Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tchanovi jsem tykala rok předtím, než jsem poznala manžela. ![]()
Tchyni asi 2 roky po začátku vztahu.
Tchánum vykam pořád, s partnerem jsme 12 let, z toho bydlíme spolu 5 rokem. A tchani bydlí ve stejném domě.
Jsme manželé, máme dcerku a tykání mi nenabídli, tak vykám. Nevadí mi to a sama od sebe bych rozhodně tykat nezačala.
Upřímně i kdyby mi to nabídli, tak by mi to přišlo divný a stejně bych se pořád uchylovala k vykání. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím jestli mám tykat jeho rodičům, nabídli mi to, ale je mi to blbý. Vy jste začali tykat jeho rodičům zhruba po jaké době, pokud vám to teda nebídli.
Když ti to nabídli tak jim tykej. V každé rodině je to jinak, ale myslím, že v současné době s tím nikdo nedělá žádné caviky.
Pokud ti týkají, tak bych se nerozmyslela a nabídku tykání přijala.
Přijde mi dost divný, aby ti oni třeba týkali a ty jim ne
Bylo mi to nabídnuto celkem rychle, taky jsem na to z drivejska nebyla zvykla a neslo mi to moc pres pusu, ale je to o zvyk a tykam. ![]()
@ka2ka píše:
Nikdy pokud tykání nenabídli tak je neslušný začít tykat
Vždyť píše, že jí to nabídli.
Já manželově rodině hned, tam jsou tykací a nabídli mi to fakt snad při prvním seznámení, vč. tety a babičky. ![]()
Když ti to nabídli, tykala bych, protože si myslím, že by to mohlo i vypadat tak, že si od nich chceš držet trochu distanc a už by ti to později nenabídli a zůstali byste u vykání už furt. ![]()
Nikdy, tchani mi to nenabídli, jsme s manželem 15let. Ale já jsem za to že oni by mi to měli nabídnout, teda už jsem se přeřekla. Budoucí švagrová se trochu napila a nabídla tchýni a tchánovi týkaní sama.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím jestli mám tykat jeho rodičům, nabídli mi to, ale je mi to blbý. Vy jste začali tykat jeho rodičům zhruba po jaké době, pokud vám to teda nebídli.
když ti to nabídli, začni tykat hned, pokud si zvykneš na vykání, tak později už začít tykat nejde „přes pusu“
Tchýně nabídla hned, tak tykám. Tchán to nabídl po 5ti letech a řekla jsem, že mi to nejde přes pusu. Máme teď prcka na cestě, tak předpokládám, že mu budu říkat čau dědo a nějak to nenásilně vyplyne s dítětem ![]()
Vykám celý život a jsem za to ráda. ![]()
Ale kdyby mi za mlada nabídli tykání a byli na to zvyklí, tak asi tykám.
Pokud se na to necítíš, tak prostě řekni, že to pro tebe není přirozené a že zůstaneš u vykání. Osobně mi připadá vykání s tchánovci lepší a do tykání bych se teď už nehrnula ani kdyby to oni chtěli, ale to je můj názor.