Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dovolená je u DPČ, u DPP ne. DPP se do 300 hodin/rok nedaní. Já teď mám DPP a od září chce pracovní smlouvu - už třeba proto, že se mi proplatí práce o sobotách, nedělích a svátcích, dostanu stravenky, můžu se zdarma vzdělávat…
Díky holky. Do těch 300 hodin se určitě nevejdu, budu pracovat 4,5 hodiny denně. Ale můžu vůbec dostat stravenky při takovým úvazku? Když jsem dělala 4 hodiny denně, neměla jsem na ně nárok, při 6 hodinách už jo…
Má teda DPP ještě nějaké výhody, pokud nevyužiju tu výhodu nedanění do 300 odpracovaných hodin?
@marienela další výhody nemá, jen nevýhody. U nás jsou stravenky od 4 hod.
Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost, jaký typ smlouvy je nejlepší pro práci na mateřské? Mám se vrátit ke stávajícímu zaměstnavateli na zkrácený úvazek, budu pracovat z domu. Mám u něj smlouvu na dobu neurčitou a vím, že teď musím uzavřít nějakou novou smlouvu s jiným druhem činnosti, aby ta stávající dále běžela. Ale nevím, co je lepší - klasická pracovní smlouva se zkráceným úvazkem, DPP nebo tak něco? Třeba z hlediska nároku na dovolenou apod. Můžu si to sama vybrat, tak zjišťuju, co je pro mě nejvýhodnější. Děkuju za rady.