Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všichni, kvůli opakovaným bakteriálním infekcím pochvy (které mimochodem stále nejsou úplně vyléčené, protože můj gynekolog není moc dobrý) jsem už absolvovala 3 kúry antibiotik. Také bych zmínila, že jsem před 3 měsíci ukončila 6měsíční léčbu Accutanem. Nyní je to asi dva týdny od mé poslední kúry antibiotik a mám hlenovitý průjem s tmavou krví. Je to už týden a stav se moc nezměnil, až na to, že poslední dva dny mě bolí břicho. Před 5 dny jsem byla u svého praktického lékaře, který mi udělal pouze výtěr z konečníku na parazity a některé bakterie a doporučil mi dietu. V tuto chvíli nevím, zda bolesti břicha jsou způsobeny problémy ze střev nebo gynekologickými problémy 🫠. Myslíte si, že by to mohlo být něco vážného a měla bych jít do nemocnice, nebo mám počkat a navštívit svého lékaře, který bude k dispozici za 2 dny?
@Sabi700 píše: Více
bolí tě břicho, krvácíš - navštiv zítra ráno pohotovost
@stinga ale zas ty bolesti nejsou tak hrozné zatím a u praktika jsem byla 🤷♀️
Proč se teda ptáš?
Tak počkej na odpověď v diskusi, která řekne, že nikam chodit nemusíš a tou se řiď, no.
Před 5 dny ti doktor řekl, ať držíš dietu. Jestli 5 dnů držíš dietu, bolí tě břicho a POŘÁD KRVÁCÍŠ, tak si na takovou odpověď budeš možná muset pár stránek počkat, protože tohle zní jako že by to mohlo být něco vážnějšího.
@TRG Asi máte pravdu no, asi tam během zítřka raději zajedu. Mě jde prostě jen o to, ať tam nejezdím zbytečně, většina lidí totiž řekne, že dokud člověk nemá horečku nebo extrémní bolesti, tak na pohotovost jezdit nemá.
Krvácení je celkem relevantní důvod navštívit pohotovost, řekla bych. Zvlášť když trvá tak dlouho. A začalo tě k tomu navíc bolet břicho. Až se přidá horečka a z bolestí se stanou ukrutné bolesti, tak už toho praktika, který tě stejně pošle do nemocnice k odborníkům, bude těžší navštívit.
@TRG Jj, zítra na pohotovost zajedu. V nejhorším mě prostě pošlou domů. Taky ale přemýšlím nad jednou věcí. Nemocnice v našem městě není zrovna proslulá gynekologickým a ani gastroenterologickým oddělením, spíš naopak je to dost děs. Myslíte, že je to validní důvod k tomu jet do fakultní nemocnice (30 minut od nás)? Nevím moc, jak to funguje, jestli by mě případně mohli hospitalizovat tam, i když z tama nejsem.
Můžeš jet kam chceš. Klidně hned do té fakultní. Bydliště nerozhoduje.
@TRG Oki děkuji za takové “pošťouchnutí” k tomu jet na tu pohotovost, už mi došlo, že bych tam opravdu měla zajet.
Na nic nečekej, a jeď do nemocnice. Tmavá krev ve stolici není sranda… a už vůbec jestli to trvá pár dní… kdyby byla čerstvá, tak to můžou být hemeroidy nebo nějaký poranění, ale tmavá spis signalizuje krvácení z horního traktu, to můžou být klidně i vředy nebo něco takového.. nechci strašit, nemusí to být nic vážného.. ale jelikož dělám na chirurgii, vím, že tmavá krev je prostě špatně a určitě to chce vyšetření - kolonoskopii nebo gastro, vyšetřit krev atd
@Sabi700 no i kdyby ta bolest byla malá, není to úplně normální stav.. krev ve stolici je vždycky duvod pro návštěvu lékaře, z moji zkušenosti vím, ze praktik s tim nic moc neudělá, ale pokud pujdes na pohotovost, vyšetři te aspoň poradne… krev ti treba nenabírali? Nejaky pokles hemoglobinu?
@Anna872 Nn krev mi praktička nebrala. Je ale pravda, že vždycky v noci mě i hrozně “píchá” v konečníku. Jsem po třetích atb, včetně amoksiklavu, napadlo mě, jestli se nejedna o nejaky zánět střev nebo tak…
Špatně od žaludku ti neni? Kolikrát jsi ten průjem s krvi měla? A kolik ty krve treba bylo?
Heleď jestli se bojíš, že na tebe budou v nemocnici koukat jako na blázna, tak to vubec, spis ti řeknou, proč jsi nepřišla dřív..
Jo.. tohle krvácení bývá u divertikulitidy a nebo infekce clostridii, ale těžko takhle soudit… pokud bys měla pokles v ty laboratoři, taky to může být nějaký vážnější krvácení, který jen proste „neni videt“, to posoudí jen lékař a důkladný vyšetření…