Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodne techto vyhod jde z kapes jedincu. Muj znamy pronajal 10 bytu a ja to kvituju.
U nas se dejou nespravedlnosti, obcas je clovek pociti na vlastni kuzi. ALE vetsina tech co hulakaj si za sve potize muzou sami. Jejich deti za to nemuzou, ale ty co hulakaj by si meli sahnout do svedomi jestli delaji vse pro to, aby zili dustojny zivot. Pze ten se u nas proste zit da.
Pokud stat neudela opatreni pro UA, tak se bam tady budou valet po ulicich, deti nebudou chodit do skol apod a to jako spolecnost urcite nechcem.
@Lucie_Sx píše:
Jak? Chces tady presnou analyzu?
V elektrine jsme sobestacni a presto to vypada, jak to vypada? Atd atd.
Kdo by to mel jiny resit nez zvoleni predstavitele statu? To tam nemusi vubec sedet, ne?
A tohle je právě hezký. Ano, je blbá doba. Elektřina drahá. Ale stát z toho má docela slušný peníze a ty pak může posílat třeba na ty příspěvky na bydlení. Ale že tito kriklouni nervali před třeba 10 lety, že máme mít svou elektřinu. Víš proč? Protože je to nezajímalo. Že stát na dividendach dostal 10-20 miliard ročně každý rok do rozpočtu? Nezájem. A fakt mě irituji lidí, kteří o tom neví vůbec nic, netuší jak funguje vůbec prodej elektřiny, jen si přečtou nějakej blábol na FB a už jsou chytří. Nemůžeme mít ve všem jen to super, brát jen všechny benefity a ještě si to vybírat jen podle doby a jak se nám to hodí. To by chtěl každej. A to jen ten Okamuruv utopický stát.
Jelikož jediná možnost je vystoupit z EU a to by pak měli tito kriklouni protažený držky, až by všechno bylo jinak než teď. A bylo by to k horšímu.
Já myslím, že povětšinou se ti lidé budou chtít vrátit domů. Tak to je po každé válce. navíc, pokud jim svět ukáže, že jim pomůže s obnovou, tak fakt nebudou mít důvod tady zůstávat.
@Anonymní píše:
Jasně, jenže ta závist vzniká přesně proto, že ti lidé vidí, že třeba pro to stejně staré ukrajinské dítě místo ve školce je a pro jejich ne, což chápu, že naštve, když tě to uvrhne do neřešitelné finanční situace. Válka je horší, ale to naštvání je v určitých věcech relevatní.
Mě děsí spíš jedna věc. Rychlost s jakou se od začátku války obejvilay některé organizační a velmi specifické věci, které se určitě nevyráběly předtím(nebyly by využitelné). Když pominu, že se určitě nedělalo výběrové řízení, což je v případě nějaké vyjímečné situace v pořádku, tak z toho pořád vychází, že něco muselo být zařízené už dlouho před začátkem války. Hodně dlouho.
Nevím bohužel, co přesně myslíte, že bylo třeba zařízené, budu ráda, když mi napíšete klidně i do sz, pokud nechcete takto veřejně 🙂
K těm školkám, nevím, jestli je nabídnuto místo přednostně ukrajinským dětem, ale myslela jsem, že děti jsou ve školkách rozděleny podle spádových oblastí a pokud je chcou maminky dát jinam, pak je to podle kapacity. A pro utečence se myslím řešily třídy v rodném jazyce, což je jen dobře.
@Magical-eyes tak někdo tu trávu u souseda uvidi vždycky zelenejsi i když to u nej bude vypadat jak na prerii… dodneška si pamatuju jak mělo plno lidi problem u patercat, ze dostali zdarma kočárky, pleny, nějakou placenou chuvu atp a ty chudinky s jedním si to musely platit samy. - radši si zaplatím svoje nezbresit 5 děti naráz
Jako závidět zenske s měsíčním deckem, co má chlapa na frontě a přišla s jedním kufrem je ubohost. To, ze některá ve vztahu otěhotní s iiotem a pak se v tom placa sama, půjčuje si a skončí to insolvenci nebo pro změnu někomu da svoje úspory a má Holý zadek… kdo chce kam
me je jich neskutečne líto a kdybych měla volný 5* hotel tak ho taky radši nabidnu zdarma pro Ukrajince než za peníze nějakým sociálním urvanym případu
@Cenarius píše:
A tohle je právě hezký. Ano, je blbá doba. Elektřina drahá. Ale stát z toho má docela slušný peníze a ty pak může posílat třeba na ty příspěvky na bydlení. Ale že tito kriklouni nervali před třeba 10 lety, že máme mít svou elektřinu. Víš proč? Protože je to nezajímalo. Že stát na dividendach dostal 10-20 miliard ročně každý rok do rozpočtu? Nezájem. A fakt mě irituji lidí, kteří o tom neví vůbec nic, netuší jak funguje vůbec prodej elektřiny, jen si přečtou nějakej blábol na FB a už jsou chytří. Nemůžeme mít ve všem jen to super, brát jen všechny benefity a ještě si to vybírat jen podle doby a jak se nám to hodí. To by chtěl každej. A to jen ten Okamuruv utopický stát.Jelikož jediná možnost je vystoupit z EU a to by pak měli tito kriklouni protažený držky, až by všechno bylo jinak než teď. A bylo by to k horšímu.
