Ublinkávání až od 6. týdne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
20.11.17 20:34

Ublinkavani az od 6.tydne?

Dobry den, synovi je zitra 6.tydnu a zacal nyni (posledni dva dny) ublinkavat (skoro po kazdem jidle, i vicekrat a i hodinu po kojeni). Je mozne, ze je to reflux, a ze zacal az nyni?
Diky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6437
20.11.17 20:49

@JanaAb Jj, u malé to začalo taky později a trvalo to půl roku :oops: musela jsem jí hustit moje mléko a dávat Nutrilon AR…pak to bylo lepší a nebyly žádné megagejzíry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.11.17 20:54

@kanka80 -Diky za reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.11.17 20:55

@JanaAb může to taky být projev ABKM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.11.17 21:17

@lentilka248 Diky! Kdyz ctu priznaky, tak se obavam, ze je to mozny????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
20.11.17 21:25

Nesnedla jsi nejake neobvykle jidlo, pokud kojis? Nejmensi ma 6 tydnu, taky to zacalo pozdeji a ublinkavani pozoruji v zavislosti na tom, co jim ja. Ale zadne gejziry, to jen vyjimecne. Nebo nema rymu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
20.11.17 21:30

U nás taky začlo ublinkávání později, počítám kolem 5-8týdne už přesně nevím… a skončilo pomalu příkrmy. Bylo to ulevující, nikdo ji nechtěl na ruce po jídle cca půl hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.11.17 21:33

@Jana206 Jim vicemene porad to same.Ryma taky neni.Ale mam pocit, ze je s tim spojeny neklid pri usinani hlavne pres den (jako kdyby prdy)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
20.11.17 21:49

Moje obě děti zvracely tak do půl roka, nijak jsem to neřešila. Přibíraly, nezvracely obloukem…jen prostě stále ublinkávaly. Holt na prsou není odměrka A ony neměly nikdy dost.
Nyní 4r a 18m jsou oba bez problémů. Zvrací pouze při nějakých těch virózách. Každý zatím jen jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
21.11.17 01:42

@Katerina308 Diky! A zacly obe deti taly az pozdeji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
21.11.17 04:01

@JanaAb
První dítě začalo zvracet hned po návratu z porodnice. To se mi začalo teprve pořádně dělat mléko po cs. U druhého dítěte si to přesně nevybavuji.
S prvním dítětem jsem jezdila dost často ze začátku na vážení k dr. to jsem z toho byla vyplašená jako matka prvního dítěte. Ale jak jsem psala výše, doktorka nic závažného nepozorovala, takže se s tím nic nedělalo. Skončilo to, když jsme přešli respektive přidali příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.11.17 13:48

@JanaAb mám dvě děti s těžkou ABKM, oba měli reflux, ale od mala, mladší krev v plince už jako novorozenec, na mléko reagoval výrazně ještě v 16m přes kojení.. Starší reaguje na stopy mléka v jídle i ve skoro 4 letech.. Takže pokud je dítě na UM, zkusila bych nutrilon Allergy Care pokud je kojene, tento nutrilon bude nedostatečný, má stejne množství bílkovin, kravského mléka jako mléko matky, která nedrží dietu.. Pokud je kojene, tak přísná dieta matky (tj hlídat složení všech potravin) nejenom vynechat mléčné výrobky a najít dobrého alergologa co nejdříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.11.17 14:00

@JanaAb jestli je dítko neklidné, chce se pořád chovat apod., tak to fakt může být známka ABKM, resp. enterokolitidy při alergii.. Nafoukle bříško, časté vodnate stoličky, zelené, později hlen či krev.. Takovy specifický zápach to má..
Mladší i přes výše uvedené nasbíral 400g týdne jako mrnous, ve 3m měl skoro 7kg, pak se to trochu zpomalila na dietě jsem od jeho 5 týdnů.. Starší během kojení měl jen reflux, nafoukle břicho, nechutenství, krev se objevila, až začal mléko jist on, a to docela pozdě.. O když nevylučují, že jsem nějaké stopy mohla přehlédnout, když byl kojenec, přes den nespal vůbec, pořád brečel, pořád se chtěl chovat, v noci co hodina vzhůru..
Jinak efekt diety až tak po 14 dnech.. Pokud by mělo dítě kolitidu, tak se hojí cca 2-3mesice.. Je to běh na dlouhou trať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
21.11.17 18:39

@lentilka248 Diky moc za detaily! Teda mela si to opravdu narocny! Nam doktorka dneska rikala, ze to ABKM neni, tak snad mampravdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.11.17 20:04

@JanaAb držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie