u Xlanderu klektají kolečka

19.6.09 08:48

u Xlanderu klektají kolečka

ahojky, nevím, zda-li mi někdo poradíte, nebo máte podobnou zkušenost:
Koupili jsme sporťák X-lander starší, po jednom dítěti.(Xlander, „XA“ 4kolka) Máme ho 3 měsíce a poslední cca 3 týdny nám klektají kolečka - ty přední, otočná.To jedno kolo víc, hlavně na nerovném povrchu. Úplně se rozlítá z strany na stranu a je to nepříjemné.(zadrhává kočár,,že jakoby nejede lehce)
Nevíte co to je? :roll:
Byli jsme se už zeptat v obchodě, kde je taková milá ochotná paní - ale v této situaci nám neporadila(jasně,,neudělali jsme jí tržbu tak co by radila)-jen nás odkázala na „opravnu“ která sídlí někde u Příbrami.
Když je zaaretuju(je to správný výraz? - prostě zatnu, aby jely kola rovně) tak jede kočár dobře,ale my ho kupovali právě kvůli otočným kolečkům, krásně se ovládá.
Děkuji za každou rad nebo info.
pa Lena ze srpňat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s X-lander XA?

Přidejte zkušenost s X-lander XA
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
19.6.09 08:50

jenže ty otočný kolečka jsou k použití do města a na normální cesty a ne do terénu nebo hodně nerovnej terén. To je celkem jasný, že klektají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.6.09 09:45

Mám MUTSY 4Rider, což je kočár, který má taky ta menší otočná kolečka vepředu. Opravdu nejsou do terénu. Ale mně často klechtají i na rovném povrchu. Je to tím, že mívám těžkou tašku pověšenou na madle, tím pádem se ta přední kolečka nepatrně nadzvednou a „klechtají“. Stačí ubrat věci z tašky nebo ji hodit dolů do košíku a jedeme v pohodě. Tak třeba to bude taky tím ;) To by byla ta lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
19.6.09 09:53

Klektání znám, taky mám xlandera XA: je to
1: terénem - za „chodník“ ze kterého čouhají dlaždice různými směry nemohu, za jízdu v lese s nezaaretovanými kolečky ano :oops:
2: zatížením řidítek :oops: :oops: :oops: přiznávám i překlopení kočáru vlivem přetížení kabely (nemám originální a do té co mám nacpu ledacos…) Navíc hlavně se už projevuje váha dítěte.. syn má 12 kilo, neposedí, když nacpu košík nákupem, dám kabelu na řidítka… tak se není čemu divit… že na nerovném terénu začne hrkat kolečko…

ostatně stačí nadzvednout na zadních kolech, nohou kolečko umravnit a jede se dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.6.09 10:04

Ještě si říkám, že až otočím malou po směru jízdy, tak se změní těžiště a kolečka klechtat nebudou (nebo budou klechtat o to víc). Ještě jsem nezkoušela.
Ale otočit sporťák u X-landera asi nejde, takže tato poznámka je vlastně v této diskuzi bezpředmětná :( Jen nahlas přemýšlím. Asi bych měla jít dělat něco smysluplnějšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.6.09 10:16

skutečně otočit nejde :) a protože nosím batoh a obvykle plnej košík, tak problém se špatným těžištěm nevlastníme :lol: (teda, pokud zrovna kočár není zaparkovanej v autě a my nemarodíme zavřené doma, což je ovšem bohužel většinovýp roblém, takže kočár možná prodám ve velmi dobrém stavu) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.09 10:25

DÍKY MOC ZA PŘÍSPĚVKY, JSTE HODNÉ!!!! :srdce: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.09 10:37

Mam Xlander XA 2009, krasny kocarek (zatim jezdim s korbou, ale mam i sportak), a predni leve kolecko mi „klekta“ taky.
Myslim, ze je to celkove problem techto neodpruzenych kocarku. U klasickeho kocarku na zavesech si kola na povrch prirozene sednou, tiha celeho kocaru se rovnomerne rozlozi - tedy alespon myslim, jezdila jsem kdysi s klasikou.
Tyto dnesni kocarky - ac jsou krasne a moderni a vsichni si je kupuji (i ja - a znovu bych to uz neudelala) by musely mit kolecka serizena presne na milimetr, aby vsechna kola sedela na povrchu stejne, a u nerovnosti je to uplne nemozne docilit. Takze nam klektaji :( :o
Ale cetla jsem kdysi, ze Xlandery to delaji hodne, vic nez ostatni kocary (Quinny pry vubec) takze si vyberte :D
Ja uz zadny dalsi hluboky kocar neplanuju, dve deti mi staci, ale kdyby hypoteticky jo, tak jedine kocar typu Inglesina Magnum apod, proste klasiku, a pak zvlast sportak.
Clovek miminko v Xlanderu ani nepohoupe.
Kocar krasnej, ale spokojena moc nejsem, malej tam lita jak nudle v bande.
Ale na to se nikdo neptal, ja vim :D
Tak ahoj
nakukovatelka

• Citovat
  • Upravit
1083
29.7.09 13:59

Ahoj Leno, máme naprosto stejný kočár a řešili jsme teď naprosto stejný problém :lol: u nás v obchodě nám řekli, ať přivezeme kočár, že nám ho pošlou do servisu, ale jelikož nebyli schopný nám říct cenu, nešli jsme do toho touhle cestou, ale zbalili kočárek a udělali si výlet do Milína u Příbrami, musím říct, že byli moc ochotní, přitáhli nám stará přední kolečka, ale protože mi s kočárkem jezdili hodně a víceméně po lese, byla hodně rozhrkaná, koupili jsme si ještě fungl nové, takže máme vlastně jedny náhradní, stálo nás to 1300,– ale pořád lepší než shánět nový kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.09 09:51

Amiro, díky moc, dobrá info.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat