Úbytek MM

6177
6.5.14 12:02

Úbytek MM

Ahoj holky.
Prosím o rady. Mám chlapečka, 13 měsíců, kojen je večer a ráno kolem páté hodiny. K tomu jsem v 9. tt, ale ráda bych v kojení malého pokračovala, jen mi poslední týden přijde, že nějako není mléko. Večer ho nakojím, ale nestačí mu to.
Zkouším odsávát elektrickou odsávačkou od Medely, ale nic nevytáhne, odstříkám si sama tak 10 ml…
Je to bída :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
6.5.14 12:04

Já osobně byla přesvědčená, že pokud budu opět těhotná, tak budu odstavovat a to z důvodů, aby mě to fyzicky nepoložilo..

• Citovat
  • Upravit
6945
6.5.14 12:05

@Betynka87 vykašli se na to, jsi těhotná, dej mu um, a je to más po starostech. :) Jak je vidno stejně mu to nestačí, takže pravý čas na to kašlat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.5.14 12:06

@Betynka87 Obávám se, že tělo si samo seřadilo prioirity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.5.14 12:06

Tak to že neodsaješ odsávačkou, to nic neznamená. jak poznáš že mu to nestačí? i když slyšela jsme, že některým maminkám ubývt mléko můž. já teda kojila celý druhý těhotenství. ale zase si myslím, že pokud mlíčko mizí má to svůj důvod, třeba tělo cítí že těhotenství i kojení by nezvládlo, tak se ztrácí mlíko. zkoušela bych to dál, al eodsávačku bych vynechala, při tehotenství bych kojení přes koleno určitě nelámala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
6.5.14 12:07

@Betynka87 Zkus si najít nějakou diskuzi o tandemovém kojení, pokud chceš synka kojit stále. Možná je to jen přechodné, fakt nevím, já osobně bych to fyzicky nezvládla, ale třeba sestřenice kojí tandemově, těch lidí je dost, jen je najít:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
6.5.14 12:11
@Svistice píše:
@Betynka87 Obávám se, že tělo si samo seřadilo prioirity.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.5.14 12:19

Upřímně? Já bych se na to vyprdla. Tělo možná ví, co dělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
6.5.14 12:27

Jinak existují homeopatika na podporu tvorby MM, já sama je beru a jsem nadmíru spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
6.5.14 12:57

V tomhle věku a při těhotenství bych odstavila. Správně píšou, že tělo ví, co dělá a potřebuje sílu pro mimi a ne pro 13m chlapáka.

• Citovat
  • Upravit
101710
6.5.14 13:01

Já bych tomu nechala volný průběh… vykašlala se na nějaké odsávání a podporu laktace, ale zároveň ani neodstavovala, ono to nějak dopadne. Jinak já kojila tandemově celé těhotenství a po porodu jsem za to byla ráda, protože druhá sála blbě a nebýt staršího bráchy, tak to bude s mlíkem špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.5.14 13:11

@Betynka87 odsavacku bych ted urcite vynechala (to mnozstvi navic v tehle dobe uz nerekne o skutecne laktaci nic). Muzes zkusit homeo, ale obecne bych asi zavedla dokrm, telo dobre vi co dela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
6.5.14 13:13

Moc děkuji za příspěvky a rady! Přestat kojit se mi úplně nechce, ale pokud to nepůjde, nedá se nic dělat. Chtěla jsem kojit cca 2 roky. Pak přejít rovnou na kravské a UM úplně vynechat.
Každopádně mě taky napadlo, že si to asi tělo kompenzuje tímhle. No uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.5.14 18:54

Ahoj no já si myslím, že to chce mít hlavně „čistou hlavu“ a správnou stravu - takové ty mňamky jako je melta, ovesné vločky apod. co podporují kojení a pak taky hodně pít, nefandím teda „kojícím čajům“, ale když to pomůže se přemluvím ;)
držím palce to se roztahá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
7.5.14 20:25

Dnešní kojení ok, sice tam toho asi moc není, ale stačí - teda uvidím podle toho, v kolik se vzbudí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová