U láhve v pohodě, u prsa boj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1709
8.9.11 19:09

U láhve v pohodě, u prsa boj.

Ahoj holky, už od malička „bojujeme“ s kojením, dříve to ale aspoň v noci bylo v pohodě, ale v poslední době ani v noci to není ono. Když papá, tak se u toho všelijak po pár minutách kroutí, kope a propíná, když mu dám mé mléko z láhve, tak je v pohodě, a vypije všechno. Nevíte co by to mohlo být? Že by ho „tlačilo“ bříško? Ale proč u prsa jo a u láhve ne? Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
8.9.11 19:16

třeba má špatnou techniku sosání a naloká se hodně vzduchu a začne ho to v bříšku tlačit? Anežka to totiž tak má, když mlaská, tak se za chvíli kroutí, když sosá potichu, tzn je dobře přisátá, tak je klid :-)
Anebo ho prso nebaví, že je s ním víc práce, a dělá obstrukce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
8.9.11 19:16

No asi mu to z lahve jde snadneji. Je linej tahat z prsa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.9.11 19:17

Třeba mu to od tebe jde hůř a spíš se vzteká, že to nejde tak snadno jako z lahve. My jsme to tak měli, malá byla líná pít ode mne a netrpělivá… vztekala se i u některých lahviček, které netekly podle ní dost rychle… U prsa to byl boj na 45 minut a z flašky v pohodě do deseti minut… Nic jiného mě nenapadá, než že má ještě hlad a je nespokojený, že to nasycení tak dlouho trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.9.11 19:31

No, on je nakojený za pět minut…po třetí až čtvrté se začne propínat, když kojíme v leže, tak kope (to nikdy nedělal, a z lahve jsme už přes týden nekojili. Taky se v noci budí po hodině a pů až dvou, a přes den si řekne třeba i po čtyřech až pěti hodinách. Zítra bude mít 3měsíce a týden a váží 6550 gramů, měří 63cm (po narození 3800g a 51cm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
8.9.11 21:10

tady si mohl maličký zvyknout a spohodlněl u lahvičky. No pokud by se ti chtělo,tak odstříkávej a nebo zkus změnit techniku. Je fakt,že u kojení ho může bolet bříško,protože pokud se ti ze začátku přisaje a trocu popije,tak si rozhýbá střeva a pak se kroutí a nebo to může být i tím,že mu to hodně teče a to se zakloň,ale pokud je od mala na lajvičce,tak si myslím,že si na ní zvykl nemusí makat a má to zadarmo bez práce. Děti jsou vykutálený a to ještě počkej? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.9.11 21:25
vojti píše:
tady si mohl maličký zvyknout a spohodlněl u lahvičky. No pokud by se ti chtělo,tak odstříkávej a nebo zkus změnit techniku. Je fakt,že u kojení ho může bolet bříško,protože pokud se ti ze začátku přisaje a trocu popije,tak si rozhýbá střeva a pak se kroutí a nebo to může být i tím,že mu to hodně teče a to se zakloň,ale pokud je od mala na lajvičce,tak si myslím,že si na ní zvykl nemusí makat a má to zadarmo bez práce. Děti jsou vykutálený a to ještě počkej? :srdce:

Děkuji Vojti za odpověď, i ostatním. Honzík na láhvi byl pouze v urgentních případech, a to se mi pak na prso přisál v pohodě. Já jsem to zkusila jednou, když jsem si řekla, že mu nestačí, když se ode mě napil, a za hodinu byl vzhůru…popravdě, po vypití 180tky to vyšlo nastejno, tak jsem láhev znovu nezkoušela. Nevím, co to bude. Asi jak to bude možné, zkusím mu dát na noc kašičku. Mi nevadí k němu vstávat, jsem zvyklá od prdíků, a kolikrát jsem vzhůru dřív než Honzík a čekám kdy se probere :D, ale chtěla bych hlavně, aby se vychrupkal Honzík, ráno má pak oteklá očička, a když se prospí po ránu ty tři hodiny, tak je to pak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
8.9.11 21:29

Já nevím, ale podle toho kopání u kojení to může být nesprávná poloha kojení, nebo růstový sprut. Jestli je to ta druhá varianta - zkus se s ním zachumlat na den do postele polonahá a mělo by to přejít. Víc by ti o tom poradila laktační. My to tak měli, tak podle popisu tipuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.9.11 21:32

Mě napadá jak už tu maminky psaly. Buď je špatně přisátý a naloká se vzduchu a to ho tlačí…tak bych zkusila mezi jídlem odříhnout a pak pokračovat. A nebo změnit polohu. Ona taky poloha v leže není nejlepší (prý) pro děti co mají problém takhle se sáním… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.9.11 21:48

My jsme právě se sáním nikdy potíže neměli, naopak. No, naopak, mlíko mi teklo rychle, a malý musel pít, bobek. A právě v leže, hlavně v noci mu to nevadilo, až teď v poslední době. Tak příklad ze dneška, napil se v půl osmé, u toho pomalu usínal, tak odříhnout a postýlka. Vzbudil se v půl deváté, u toho usnul, na říhnutí jsem ho měla jako pytel brambor :-). No a hádejte co v půl desáté…totéž. Ale u posledních dvou kojení nekopal nic, jen pak usnul. U toho druhého mi usnul už skoro na začátku, musela jsem ho trošku počimrat na oušku.....jo a s tím souvisí můj další dotaz, dáváte na noc miminkům čepičku? Všimla jsem si, že Honzík má vlažná někdy až studená ouška, tak jsem mu dnes dala čepičku a přikryla peřinkou. Víte co, v létě jsem mu čepičku nedávala, ani ji nechtěl, křičel jak Tur :-). Ale teď? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.9.11 21:49

Jinak laktační poradkyní jsme měli cca před měsícem doma, tak snad nás něco naučila. Tak už nevím :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.9.11 21:51

Jinak holky děkuju moc za rady…odříhávání mezi papáním je už skoro běžné, jenže po odříhnutí pak pije jen chvilinku, a pak se stejně odstaví nebo propne :(. Děkuju za tipy, jsem ráda za každou radu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
8.9.11 22:06

Čepičku teda na spaní nedávám, malá je malý otužilec - nemá ráda peplo a spí nejraději odkopaná. Když ji přikryju je za chvilku vzhůru a mokrá jak myš :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.9.11 22:28

My máme mlíčka taky moc a právě nám doporučila doktorka odstříkávát (40-50ml). Že jednak právě se dítě nedostane k zadnímu mlíčku a pije jen to přední(na žízen) a má tak dříve hlad - což tomu odpovídá, když kojíš co hodinu. No a taky jak to rychle teče, tak musí moc lokat a z toho jsou ty problémy s propínáním a nechtěním se zase přisát. :wink:
JInak čepičku nedávám, ale včera měl malý studené ručičky, tak jsem si taky říkala, jestli je to v pohodě…ale tak snad jo, musí se trošku otužovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová