Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chceme s přítelem odjet na týden do lázní Jeseník, ale jsem na neschopence kvůli rizikovému zaměstnání. Stačí zajít za gynekologem a ten to se sociálkou vyřídí? Myslíte, že mě pustí? Těhotenství je zatím bez problémů.
Děkuji za odpovědi
Hezký den ![]()
No jezdit na dovolenou na neschopence je hodně nestandardní. Lékař může povolit změnu pobytu nemocného, ale i tak se musí dodržovat vycházky, já nepředpokládám, že bys na dovolené seděla v místě pobytu a šla ven jen na povolených maximálně 6h. Neschopenka z důvodu rizikového zaměstnání neexistuje, doktor si musel vymyslet diagnózu, se kterou tě léčí.
Jestli jedeš do lázní, tak se jen přehlásí na týden adresa pobytu. Pokud jedeš jen na rekreaci, tak se jedná o odvážný dotaz tady na emiminu. ![]()
@knoflik90 rekla bych, ze te nepusti. Byl by sam proti sobe, bud rada, ze te nechal na neschopence a vymyslel si duvod, proc te nechat doma. To dle zakona nevhodne zamestnani duvodem neni.
@Kaczenka To máš pravdu a mě to prostě nedá a musím si rejpnout. Jet na dovolenou na neschopných je vrchol drzosti a totální ignoranstvi. Do práce ne, válet si šunky na státní útraty jo. Koukej sedět doma na zadku.
Tohle zneužívání neschopenky by se mělo zatrhnout!
@krtek7489 Nejsem doma, protože si chci válet šunky, ale protože jsem pracovala jako sestra na JIP, kde těhotný nemají co dělat. Bohužel naše nemocnice neumožňuje přeřazení na jiné pracoviště. Takže těhotný odcházejí na neschopenku. Nejsem první ani poslední. Ale děkuji za názor.
@knoflik90 Ale to neni v souladu se zakonem, v tvem pripade nemas na neschopence co delat, bez ohledu na to, jak se situace u vas v praci bezne resi.
@knoflik90 píše:
@krtek7489 Nejsem doma, protože si chci válet šunky, ale protože jsem pracovala jako sestra na JIP, kde těhotný nemají co dělat. Bohužel naše nemocnice neumožňuje přeřazení na jiné pracoviště. Takže těhotný odcházejí na neschopenku. Nejsem první ani poslední. Ale děkuji za názor.
S tim je pak spojeno bohuzel i negativum sezeni doma na zadku. Doktor ti zmenit pobyt muze, vychazky budes muset dodrzovat i tam. Nebo ti pobyt nepovoli, to je na jeho zvazeni.
Já to měla tak, že Vás můžou pustit, ale pouze na dvě noci přehlásit tam, kde se budete zdržovat. I tam Vám může přijít kontrola.Jste na rizikovém? Asi z nějakého důvodu ne? Tak kam by jste chtěla jezdit?
mÁTE LEŽET
Max od toho jsou vcházky ![]()
@Cuddy to je opravdu ohleduplnost co ma pani asi delat když ji v praci jinou nedali?? až budete jednou těhotná a v práci která je nebezpečná tak dpufám že tam zustanete a nebudete zneužívat neschopenku ![]()
@knoflik90 Zeptala bych se na gyndě, snad to půjde nějak udělat, chápu, že se blíží léto a nechceš sedět celý těhu doma zdravá na zadku
Nechápu ty uštěpačný názory, neřeknu, kdybys byla simulant, co si zařídil neschopenku, aby na tom zadku sedět mohl…
@nikoleta93 jo, take doufam, ze v praci co nejdele zustanu. 60procent platu a vychazky 6 hod denne me opravdu nelakaji.
@LadyPet tak ze zdravotniho pohledu pani simulant je, zdravotni duvod pro neschopenku totiz u ni neni. Z lidskeho pohledu ji chapu, ale proc skadlit hada bosou nohou, tedy dovolenou. Ale zakladatelka uvidi sama, jak uspeje u sveho gynekologa. To je rozhodujici.
@Peczka Právě dnešní zaměstnavatelé to neřeší znám paní která dělá ve fabrice kdeje to pro těhotné rizikové skrz výpary nejsou zrovna zdravé a zamestnavatel ji řekl no tak pracuj dál nebo bež marodit a hotovo a přece nebudeš riakovat zdraví dítětě ne?? a pokud @Cuddy radši by riskovala tak je to pro mě člověk co by mít děti neměla to ať se nwzlobí