Tvrdý chléb pro prase?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
657
27.4.14 13:58

Tvrdý chléb pro prase?

Jako malá si pamatuju, že jsme chodili s našima krmit prasata do obory a brali jim chleba, co doma byl. Ale už si nepamatuju, zda ten chléb byl třeba jen dva dny starý a nebo úplně tvrdý.
Doma mi občas zbyde, mám ho v pytli nakrájený na kostky větší, je úplně tvrdý. Kousek od baráku máme minizoo, kde mají prasátka a lidi je můžou krmit. Ale mě vrtá hlavou, zda se i praseti, co sežere sice vše, nemůže v tlamě něco stát - odřít se nebo rýpnout o ten tvrdý chleba? :nevim:
Zase jim tím nechci ublížit…no jedině brát s sebou vodu a ty kousky namáčet, ale na to asi budu líná :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
27.4.14 13:59
@erenza píše:
Jako malá si pamatuju, že jsme chodili s našima krmit prasata do obory a brali jim chleba, co doma byl. Ale už si nepamatuju, zda ten chléb byl třeba jen dva dny starý a nebo úplně tvrdý.
Doma mi občas zbyde, mám ho v pytli nakrájený na kostky větší, je úplně tvrdý. Kousek od baráku máme minizoo, kde mají prasátka a lidi je můžou krmit. Ale mě vrtá hlavou, zda se i praseti, co sežere sice vše, nemůže v tlamě něco stát - odřít se nebo rýpnout o ten tvrdý chleba? :nevim:
Zase jim tím nechci ublížit…no jedině brát s sebou vodu a ty kousky namáčet, ale na to asi budu líná :jazyk:

praseti tvrdý chleba neublíží, je schopné podrtit i kosti - má pevný stisk..klidně mu dej tvrdý chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 14:03

No tak ja myslim ze to vubec nevadi…my zase mame taky zoo primo u reky kde nutrie :D ale ty maji velke zuby ale taky papaji vse :D presne jak uz bylo zminovano vyse…prase ma levny stisk a nevadi mu tvrdy chleba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933

Pardon pevny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657

Já si to myslela, ale jelikož s tím zase tolik zkušeností nemám, tak se radši ptám, nechci jim ublížit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 14:06

Tvrdy chleba jsme nosili i do lesa kancum :D muj strejda je myslivec tak na to dbal a moje babicka take davala tvrdy chleb prasatum tem ddomacim ale nekdy ho namocila do vody ale nemusi se to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
27.4.14 14:08

@Mysis

Však já si taky pamatuju, jak jsme s našima táhli pytlíky s chlebem, a divočáci byli nalepeni u zábran obory a tahali nám to z ruky. :lol: Ale jako malá holka jsem samozřejmě nevnímala, jak ten chleba je starej a tak. V tý době mě zajímalo jenom to, jak to prase je blízko u mě a stejně jsem v bezpečí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.14 14:11
@erenza píše:
@MysisVšappstrelenyy pamatuju, jak jsme s našima táhli pytlíky s chlebem, a divočáci byli nalepeni u zábran obory a tahali nám to z ruky. :lol: Ale jako malá holka jsem samozřejmě nevnímala, jak ten chleba je starej a tak. V tý době mě zajímalo jenom to, jak to prase je blízko u mě a stejně jsem v bezpečí :mrgreen:

Heh tak to jasny :D ja bohuzel mela smulu a v lese na houbach potkala zrovna postreleny prase :/ a nic moc teda mela jsem sileny strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
27.4.14 14:18

@Mysis

Ježiš, tak to nevim, co bych dělala 8o
Naši jednou při procházce v podvečer potkali bachyni s mladejma…pár minut je doprovázela a naši teda staženej zadek a měli co dělat, aby nezačli zdrhat, ale jen pomalu se vzdalovali. To bylo v době, kdy prasata oboru protrhla a tak trochu se rozutekla po okolních lesích. Ovšem kanci rychle skočili na věc, spáchali potomstvo a od tý doby jsou prostě všude. :mrgreen:
Ale tady kousek je jich asi 8 a lidi tam vodí děti, tak tam taky chci s kočárem, aby mladej viděl něco novýho zase :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný