Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A pred cim konkretne by ses chtela schovat? Pokud nekdo odpali atomovku, tak neuteces. A k bombardovani se u nas snad zatim neschyluje.
Hele, řeknu to takhle. Pokud tady pleskne atomovka, tak jsme v háji všichni a je jedno, kdo se schová do metra, sklepa, krytu a kdo ne
Pokud ho teda nemají luxusně připravený, zásobený, zaizolovaný a jsou připravení v něm existovat docela dlouho.
https://cs.wikipedia.org/…C3%A9m_metra
Metro je uzpůsobeno spíš jako schovka před klasickým bombardováním, ale před jaderným útokem fakt ne.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Nemůžu na internetu najít, kam se schovat při jaderném útoku - úniku radiace. Respektive všechny okolní úkryty jsou v bytových domech a pojmou dle netu 50 lidí, tedy ani bych se nesnažila, půjdou tam lidé z daného domu… Blízko mám metro. Ale které stanice metra jsou vhodná? Údajně ne všechny jsou vhodné jako úkrytjsem s 19 měsíčním synem, v hodně starém cinzaku ve 4 patře, sklepy tu nejsou. domů by to probudilo skrz karmu, která vede rourou do komimu. O oknech a dveřích nemluvě. Mám kvůli synovi strach. Omluva, ale stydím se, že se tak bojím.
nepanikař. Je to jak je nade mnou, běžné bombardování rozhodně nehrozí, a pochybuju, že na stát NATo někdo hodí atomovku a když jo, nějaký kryt ti je naprd.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Nemůžu na internetu najít, kam se schovat při jaderném útoku - úniku radiace. Respektive všechny okolní úkryty jsou v bytových domech a pojmou dle netu 50 lidí, tedy ani bych se nesnažila, půjdou tam lidé z daného domu… Blízko mám metro. Ale které stanice metra jsou vhodná? Údajně ne všechny jsou vhodné jako úkrytjsem s 19 měsíčním synem, v hodně starém cinzaku ve 4 patře, sklepy tu nejsou. domů by to probudilo skrz karmu, která vede rourou do komimu. O oknech a dveřích nemluvě. Mám kvůli synovi strach. Omluva, ale stydím se, že se tak bojím.
Nesil, jak je psáno, když odpálí atomovou, tak ti to bude k prdu. Prostě pokud bude 3. světová, tak stejně bude konec. Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Užívej si život, stejně ostatní neovlivnis.
Žádná, pokud někdo začne jadernou válku, stejně je po nás, kdo neumře přímo nebo na ozáření, umře časem hlady kvůli množství zamořené půdy a nedostatku nezávadných potravin a vody.
Mapa ukrytí pro Prahu
https://bezpecnost.praha.eu/…yti-a-sireny
podle ní nejsou všechny stanice vhodné. třeba část metra v mém nejbližším okolí jako kryt vůbec vyznačená není. asi je moc napovrchu ![]()
@Sany80s píše: Žádná, pokud někdo začne jadernou válku, stejně je po nás, kdo neumře přímo nebo na ozáření, umře časem hlady kvůli množství zamořené půdy a nedostatku nezávadných potravin a vody.
A ten zbytek na rakovinu…
Děkuju všem za reakce a omlouvám se. Je toho všude plno, pořád jsem se držela a dneska to na mě celé padlo. Strašně si vyčítam, do jakého světa jsem syna přivedla, do teď dobrý, říkám si, stejně to neovlivním a dnes… Nemám už rodiče, žádné babičky, tatínek se téměř nestará a asi jsem to neměla komu vyventilovat. Jediná kamarádka má doma covid, tohle vůbec neřeší a kamarád je sám, bez dětí a je mu to taky fuk. Já se bojím zdražování, útoku, toho, co bude. Už tak je to těžké, tahat dítě nahoru, nákupy, výtah není, 1+1, hrozne místo okolí pro dítě, mělo to tu být dočasné než nasetrime, přišel covid, který nás ovlivnil co se práce týče, já rodicak, teď ještě válka, přála jsem si strašně pak stěhování, aby měl syn pokoj, takhle jde všechno do… Promiňte.
ja už fakt nevím, jestli je tolik trotlů nebo takto lidi fakt uvažují.
Na me to taky dva dny zpět padlo když začali ostřelovat tu elektrárnu, ale o kdyby to bouchlo tam, tak my jsme relativně v pohodě. Ohledně radiace je to cca 100km a pak se řeší spady. Kdybychom se nevesli do sklepů, tak utesnim dveře z chodby do pokojů a zůstaneme v bytě v chodbě. Věřím tomu, ze jsme od aktuálního dění v tomto ohledu dost daleko
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce a omlouvám se. Je toho všude plno, pořád jsem se držela a dneska to na mě celé padlo. Strašně si vyčítam, do jakého světa jsem syna přivedla, do teď dobrý, říkám si, stejně to neovlivním a dnes… Nemám už rodiče, žádné babičky, tatínek se téměř nestará a asi jsem to neměla komu vyventilovat. Jediná kamarádka má doma covid, tohle vůbec neřeší a kamarád je sám, bez dětí a je mu to taky fuk. Já se bojím zdražování, útoku, toho, co bude. Už tak je to těžké, tahat dítě nahoru, nákupy, výtah není, 1+1, hrozne místo okolí pro dítě, mělo to tu být dočasné než nasetrime, přišel covid, který nás ovlivnil co se práce týče, já rodicak, teď ještě válka, přála jsem si strašně pak stěhování, aby měl syn pokoj, takhle jde všechno do… Promiňte.
Neomlouvej se, zkus zit normlane, jak to jen jde, zabyvej se jen tim, co muzes ovlivnit. Ale bohuzel je mezi nami spousta lidi, kteri si tohle vubec nedokazou prebrat. Je videt, jak malo je ve skole naucili, jak nedavali pozor pri dejepisu a ve fyzice…a v biologii… zas je videt, jak dulezite je vzdelani…nezbyva nam nez doufat, ze ti nahore ho maji…
Jestli někdo odpálí atomovku, tak se spíš modly, aby tě to trefilo přímo, protože to co by následovalo potom zažít fakt nechceš.
Metro muze slouzit jako kryt pred atomovkou, jsou v podzemi jeste zvlastni tunely a prostory na to.. jenze.. nejsou v provozu:) spis metro muze slouzit jako kryt proti naletum a bombardovani. A k tomu jsou samozrejme urceny ty hluboky stanice jako nam.miru, mustek.. urcite ne treba depo hostivar nebo treba luka
ja jsem se taky strasne bala, ale jestli sem nekdo hodi atomovku, tak je nejakej kryt stejne k nicemu ![]()
Dobrý den. Nemůžu na internetu najít, kam se schovat při jaderném útoku - úniku radiace. Respektive všechny okolní úkryty jsou v bytových domech a pojmou dle netu 50 lidí, tedy ani bych se nesnažila, půjdou tam lidé z daného domu… Blízko mám metro. Ale které stanice metra jsou vhodná? Údajně ne všechny jsou vhodné jako úkryt
jsem s 19 měsíčním synem, v hodně starém cinzaku ve 4 patře, sklepy tu nejsou. domů by to probudilo skrz karmu, která vede rourou do komimu. O oknech a dveřích nemluvě. Mám kvůli synovi strach. Omluva, ale stydím se, že se tak bojím.