Kam odjet před válkou v Evropě?

4.3.22 16:20

Kam odjet před Válkou v evropě?

Zdravím, zajimá mě jestli je tu někdo kdo přemýšlí o tom že by se alespoň povzdálil co nejdál od případné hrozící války v evropě? Chceme odjet do španělska na jih, a případně odtamtud když bude potřeba tak do Jížní Ameriky. Má tu někdo stejné ůmysly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
214
4.3.22 16:23

Řeknu ti to takhle, mít dostatek financí a nemít před porodem tak balím rodinu a vyrážíme do světa na hodně dlouhý výlet. Taková Austrálie mi přijde fajn :wink: Evropa je moc blízko, rachne elektrárna a bude celá v řiti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
4.3.22 16:28

@prokopa souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33611
4.3.22 16:30
@Nikita34567 píše:
Zdravím, zajimá mě jestli je tu někdo kdo přemýšlí o tom že by se alespoň povzdálil co nejdál od případné hrozící války v evropě? Chceme odjet do španělska na jih, a případně odtamtud když bude potřeba tak do Jížní Ameriky. Má tu někdo stejné ůmysly?

Ne, kdyby to došlo tak daleko, že by byla válka i tady, tak tě Španělsko nespasí, to by byl prostě konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
4.3.22 16:31

My jedem o víkendu do Itálie, sice to není tak daleko, ale lepší než Brno…jsem se netěšila, jedem lyžovat a já mám už jarní náladu…ale čím víc Putin blbne, tím víc se těším :oops: aspoň na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.22 16:41
@arinecka píše:
Ne, kdyby to došlo tak daleko, že by byla válka i tady, tak tě Španělsko nespasí, to by byl prostě konec.

Je mi jasné že pokud by byla válka tak to je pořád v evropě, ale strategicky? Si myslím že v Čr by to bylo o dost dřív než třeba ve španělsku? Přeci jen je to 3000 km pokud půjde Putin přes Polsko k nám bude postupovat dál a dál, budem koukat samozdřejmě na zprávy, a pokud se tak stane, tak máme alespoň víc času než tu Vždyť ukrajina je za humny. Sednem na letadlo a pádíme do Karibiku. Zdá se vám to jako hloupost? Náš plán zní takto povzdálit se od ČR co nejdál, a pak případně pokračovat kam bude třeba. Máme nějaké finance.. Ale nevím zda je to dost. Bude nás více mam hrozný strach. Asi tak jako každý Nejhorší je že naše Aj je pouze základní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
4.3.22 16:48

Jestli vznikne konflikt Ruska s NATO, tak pozemní vojska Rusaku se k nám určitě nedostanou, ale vymaže nás Putler atomovkama. Pak by možná byla šance na přežití někde v Austrálii, Patagonii apod, ale následná nukleární zima by způsobila hladomor a to je pak otázka, jestli není lepší zůstat v té Evropě a mít to za sebou rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
4.3.22 16:50
@dickys píše:
Jestli vznikne konflikt Ruska s NATO, tak pozemní vojska Rusaku se k nám určitě nedostanou, ale vymaže nás Putler atomovkama. Pak by možná byla šance na přežití někde v Austrálii, Patagonii apod, ale následná nukleární zima by způsobila hladomor a to je pak otázka, jestli není lepší zůstat v té Evropě a mít to za sebou rychle.

Asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.3.22 16:54

@Nikita34567 tak hlavně když bude konflikt s nato, tak bude utíkat tolik lidí, že se k letišti ani nepriblizis. To bys musela mít hodně peněz, abys koupila letenky.

Příspěvek upraven 04.03.22 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33611
4.3.22 16:55
@Nikita34567 píše:
Je mi jasné že pokud by byla válka tak to je pořád v evropě, ale strategicky? Si myslím že v Čr by to bylo o dost dřív než třeba ve španělsku? Přeci jen je to 3000 km pokud půjde Putin přes Polsko k nám bude postupovat dál a dál, budem koukat samozdřejmě na zprávy, a pokud se tak stane, tak máme alespoň víc času než tu Vždyť ukrajina je za humny. Sednem na letadlo a pádíme do Karibiku. Zdá se vám to jako hloupost? Náš plán zní takto povzdálit se od ČR co nejdál, a pak případně pokračovat kam bude třeba. Máme nějaké finance.. Ale nevím zda je to dost. Bude nás více mam hrozný strach. Asi tak jako každý Nejhorší je že naše Aj je pouze základní
@Nikita34567 píše:

Já si myslím, že nás, ani okolní státy nenapadne. Kdyby ano, tak je to v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
4.3.22 16:57

Prý nejbezpěčnějším místem před válkama a atomkama je jižní amerika.

Příspěvek upraven 04.03.22 v 17:00

• Citovat
  • Upravit
1316
4.3.22 16:59

@dickys Nemyslím si, že to zajde až tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
4.3.22 17:06
@debra.morgan píše:
@Nikita34567 tak hlavně když bude konflikt s nato, tak bude utíkat tolik lidí, že se k letišti ani nepriblizis. To bys musela mít hodně peněz, abys koupila letenky.Příspěvek upraven 04.03.22 v 16:56
@debra.morgan píše:
@Nikita34567 tak hlavně když bude konflikt s nato, tak bude utíkat tolik lidí, že se k letišti ani nepriblizis. To bys musela mít hodně peněz, abys koupila letenky.Příspěvek upraven 04.03.22 v 16:56

hlavně česká koruna by v té době nebyla už nic…víc by si toho koupila za chlast a cigára :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.3.22 17:07

Nikam nejdeme, tohle je náš domov, v dobrém i zlém. Nedokážu si představit tu všechno a všechny nechat. A stejně si myslím, že nic nebude, tak snad hloupý není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
4.3.22 17:08

@Nikita34567 to máš těžký, kdyby nedejbože byl konflikt i na území EU, můžou státy stanovit bezletové zony, nehledě na to, že podobný nápad bude mít kdekdo a těžko říct, jeslti se vůbec dostaneš k letence, nebo na letiště. Podívej se, jak to vypadalo v Afgánistánu, když ho opustili amíci… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová