Učení mluvit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
18.4.11 13:25

tak u nás táta moc IN neni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.4.11 13:45

No, já začínám být už taky nervozní, že syn nemluví(18měsíců), ale všichni mě ujišťují, že je to normální, že se nemá tlačit na pilu, že to přijde atd. Nejvíce mě ujišťují maminky, kterým děti mluví od 1roka :roll: (ale nemám jim to za zlé :hug: )Tím „mluvením“ myslím slovíčka a zvuky zvířat. Kuba řekne „báá“ (bác) a „hou hou“ (písnička Hou hou, krávy jdou)…toť vše! Žádná máma, táta, bába atd. Jeden čas říkal „nenýn“, když viděl obrázek netopýra, což občas zopakuje. Slyší, rozumí, chápe, ale při dotazu, co to je nebo jak to dělá, se na mě podívá s výrazem „hlupáčka“ :oops: Čteme, zpíváme, mluvíme, venku povídám, co vidí…ale hatmatilka vítězí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
18.4.11 13:47
bumbinka píše:
Náš syn v roce říkal jenom „auto, kolo, táta, koukej“. V roce a půl už říkal rozhodně přes sto slov, v necelých dvou letech mluvil ve větách…
V necelém roce bych to opravdu nehrotila, kdyby tři slova říkal ve dvou letech, už bych asi nervózní byla :). Myslím, že máte spoustu času…
Ale určitě si spolu můžete prohlížet knížky, ukazovat obrázky, pojmenovávej všechno, co doma bereš do ruky, každou činnost, kterou děláš, všechno co vidíte venku, … a hlavně - NECHVÁTEJ, BUĎ TRPĚLIVÁ. Má fakt spooooustu času :)

náš malý se rozkecává teprve ted.. jako mimčo taky nebyl nijak upovídaný, ve dvou letech uměl když dobře tak 10 slov…
ale jsem v klidu, rozumí všemu, ted už začíná opakovat.. každé dítko je jiné.. můj taťka prý do 3 let nemluvil vůbec a pak řekl celou větu-na věži jsou hodiny…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.4.11 13:48
zoubky píše:
No, já začínám být už taky nervozní, že syn nemluví(18měsíců), ale všichni mě ujišťují, že je to normální, že se nemá tlačit na pilu, že to přijde atd. Nejvíce mě ujišťují maminky, kterým děti mluví od 1roka :roll: (ale nemám jim to za zlé :hug: )Tím „mluvením“ myslím slovíčka a zvuky zvířat. Kuba řekne „báá“ (bác) a „hou hou“ (písnička Hou hou, krávy jdou)…toť vše! Žádná máma, táta, bába atd. Jeden čas říkal „nenýn“, když viděl obrázek netopýra, což občas zopakuje. Slyší, rozumí, chápe, ale při dotazu, co to je nebo jak to dělá, se na mě podívá s výrazem „hlupáčka“ :oops: Čteme, zpíváme, mluvíme, venku povídám, co vidí…ale hatmatilka vítězí :-D

Klid… synovec do dvou let neřekl ani slovo.. Nějaké zvuky zvířat, to jo, ale jinak ani ťuk. Švagrová z něj byla taky nešťastná. Je mu teď 2,5 a mluví špatně, větu nedá ani náhodou a většinou zvítězí ta hatmatilka, ale každým dnem se to lepší, učí se celkem rychle nová slova, i když ještě tolik nespojuje. Ono to přijde :lol:

• Citovat
  • Upravit
16694
18.4.11 13:49

Luky se začíná rozkecávat až teď, zrovna před 14ti dny jsem se rozplývala, jak začíná spojovat slova "táta není, pápá bep (pápá pse) :mrgreen:
Nespěchej na něj, každé dítko začíná jinak, náš o měsíc starší kamarád mluví krásně ve větách, je mu nádherně rozumět, doplňuje básničky, umí zpívat prší prší apod., ale neumí válet sudy, zatloukat hřebíky apod. jako Lukášek :-P
Za dva roky se ty rozdíly úplně setřou a nikdo nebude vědět, které dítě mluvilo dřív, které dřív chodilo…takže žádný spěch, má na to opravdu hrozně moc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.4.11 13:58
Kakika píše:
Luky se začíná rozkecávat až teď, zrovna před 14ti dny jsem se rozplývala, jak začíná spojovat slova "táta není, pápá bep (pápá pse) :mrgreen:
Nespěchej na něj, každé dítko začíná jinak, náš o měsíc starší kamarád mluví krásně ve větách, je mu nádherně rozumět, doplňuje básničky, umí zpívat prší prší apod., ale neumí válet sudy, zatloukat hřebíky apod. jako Lukášek :-P
Za dva roky se ty rozdíly úplně setřou a nikdo nebude vědět, které dítě mluvilo dřív, které dřív chodilo…takže žádný spěch, má na to opravdu hrozně moc času.

Tak to mě taky uklidňuje, že Kubík je pohybově šikovnější. Máme to úplně stejně, o měsíc starší kamarádku, která suprově povídá, ale fyzicky je Kuba zdatnější :wink:
Já bych se moc netrápila, kdyby koolem nás skoro všechny děti nemluvily :oops:
Já vím, chození se taky děti vyrovnaly (Kuba už v 9,5měsících a ostatní v cca 12-14m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.4.11 14:06

Má 18m dcera taky umí pár citoslovcí :nevim: Takže klid :wink: V roce bych to neřešila vůbec, povídej si s ním, čti, ale netlač na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.4.11 14:10

U nás je to to samé.mluvíme na něj,občas z něj něco vypadne,ale neučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.4.11 15:25

Klid, nas Tadeas umel ve 2 letech tata, mama, mam mam (jidlo). Teprve pak se rozmluvil. Netlac, Az bude chtit tak mluvit zacne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.4.11 15:27

Našemu malýmu je 19 měsíců a nemluví, jediný, co umí a spolehlivě využívá je „nene“ jinak ani prd. Svojí „hatmatilkou“ něco žvatle pořád, ale smysluplnýho ani prd. :-D
Ptala jsem se na to doktorky na kontrole v roce a půl a i se sestrou na mě koukaly jak na cvoka „co bych po něm v roce a půl chtěla?“ Že na něj nemám být tak náročná, že do tří let má na rozmluvení se času dost… Rozumí v podstatě všemu. Když mu řeknu, ať něco udělá, ví, o co jde, jen prostě nemluví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
18.4.11 16:58

Martin se rozmluvil až ted ve 3 letech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.4.11 22:48

Holky, to mi pripomnelo:
To taky takhle jeden chlapecek vubec nemluvil, ani slovo, mel tri roky, tri a pul, ctyri, a porad ani slovo, tak to resili s psychiatrama, chodili s nim po vysetrenich, no a jednou takhle vecer mu mama dala krupicnou kasi a kluk se na ni nastvane podival a rika: „No co to ma znamenat? Ta kase je uplne studena! To si pekne odnes a prines mi ohratou, tohle ja jist nebudu!“ No cela rodina z toho byla paf, je, chlapecku, ty mluvis, jak je to mozne, a jak to, ze jsi doted vubec nic nerikal?"
„Protoze doted bylo vsechno v poradku!“
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.4.11 23:09
jé tak to je boží.Snad nás to nikoho nečeká. :potlesk:
Klementyna píše:
Holky, to mi pripomnelo:
To taky takhle jeden chlapecek vubec nemluvil, ani slovo, mel tri roky, tri a pul, ctyri, a porad ani slovo, tak to resili s psychiatrama, chodili s nim po vysetrenich, no a jednou takhle vecer mu mama dala krupicnou kasi a kluk se na ni nastvane podival a rika: „No co to ma znamenat? Ta kase je uplne studena! To si pekne odnes a prines mi ohratou, tohle ja jist nebudu!“ No cela rodina z toho byla paf, je, chlapecku, ty mluvis, jak je to mozne, a jak to, ze jsi doted vubec nic nerikal?"
„Protoze doted bylo vsechno v poradku!“ :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.4.11 13:11

moje malá v roce říkala jen máma,bába a KÁKÁ(TÁTA) a na vše ostatní KEKE(CO TO JE) v 18m začaka najednou mluvit ve větách a teď v 2,5r mi jde někdy hlava kolem a hledám vypínač :mrgreen: :mrgreen:
ono to všechno přijde neboj, každé dítě je šikovnější v něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
19.4.11 13:17

Tak Matyáš patří k dětem,co mluví dost a jde mu to…
začal asi na roce a půl a ted už se domluvíme na všem.
Ale přítelovo dcerka nemluvila ještě skoro ve 3 letech…všemu rozuměla,co se po ní chtělo udělala ale nemluvila…a dnes?????
Je jako na baterky,ráno pusu otevře a zavře až s večerním spánkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí