vnoučata. Ale od té doby, co máme obě strany děti, je vidět, že i vnouče od nich upřednostňují před naším, téměř stejně starým.
Nechci tam jet.. Vždy, když tam mám jet, je mi zle, na zvracení, když zabočíme k domu, kde bydlí a já vím, že tam opět bude,. Fakt se mi zvedá žaludek. A je to čím dál horší. Prakticky už tam nejezdím, občas tam zajede muž s dítětem, ale také výjimečně (také to tam nemá příliš rád) a já si udělám den pro sebe. A rozhodně nebráním svému muži, aby tam s naším dítětem/vnoučetem jezdil. Ale teď o svátcích asi musím. Nebo se na to mám vykašlat? Mně je vážně špatně už jen jak to píšu, jen jak si ho představím. A jen slyšet jeho hlas mi otevírá kudlu v kapse…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
23.12.22 16:46

Tak nejezdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.12.22 16:47
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se Vánoce a obligátní rodinné návštěvy a mně je špatně. Důvodem je to, že nemám dobré vztahy s rodinou muže - zvlášť s rodinou jeho bratra. Je to agresivní člověk, který rád vyvolává konflikty, manipulativní, zlý, rozmazlený, který všechno dostal na stříbrném podnosu, protože si to vyřval (narozdíl od mého muže).. X-krát jsem byla svědkem jeho otřesného chování k rodičům i k mému muži (sprosté řvaní, ponižování matky, urážení…). Není snad návštěva, kdy by se do mého muže nějakým způsobem nenavážel, téměř vždy návštěva skončí hádkou. Přesto, jak se chová, vše mu prochází a rodina se ho zastává a preferuje před mým mužem, který je hodný, tvárný, nekonfliktní a flegmatický.. Dalo by se to asi snést, kdyby již nebyly v rodině vnoučata. Ale od té doby, co máme obě strany děti, je vidět, že i vnouče od nich upřednostňují před naším, téměř stejně starým.
Nechci tam jet.. Vždy, když tam mám jet, je mi zle, na zvracení, když zabočíme k domu, kde bydlí a já vím, že tam opět bude,. Fakt se mi zvedá žaludek. A je to čím dál horší. Prakticky už tam nejezdím, občas tam zajede muž s dítětem, ale také výjimečně (také to tam nemá příliš rád) a já si udělám den pro sebe. A rozhodně nebráním svému muži, aby tam s naším dítětem/vnoučetem jezdil. Ale teď o svátcích asi musím. Nebo se na to mám vykašlat? Mně je vážně špatně už jen jak to píšu, jen jak si ho představím. A jen slyšet jeho hlas mi otevírá kudlu v kapse…

Tak alespoň jeďte v jiný den než bratr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
23.12.22 16:51

Nemusis, nejezdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
23.12.22 16:52

Já bych tam nejela, kvůli takovému člověku bych si nekazila Vánoce natož den. Anebo ať přijede rodina k vám - samozřejmě bez bratra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
23.12.22 16:52

Musíš akorát umřít. Nejezdi. Já utla veškerý kontakt s bratrem svého muže. Je to podobný blb jako tvůj švagr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
23.12.22 16:53

Takze nejde o tchany, ale o svagra? Nemuzete tam jet v jiny den, nez svagr? Pokud i manzel jezdi nerad a spis jen z ‘povinnosti’/slusnosti, naopak bych jela s nim jako podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.12.22 16:55
@Anonymní píše:

Nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
23.12.22 16:56

Nevim, kde se v lidech bere to presvedceni, ze se musi stykat s toxickymi lidmi. Ne, nemusis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.22 16:58
@Elishka1 píše:
Tak alespoň jeďte v jiný den než bratr

On kousek od nich bydlí, a vždycky tam jsou, když přijedeme. Jsou tam furt.. Tchýně nás donutí je i navštívit - prostě to nějak udělá, že se tam octneme. Navíc, holky jsou skoro stejně starý, muž chce, aby znala sestřenici… :(

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
23.12.22 17:05
@Agnesk píše:
On kousek od nich bydlí, a vždycky tam jsou, když přijedeme. Jsou tam furt.. Tchýně nás donutí je i navštívit - prostě to nějak udělá, že se tam octneme. Navíc, holky jsou skoro stejně starý, muž chce, aby znala sestřenici… :(

Staci rict jasne, ze nemas zajem se videt se sprostym svagrem, takze prijedes pouze, pokud on tam nebude. A navstevovat ho nebudes. Tecka. Kdyz to nesplni, tak bych okamzite odesla a vickrat by me tam nevideli. Pokud muz chce, aby jeho dcera znala sestrenici, tak at si to zaridi sam bez Tebe a bez toho, aby ses Ty musela stykat se sprostym svagrem.

• Citovat
  • Upravit
12936
23.12.22 17:08

Hele upřímně, já jsem za to, že u rodiny musí člověk lecos skousnout, ale to, co popisuješ, bych fakt netolerovala. Chápu to dobře, že on bydlí s tchánovci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
23.12.22 17:09
@Agnesk píše:
On kousek od nich bydlí, a vždycky tam jsou, když přijedeme. Jsou tam furt.. Tchýně nás donutí je i navštívit - prostě to nějak udělá, že se tam octneme. Navíc, holky jsou skoro stejně starý, muž chce, aby znala sestřenici… :(

Pardon, odeslala jsem ten příspěvek dřív, než to tu bylo. Tchánovce bych pozvala k Vám a víc bych neřešila. Že budete o fous horší, to už je asi jedno. Co na to tvůj muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 17:09
@Sany80s píše:
Hele upřímně, já jsem za to, že u rodiny musí člověk lecos skousnout, ale to, co popisuješ, bych fakt netolerovala. Chápu to dobře, že on bydlí s tchánovci?

už ne, ale asi rok tam bydleli i s malým miminem - takže tam byli vždy…Teď bydlí kousek

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.22 17:22
@cernaselma píše:
Staci rict jasne, ze nemas zajem se videt se sprostym svagrem, takze prijedes pouze, pokud on tam nebude. A navstevovat ho nebudes. Tecka. Kdyz to nesplni, tak bych okamzite odesla a vickrat by me tam nevideli. Pokud muz chce, aby jeho dcera znala sestrenici, tak at si to zaridi sam bez Tebe a bez toho, aby ses Ty musela stykat se sprostym svagrem.

Udělali jsme chybu, dřív jsme to tak říkali, stejně tam vždycky byli… no neotočili jsme se ve dveřích a zůstali, ale nálada vždy na bodu mrazu.. byla to chyba :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová