Všechny stanice metra vhodné jako úkryt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
5.3.22 13:25

Mám nejmladší dítě dvouleté a přestala jsem se bát. Nemá to smysl. Snažím se užívat každý den, mám plany pracovní, vzdělávací atd.
Pokud bude atomová válka, chci, abychom umřeli hned, všichni. Do Austrálie ani do Paříže nepojedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25023
5.3.22 13:33

Zakladatelko,
omlouvat se nemáš za co…
citlivější a méně psychicky odolní jedinci se prostě logicky bojí více a je to v této situaci normální, že obavy máme všichni..

Mne spíše udivuje, kolik lidí řeší možnosti atomovky, úkrytů, emigrace… ALE skoro nikdo nevidí reálnější hrozby, jako je příliv stovek tisíc lidí bez domova, jako je brutální zdražování, jako je problém s PHM, plynem, energiemi obecně..
Tohle je totiž To, co se nás všech dotkne velmi reálně, už nyní a více a více…

Jinak tohle je pěkně shrnuto, mohlo by ti to pomoct :
https://www. seznamzpravy. cz/clanek/fakta-nemejte-vycitky-ze-se-mate-dobre-odbornici-radi-jak-prezit-soucasnou-dobu-191663#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy. sznhp. box&dop_req_id=QmJbZzV84og-202203051235&dop_id=191663&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.3.22 13:44

@Lucy75 ale zdražování můj život nekončí, s tím se dá bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25023
5.3.22 13:56

@g.sandova jistě že ano..
jen se bavím o rizicích reálnějších než je atomovka a bombardování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.22 14:31
@arinecka píše:
A co bys tam chtěla dělat? Kdyby se něco takového stalo, tak bys tam musela vydržet hooodně dlouho, a to je nereálný. Zkus na tyhle hrůzy nemyslet a prostě žij, nic jiného ti ani nezbyde. Stresovat se něčím, co ani nevíš jestli bude, je akorát tak o nervy. Dneska je krásně, jdi se synem na procházku a vyčisti si hlavu :kytka:

Já vím… Vlastně vím, že kdyby…tak radši umřu…asi prostě to na mě jen padlo dnes, že jako už tak to máme těžký, jsem s ním prakticky sama a svět jde do háje, je mi to líto vůči němu. Omluvám se za diskusi, když je toho všude mraky.

• Citovat
  • Upravit
34094
5.3.22 14:36
@hospodki píše:
Třeba proto, ze malé dite je na rodičích plne závisle a ta zodpovědnost je větší než na pubertaka, který už je soběstačný.

Co to je za nesmysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.22 15:04
@Lucy75 píše:
Zakladatelko,
omlouvat se nemáš za co…
citlivější a méně psychicky odolní jedinci se prostě logicky bojí více a je to v této situaci normální, že obavy máme všichni..

Mne spíše udivuje, kolik lidí řeší možnosti atomovky, úkrytů, emigrace… ALE skoro nikdo nevidí reálnější hrozby, jako je příliv stovek tisíc lidí bez domova, jako je brutální zdražování, jako je problém s PHM, plynem, energiemi obecně..
Tohle je totiž To, co se nás všech dotkne velmi reálně, už nyní a více a více…

Jinak tohle je pěkně shrnuto, mohlo by ti to pomoct :
https://www. seznamzpravy. cz/clanek/fakta-nemejte-vycitky-ze-se-mate-dobre-odbornici-radi-jak-prezit-soucasnou-dobu-191663#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy. sznhp. box&dop_req_id=QmJbZzV84og-202203051235&dop_id=191663&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Děkuju, já vím, právě to všechno, ceny, to, že možná nebudou peníze na to si ohřát vodu každý den v karmě na plyn na koupání nebo na uvaření na plynovém sporáku, že prostě v čem bude malý vyrůstat, v jaké světě, kam jsem ho přivedla…vsechno. Takže děkuju, že chápete, čeho všeho se najednou bojím. Ano, ráda bych to taky v sobě neřešila, ale myslím, že to neřeší tolik ti, kteří jsou v pohodě, myslím finančně, jsou na to dva atd…

• Citovat
  • Upravit
77516
5.3.22 15:41
@hospodki píše:
Třeba proto, ze malé dite je na rodičích plne závisle a ta zodpovědnost je větší než na pubertaka, který už je soběstačný.