Tak jasne ze to lidi nezajima, voli strany podle toho, jak se jmenujou, co naslibujou a kdo je jim sympaticky. A pak se divi.
Ale tak jednoduche jak pises to fakt taky neni. Ja teda chapu, ze nekomu se hodi vic dividendy v rozpoctu, protoze odtamtud se to da dobre rozkrast a rozfrcat, nez umoznit levne sazby primo lidem. Ale to je presne to spatne.
Jinak ja osobne bych volila chudsi, ale svrchovany stat bez EU.
@Lucie_Sx píše:
Tak jasne ze to lidi nezajima, voli strany podle toho, jak se jmenujou, co naslibujou a kdo je jim sympaticky. A pak se divi.Ale tak jednoduche jak pises to fakt taky neni. Ja teda chapu, ze nekomu se hodi vic dividendy v rozpoctu, protoze odtamtud se to da dobre rozkrast a rozfrcat, nez umoznit levne sazby primo lidem. Ale to je presne to spatne.
Jinak ja osobne bych volila chudsi, ale svrchovany stat bez EU.
Jako vyrobíme 120% naší spotřeby cca. Ale to se vyrábí také proto, že to vyrábí soukromníci a ti to vyrobí proto, aby to mohli co nejlépe prodat. Je fakt nesmysl si myslet to, že když by se daly levné sazby lidem, tak díky čemu? Že ten rozdíl se bude platit stát nebo se výrobcům nařídí za kolik to budou prodávat? Při druhé variantě uvidíš, jak rychle se vyklidí pole a budeme muset elektřinu dovážet. Nebo holt postavíme další dva Temelíny a těch 250 miliard nebo kolik zaplatí kdo? Zase stát? Nebo lidé ve vyšších cenách? Jako porad tam není varianta „pouze levná elektřina pro lidi“.
@Annabela11 píše:
No ono je to těžké stát pořád křičí že nejsou peníze a ať lidí šetří vše se extrémně zdražuje a pak člověk slyší kolik ČR poslalo UkrajiněBohužel pak to opět odnese běžný člověk. Lidi z Ukrajiny je mi šíleně líto.
Když Člověk v tísni vybral od dárců přes miliardu a k tomu další miliony jiné organizace, tak to je snad dost, aby to na ty Ukrajince stačilo, alespoň do začátku. Ale stát honem, honem schvaluje nouzový stav, aby mohl dávat údajně další dary bez výběrového řízení. Jenže to spíš vypadá, jako že se na tom někdo pakuje, a Ukrajinci to nebudou.
Ted doufám, že to nevyzní blbě, ale podle mě je to i určitá přetvářka, některých co pomáhají..
Do dnešní doby, než se stalo co se stalo, jsem slyšela o lidi a nebo i četla, jak nadávají na Ukrajince, tady pomalu, když nějakého potkali tak je to jenom obyčj Ukrajinka tad.
Ted když se stalo co se stalo, tak všichni pomáhají, myslím, že určití lidi to berou jako pozu.. Ne pomoc,
Mám kamarádku co má prřítele Ukrajince a celou dobu si vytrpěla,, blbé řeči okolí o Ukrajincích ted ti sami, se ukazují kdo dá víc..
Tak si občas pokládám otázku, kdyby to nebylo tak zmedializovaném a,, jenom se vědělo, aže je tam válka kolik lidi by pomohlo. To samé celebrity,
Prevence není, pokud někdo závidí malým dětem s maminkou, že nemají vůbec nic a jejich život závisí na útěku z domova… tak ten bude závidět jiným a pořád. Diskuzi pamatuju a doteď sem nasra. ná 🤷🏻♀️
@shadowbabe já zůstala dooma asi 4 měsíce, měla jsem mámu nejdřív v uěmlém spánku, pak jsems e o ní jako pololežáka starala a když jsem přišla do práce, a věděli to tam, tak jedna moje kolegyně..
Přišla si odpočinutá, si se měla tak dlouho doma
Lidi závidí prosě všechno ![]()
Závist byla, je a bude. Být závistivý. Je to běžná lidská vlastnost. Která se někdy projeví víc. Jindy je v útlumu.
Někdo ji potlačí. Někdo dá plně najevo. Vyhnout se jí nedá.
@Janasas píše:
@shadowbabe já zůstala dooma asi 4 měsíce, měla jsem mámu nejdřív v uěmlém spánku, pak jsems e o ní jako pololežáka starala a když jsem přišla do práce, a věděli to tam, tak jedna moje kolegyně..
Přišla si odpočinutá, si se měla tak dlouho domaLidi závidí prosě všechno
Ježiši, to nemyslíš vážně
bych se asi neudržela ![]()