Učení na nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17718
3.4.07 14:48

Lesi,

ted jsem si odkaz - stránku zvětšila a je to tam !!! :wink:

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
3.4.07 15:01

Já jsem Ondru začala dávat na nočník asi tak v roce a půl. Vypadalo vše OK. Pak přišlo období vzdoru a počůral a pokadil snad víc plín než když byl malej. Děs. Jak ho to přešlo, začali jsme znovu od začátku. Jinak to nešlo.

Přišlo mi to jako naprosto promrhaný čas a energie - dávat ho na nočník a čekat AŽ se vyčůrá nebo vykadí. Myslím, že když „to“ neudělá hned, jakmile sedne na nočník, nemá to smysl. Musí si totiž v hlavince uvědomit, že se na nočníku čůrá a kadí. Toť má vlastní zkušenost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.07 11:50

učení na nočník

Ahoj všichni,
máme 13 měsíců, tak si myslím, že ještě chvíli nočník nebude. Nějaké pokusy jsem už měla, ale tuhý odpor a řev jak blázen mě přesvědčily, že ještě není pravá chvíle. Chození bez plín v létě je asi dobrá věc, akorát, že máme nový koberec a představa loužiček mě zrovna neláká. Takže asi budeme zavřené v kuchyni nebo budem pořád na zahradě. Tam v trávě se snad bude dobře trénovat. Malá kaká 3× denně, těším se, až bude používat nočníček. Sice používáme látkové pleny ale už mě ty pokakané plíny někdy lezou krkem. Přeju všem (i sobě) hodně zdaru při nočníkování i při plínování.
 Dita

• Citovat
  • Upravit
3361
17.4.13 13:13

Dcerce je 18 měsíců. Přestala jsem ji dávat pleny (jak je má, tak si s tím hlavu neláme), ale 6-10 počůraných tepláčků za den je i na mě moc, ani to nestíhám prát :) Má smysl pokračovat, nebo to tak mám dělat dál, když už jsem začala…(když si tepláčky počůrá, tak ji to vadí a brečí, ví, že to nemá, plenka je jí jedno…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
17.4.13 13:19

Tak zalezi asi na tobe a na diteti. Ja malou zacala ucit asi taky v tomto veku a meli jsme to same. Treba i deset krat za dopoledne pocurala teplaky. Ja to prestala hrotit a ve dvou a pul letech zkusila znovu a stacily 3 dny k tomu, aby si krasne rikala a nehodu jsme meli pouze jednu. Zalezi na tobe, zda vydrzis. My ale nikam nespechali a take nas netlacila skolka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.4.13 13:23

@ivodička a už se nějak o nočník hlásila nebo to je jen tvoje akce? Přihlásí se za den někdy na nočník, nebo jde všechno do tepláků?
Asi bych to nehrotila a nechala jí plínu, protože mi přijde, že na to prostě není připravená.
Prťovi je 17 měsíců, na nočník dávám už skoro rok (seděl brzy) a nějak to nemá výsledky. Teď někdy přijde, že má v plíně e-e, nebo přinese nočník (a nic tam neudělá). Takže při přebalování posadím na nočník a někdy se ráno/ po obědě/ po odpoledním spaní zadaří. Počůraná plína mu nevadí (a to má látkové)…
Osobně se chystám na odplenkování v létě, až bude moct běhat s nahou prdkou…

• Citovat
  • Upravit
17.4.13 13:26

Ja som dvakrat strcila teda pokadene decko sakumprask pod sprchu, vyzliekala z toho spinaveho az tam, slecna rev akoby ju vrazdili… a zacala sa snazit.
Ale ja mam divne decko, ked jej poviem ze sa pocurala a je bakana smradlava tak vyplaca celypakel obruskov aby sa ocistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.4.13 13:27

Když má na sobě ty tepláky, tak se stane, že začne brečet a já ji rychle dám na nočník. A tam se vyčůrá…ale přijde se mi, že má z toho spíš trauma, bojí se, že bude zase mokrá a bude ji to studit, než aby z toho měla radost. E-E říká, ale většinou až po akci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
17.4.13 13:43
@ivodička píše:
Když má na sobě ty tepláky, tak se stane, že začne brečet a já ji rychle dám na nočník. A tam se vyčůrá…ale přijde se mi, že má z toho spíš trauma, bojí se, že bude zase mokrá a bude ji to studit, než aby z toho měla radost. E-E říká, ale většinou až po akci :)

tak ta nase mela to same :lol: nekdo ti rekne, at vydrzis, ale my proste pockali do tech dvou a pul a bez stresu to prislo samo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
17.4.13 13:49

@ivodička : Podle mne je brzy. Seznamovat s nočníkem - to ano. Dávat na nočník víckrát denně.

Moji kluci teprv teď začínají pořádně chápat, co to po nich vlastně chci - 26m. A i tak maj občas nehody a jsou zatim bez plen pouze doma.

Prý je to o líných matkách - takže pokud se nudíš a chce se ti tolik převlékat a prát, tak vydrž. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
17.4.13 14:10

@ivodička
Já si taky myslím, že ještě není připravená. Buď můžeš zkoušet dál, třeba to pochopí, když si uvědomuje, že něco vytvořila a mokré tepláčky nejsou příjemné. Ale v tom případě bych se smířila s tím, že se taky může stát, že ještě třeba půl roku se bude počůrávat do kalhot, že to prostě nebude umět zadržet, nebo si neuvědomí, že už čůrá. Pokud to budeš brát v klidu, tak proč ne, ale já třeba jsem typ, že kdyby to nešlo a třeba týden nebyl žádný pokrok, tak bych se akorát zbytečně rozčilovala.
Druhá možnost je vrátit plínku a zkusit to třeba za měsíc, za dva, bude léto, teplo, může běhat nahatá. Je ještě maličká, není to žádná ostuda, máte na odplínkování času dost. :)
První dceru jsme taky zkoušeli odplínkovat kolem 1,5r, ale nemělo to absolutně smysl, běhala nahatá a vůbec si neuvědomila, že čůrá. Tak jsme to nechali být a zkusili znova měsíc před 2. rokem. A ejhle, odplínkovaná přes den byla během tří dnů a téměř bez nehod. Doma si chodila sama, vysazovat jsem ji nikdy nemusela, venku si říkala:)
Druhá dcera měla 1,5 r, když jsem byla v 7m těhotenství, takže se mi nechtělo pořád lítat s hadrou. Rozhodla jsem se počkat, až se mimino narodí a trochu se sžijeme. Na podzim (to měla 23m) jsme to začaly pomalu zkoušet a docílily jsme toho, že nahatá si chodila na nočník, v tepláčkách se počůrávala. Pak prochladla, měla dlouho rýmu, tak jsme musely vrátit plínky. Znovu jsem to zkusila v únoru v necelých 26m a stejně jako starší dcera během tří dnů byla bez plínek na doma a o měsíc později i na ven a na odpolední spaní. Doma si chodí sama, venku buď vydrží nebo si řekne. :)
Mně tenhle model prostě přijde pohodlnější, možná jsem líná matka, ale vysazovat x krát za den na nočník, muset na to pořád myslet, když to dítě si to ještě samo neuvědomuje, by se mi teda nechtělo. :oops:

Příspěvek upraven 17.04.13 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 14:11

Moja bola od minuleho leta na doma bez plienok. A dat plienku by bolo pre mna sakra pohodlnejsie nez co 5 minut umyvat s tehotnym pupkom nocnik do ktoreho slecna vyzmykala dve kvapky.
Musim ale priznat ze ze je slecna kompletne bez plienok az teraz, cca od 2,5 roka. Ciastocne kvoli mojim slabym nervom - v zime som jej tu plienku na von proste dala - a ciastocne kvoli sestre - ked na nu prislo ziarlenie tak sa pocurala.
Slecny su od seba 23 mesiacov a posledny bobek v plienke bol este ked som chodila do prace, takze niekedy v 20 mesiacoch… asi skor… stalo sa jej to v aute a mala z toho poriadnu psychicku traumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 14:13

Jo, a u nas fungovalo nekonecne oslavovanie kazdej kvapky v nocniku a pri prebalovani opakovanie jak u blbych ze bobecek a vodicka patria do nocnicka a do zachodu, nie do plienky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jedna ženská
7.9.13 18:55

Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek, co už dobojovaly s chozením dítěte na nočník. Dcera 3,2 roku si zajde na nočník, jen když nemá kalhoty a plenu, takže jen doma. Ovšem má- li plenu, tak to dělá do ní a neobtěžuje se oznámit, že potřebuje. Když jí nasadíme kalhoty jen bez pleny, tak začne nepředstavitelně vyvádět, vřískat, rvát si kalhoty dolů a už mám pocit, že snad bude na plenách do deseti let. Naše doktorka nad tím jen mává rukou, ale máme měsíční mimčo a kupovat pleny takové velké holce je zbytečné. Závidím maminám, co jim děti od sotva dvou let nenosí plenu. Napadlo mě zkusit i psychologa, protože holka je děsné povahy. Minutu neposedí, zlobí, dělá naschvály, neposlouchá, na vše odmlouvá a nedělá si nic ani z pár na zadek. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5411
7.9.13 21:03

Zkušenosti stím nemám já mám 21měsíční holčičku a ta je bez plen jen na noc sama si svlíkne punčochy i kalhotky a vyčůrá se ale ze začátku byl také sní hrozný problém ale pak začla sama i když ta tvoje je už velká zkoušela si jí to nějak vysvětlit? nebo pořád za každé počůrání apod.. dát na zadek ale tak aby to fakt štíplo pak by se to třeba zlepšilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze