UM po 3. roce - je to už zbytečné?

LL
1057
1.5.14 21:13

UM po 3. roce - je to už zbytečné?

Chtěla jsem se zeptat, jestli existují maminky, které dávají dětem ještě UM po 3.roce. A jestli si myslíte, že to má ještě své opodstatnění nebo je to zbytečné vyhazování peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13781
1.5.14 21:16

Já si myslím, že UM už po roce je vyhazování peněz a zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
1.5.14 21:17

@AnastazieB moje řeč :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
1.5.14 21:17
@AnastazieB píše:
Já si myslím, že UM už po roce je vyhazování peněz a zbytečné.

Souhlas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
1.5.14 21:18

Mě to teda přišlo zbytečné už po roce věku, ale dcera jiné mléko nepila (rozuměj kravské nepila), nechutnalo jí. Mléčných výrobku snědla dost, ale to UM na večer v posteli prostě vyžadovala. Kdybych jí ho nevzala přesně na třetí narozeniny, tak ho snad pije dodnes :)… dávala jsem ho jen proto, že ho chtěla, a že to kravské nechtěla.

Mladší ho přestala vyžadovat kolem 15m, ale pije a chutná jí kravské, tak jsem to neřešila dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.5.14 21:18

Pokud dítě jí normálně, je to vyhazování peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.5.14 21:20

Dávám, holce jsou 3,5 2× denně.. pije teda i normální, i obilný, prostě všecko co je bílý, ale já normálně mlíko moc nekupuju a byla by to pro mě pořád zátěž tahat mlíka, nakupuju jen s kočárkem, takže sušený mi vyjde praktičtější a finančně mě nezrujnuje, pije denně cca 300ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
1.5.14 21:28

No malej ho stále vyžaduje, ráno a večer - asi tak 250 ml. Pořád kupuju UM, ale říkám si, jestli už není čas to zarazit, ale pravda, že sušené je praktičtější než čerstvé, ale zase asi o 1/3 dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
1.5.14 21:29

Kluk o něj extra nestojí ani teď v roce a půl, normální mu ale nechutná, tak jsem ráda, že alespoň tu dvoustovku spucne. Vyhozený peníze to asi jsou, ale když chutná proč ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
1.5.14 21:30

Muj syn ho odmita uz od 6. mesicu a podle doktoru to vubec nevadi pokud ma jine mlecne davky jako je jogurt ci kase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.5.14 21:33

Myslím, že tak zhruba od 1,5 roku je naprosto zbytečné. Spousta lidí se diví matkám, které kojí batolata, ale kupovat batolatům umělé mléko jim přijde normální. Při tom umělé mléko má nahrazovat kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
1.5.14 21:34

Jedna doktorka říkala, že když to dítě vyžaduje, tak klidně dávejte do 18 let ;-) To dítěti neublíží, spíše prospěje. Švagrová třeba malé (má něco málo přes 3 roky) dává každý večer kravské mléko a do toho už asi jen dvě odměrky UM na chuť. Zkus to taky tak nějak, ať ti to neleze tolik do peněz.
Zato můj prcek UM nechtěl už po roce. Až po několika měsících se naučil jen na kravské mléko a to má skoro každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandatra
1.5.14 21:43

Zbytecne vyhazovani penez. Navic to ma fakt hnusnou chut

• Citovat
  • Upravit
207
1.5.14 21:43

Záleží na tobě, na tvé situaci. Já bych rozhodně kvůli penězům UM dávat nepřestala.
Zeptej se dětské lékařky, vesměs všichni UM doporučují, pokud už není kojeno.
Složením je úplně jiné než kravské.
Můj názor-pokud dítku chutná, neodpírala bych mu to.
Malé byly v únoru 2 a má stále UM-2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.5.14 21:44

Me ho pijou obe holky (přes 1,5 a 3 roky) rano a vecer 200 ml a dokud ho budou chtit, tak jim ho davat budu. Ta mladsi jinak docela malo pije a takhle ma „navíc“ 400 ml. Prijde mi lepsi nez kravske… Jestli ti jde ale o peníze, tak si myslim, ze po 3. roce uz nejaky moc velky smysl nema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová