Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedávno se tu v jedné diskuzi k situaci na Ukrajině a pomoci ČR jako státu vyjadřovala uživatelka, která je samoživitelka, jak je možné, že najednou stát má pro lidi z Ukrajiny byty a že pro svoje potřebné lidi nemá…a pořád to mám tak nějak před očima a říkám si, co asi nastane až to všechno skončí a přijdou všední dny… Nebude se u některých rozvíjet pocit roztrpčení a nespravedlnosti, že Ukrajinci dostali všechno a zdarma, zatímco na ně se nedostalo
… Nenapadlo by mě to, kdybych to tu nečetla.
Je nějaká prevence, jak tomu předejít?
Podle me neda, je to v povaze toho dotycneho cloveka.. Kdyz nebude zavidet Ukrajincum, bude zavidet jinym…
@Magical-eyes bude. A už to začalo. Stačí si pročíst komentáře pod články na FB atd
@Magical-eyes krásný den, není. Ale upřímně, pro ty, co by takto reagovali. Opravdu byste chtěli utéct s dětmi do cizí země a být odkázáni na pomoc? Nedej bože, kdyby nepřišla. Tu je to aspoň u nás řešeno hodně provizorně. Berou je k sobě, kdo může. Vždyť jsou to chudáci 🤷♀️ kolikrát ani nerozumí, navíc strach o rodinu, kterou tam nechali, to je opravdová hrůza.
Já tedy pracuji někde, kde se dostanu k těm lidem z Ukrajiny a budu pro ně něco zajišťovat a musím říct, že je pravda, že dostanou určitou formu pomoci způsobem, který se úplně neslučuje se zákonem a mají mnohem lepší některé služby, než člověk z tohoto státu, který se ne vlastní vinou dostane do horší situace.
Musím říct, že ač mi je hrozně líto lidí, kteří jsou zasaženi válkou, tohle mi přijde ne úplně správné.
Teď chvilku přemýšlím, zda mám dát anonym, asi dám, nechci tu úplně propalovat nick, pokud bych přispívala dál a blíže.
Některé záležitosti jsou pro mě prostě trošku rozčarování. Trošku uvažuji o tom, zda třeba nevzniknou nějaké firmy, které budou placeny z prostředků pro ty lidi, to by bylo určité vysvětlení…
@Anonymní píše:
Já tedy pracuji někde, kde se dostanu k těm lidem z Ukrajiny a budu pro ně něco zajišťovat a musím říct, že je pravda, že dostanou určitou formu pomoci způsobem, který se úplně neslučuje se zákonem a mají mnohem lepší některé služby, než člověk z tohoto státu, který se ne vlastní vinou dostane do horší situace.
Musím říct, že ač mi je hrozně líto lidí, kteří jsou zasaženi válkou, tohle mi přijde ne úplně správné.
Teď chvilku přemýšlím, zda mám dát anonym, asi dám, nechci tu úplně propalovat nick, pokud bych přispívala dál a blíže.
Některé záležitosti jsou pro mě prostě trošku rozčarování. Trošku uvažuji o tom, zda třeba nevzniknou nějaké firmy, které budou placeny z prostředků pro ty lidi, to by bylo určité vysvětlení…
Myslím si, že je v pořádku říct názor takto v klidu 🙂 ale chápu, že někteří mají problém s jednou nebo druhou stranou a zbytečně pak napadají lidi.
Za mě chápu, že vidíte, jak ta pomoc je v některých směrech lepší a máte pocit rozčarování, ale pořád jsou to lidé utíkající před válkou. Neříkám ale, že by našinci měli mít menší péči, jen je ta chyba jinde, ne u chudáků prchajicich před válkou 🤷♀️
@Magical-eyes píše:
Nedávno se tu v jedné diskuzi k situaci na Ukrajině a pomoci ČR jako státu vyjadřovala uživatelka, která je samoživitelka, jak je možné, že najednou stát má pro lidi z Ukrajiny byty a že pro svoje potřebné lidi nemá…a pořád to mám tak nějak před očima a říkám si, co asi nastane až to všechno skončí a přijdou všední dny… Nebude se u některých rozvíjet pocit roztrpčení a nespravedlnosti, že Ukrajinci dostali všechno a zdarma, zatímco na ně se nedostalo… Nenapadlo by mě to, kdybych to tu nečetla.
Je nějaká prevence, jak tomu předejít?
A nejvíc řvou neschopní trotli, netahla, nefachcenka a jiná líná pakaz.
Jelikož KDO JE potřebný? Dle jejich výkladu každý, kdo potřebuje. Já si myslím, že opustit domov a utéct před válkou na nějaký čas, než se můžou vrátit domů, tak znamená trochu víc, než jen být neschopný a nemít.
No ja jim nezavidim a samozřejmě bych nemenila ale taky mi to prijde dost blbe vuci našim lidem… najednou jsou volne mestske byty
Tak ono obecne nas stat na vlastni obcany kasle.
Ceny leti nahoru, energie zdrazuje, pohonne hmoty taky, obecni byty skoro nejsou, hypoteky jsou nedostupne a vlada misto aby to resila, tak ji zajima akorat to, jak vlezt EU do zadku i s jejich nesmyslnymi narizenimi
.
Závidět budou ti, co furt jen natahují ruce. Ať se z té závisti klidně zblázní.
@Lucie_Sx píše:
Tak ono obecne nas stat na vlastni obcany kasle.
Ceny leti nahoru, energie zdrazuje, pohonne hmoty taky, obecni byty skoro nejsou, hypoteky jsou nedostupne a vlada misto aby to resila, tak ji zajima akorat to, jak vlezt EU do zadku i s jejich nesmyslnymi narizenimi.
A jak to má řešit? Rozhazovat peníze z vrtulníků? Peníze se ve velkém rozdávali za předchozích vlád a vedlo to k zadlužení státu a velké inflaci. Stát není přeci od toho, aby řešil za všechny, všechno. Já se třeba dokážu o sebe postarat i za všech těchto okolností a od státu nechci nic. Ale ano, musím víc makat.
@Cenarius píše:
A nejvíc řvou neschopní trotli, netahla, nefachcenka a jiná líná pakaz.Jelikož KDO JE potřebný? Dle jejich výkladu každý, kdo potřebuje. Já si myslím, že opustit domov a utéct před válkou na nějaký čas, než se můžou vrátit domů, tak znamená trochu víc, než jen být neschopný a nemít.
Tohle je tezky, podivej se na prumernou vysi alimentu, vzdyt je to vysmech
.
Nebo na nejvyssi stupen prispevku na peci. Vysmech na druhou.
@Clue píše:
Myslím si, že je v pořádku říct názor takto v klidu 🙂 ale chápu, že někteří mají problém s jednou nebo druhou stranou a zbytečně pak napadají lidi.Za mě chápu, že vidíte, jak ta pomoc je v některých směrech lepší a máte pocit rozčarování, ale pořád jsou to lidé utíkající před válkou. Neříkám ale, že by našinci měli mít menší péči, jen je ta chyba jinde, ne u chudáků prchajicich před válkou 🤷♀️
Jasně, jenže ta závist vzniká přesně proto, že ti lidé vidí, že třeba pro to stejně staré ukrajinské dítě místo ve školce je a pro jejich ne, což chápu, že naštve, když tě to uvrhne do neřešitelné finanční situace. Válka je horší, ale to naštvání je v určitých věcech relevatní.
Mě děsí spíš jedna věc. Rychlost s jakou se od začátku války obejvilay některé organizační a velmi specifické věci, které se určitě nevyráběly předtím(nebyly by využitelné). Když pominu, že se určitě nedělalo výběrové řízení, což je v případě nějaké vyjímečné situace v pořádku, tak z toho pořád vychází, že něco muselo být zařízené už dlouho před začátkem války. Hodně dlouho.
No ono je to těžké stát pořád křičí že nejsou peníze a ať lidí šetří vše se extrémně zdražuje a pak člověk slyší kolik ČR poslalo Ukrajině
Bohužel pak to opět odnese běžný člověk. Lidi z Ukrajiny je mi šíleně líto.
@Cenarius píše:
A jak to má řešit? Rozhazovat peníze z vrtulníků? Peníze se ve velkém rozdávali za předchozích vlád a vedlo to k zadlužení státu a velké inflaci. Stát není přeci od toho, aby řešil za všechny, všechno. Já se třeba dokážu o sebe postarat i za všech těchto okolností a od státu nechci nic. Ale ano, musím víc makat.
Jak? Chces tady presnou analyzu?
V elektrine jsme sobestacni a presto to vypada, jak to vypada? Atd atd.
Kdo by to mel jiny resit nez zvoleni predstavitele statu? To tam nemusi vubec sedet, ne?