když sem vletí atomovka, tak je to úplně jedno, budeme mrtví časem všichni i ten soběstačný puberťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 15:41
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce a omlouvám se. Je toho všude plno, pořád jsem se držela a dneska to na mě celé padlo. Strašně si vyčítam, do jakého světa jsem syna přivedla, do teď dobrý, říkám si, stejně to neovlivním a dnes… Nemám už rodiče, žádné babičky, tatínek se téměř nestará a asi jsem to neměla komu vyventilovat. Jediná kamarádka má doma covid, tohle vůbec neřeší a kamarád je sám, bez dětí a je mu to taky fuk. Já se bojím zdražování, útoku, toho, co bude. Už tak je to těžké, tahat dítě nahoru, nákupy, výtah není, 1+1, hrozne místo okolí pro dítě, mělo to tu být dočasné než nasetrime, přišel covid, který nás ovlivnil co se práce týče, já rodicak, teď ještě válka, přála jsem si strašně pak stěhování, aby měl syn pokoj, takhle jde všechno do… Promiňte.
:hug: :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
34322
5.3.22 17:10
@Anonymní píše:
Děkuju, já vím, právě to všechno, ceny, to, že možná nebudou peníze na to si ohřát vodu každý den v karmě na plyn na koupání nebo na uvaření na plynovém sporáku, že prostě v čem bude malý vyrůstat, v jaké světě, kam jsem ho přivedla…vsechno. Takže děkuju, že chápete, čeho všeho se najednou bojím. Ano, ráda bych to taky v sobě neřešila, ale myslím, že to neřeší tolik ti, kteří jsou v pohodě, myslím finančně, jsou na to dva atd…

Uplne ti rozumim.
Bohuzel to, kam nas zatahla a jeste zatahne vlada, je pruser.
Atomovku neovlivnime (leda masivni demonstrace za mir, vystoupeni z nato, nedodavani zbrani atd, ale lidi jsou uplne zblbli).
Ale je potreba se pripravit, co bude, vcera bylo pozde. Nekde v maringotce s kamny, kusem lesa a pole, se s tim zdrazenim clovek asi popere lip, na druhou stranu doprava kamkoliv bude nedostupna a asi na miste i zbrojak a munice.
No, nejlip jsou na to prepperi, to uz asi nestihnem se tak zaridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.3.22 22:28

@Lucie_Sx a jak by pomohlo vystoupením z NATO? Jaké je podle tebe řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31253
5.3.22 22:49
@Lucie_Sx píše:
Uplne ti rozumim.
Bohuzel to, kam nas zatahla a jeste zatahne vlada, je pruser.

Jestli jsem to pochopila dobre - Tobe by prislo v poradku, kdyby od te valky dala CR ruce pryc? Ve chvili, kdy jeden stat zautocil na druhy? Branit lidskou svobodu mi teda za to riziko stoji. :think: Ja chapu, ze co clovek, to nazor, ale prijde mi to ponekud kratkozrake… A zemi, ktera utoci, nejake mezinarodni umluvy evidentne moc netankuji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.3.22 02:20
@Hobitka píše:
Jestli jsem to pochopila dobre - Tobe by prislo v poradku, kdyby od te valky dala CR ruce pryc? Ve chvili, kdy jeden stat zautocil na druhy? Branit lidskou svobodu mi teda za to riziko stoji. :think: Ja chapu, ze co clovek, to nazor, ale prijde mi to ponekud kratkozrake… A zemi, ktera utoci, nejake mezinarodni umluvy evidentne moc netankuji :?

No, ono kdyz je blokovano nekolik desitek webu, tak se ten nazor na situaci dela blbe.
Myslim si o tom svoje, jsme vsichni jen figurky v rukou tech, komu jde o moc a penize. Nejaka svoboda fakt neni ve hre, kdyby byla, pujde prvni Trudeau, Macron a Ursula, treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.3.22 02:24
@g.sandova píše:
@Lucie_Sx a jak by pomohlo vystoupením z NATO? Jaké je podle tebe řešení?

Nevim jak ty, ale ja nikomu dodavat zbrane nechci, aby bylo jeste vic mrtvych. Ani nechci, aby si tu jine staty hraly na vojacky a hazely na sebe navzajem bomby na nasem uzemi.

Rakousko v nato neni, Madarsko odmita zbrojit. Ono to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.3.22 06:53

@Lucie_Sx to by se dělo i bez NATO a Maďarska v celé s antisemitou není dobrý příklad. Tam to vede člověk s fasistickymi sklony a rád by Putinovu totalitu zavedl i tam.
Ne, Putin hresi na to, ze se svět podelal. A někdy musí člověk/ svět na té správné straně, riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová