Učení na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelly3 Já se je vždy snažila něčím zabavit, chvíli tam seděli, pak jsem je sundala, i když se nepovede, tak nějak si na ten nočník zvyknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelly3 píše:
U nás to stejný, taky vůbec neposedí. Je to hyperaktivní dítě
taková diagnoza v osmi měsících ![]()
Na nočník, až bude dítě samostatně stabilně sedět. Takže u dcery to bylo po roce a půl, u syna uvidím, zatím o samostatném sedu nemůže být ani řeč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj malé bude 11. měsíců a dneska jsem ji posadila poprvé na nočník a to oblečenou. Strašně se ji to líbilo. a vydržela tam sedět bez problému. Ale potřebovala bych poradit kdy dávat dítě na nočník?!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
taková diagnoza v osmi měsících
Na nočník, až bude dítě samostatně stabilně sedět. Takže u dcery to bylo po roce a půl, u syna uvidím, zatím o samostatném sedu nemůže být ani řeč…
Malá už krásně sama sedí, jen nevím no, jestli to máme zkoušet nebo ne.
No to víš
stačí, co vidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sjuzenn píše:
Ahoj malé bude 11. měsíců a dneska jsem ji posadila poprvé na nočník a to oblečenou. Strašně se ji to líbilo. a vydržela tam sedět bez problému. Ale potřebovala bych poradit kdy dávat dítě na nočník?!![]()
Já si to představuju tak, že ji tam posadím a ona mi v momentě zdrhne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začali zkoušet na nočník od cca 10. měsíců, malé se to líbilo, ale bylo to spíš o tom, že jsme ji na nočníku přidržovali, vykládali si s ní, zabavovali ji hračkama…zkrátka aby si to spojila s něčím příjemným. ![]()
@sjuzenn Na nočník jsme dávali po probuzení, po jídle, po pití a v mezičase kdy jsem si vzpomněla…zkrátka průběžně pořád.
Ono to na začátku bylo hodně náhodné vychytat kdy tam něco udělá…napomáhali jsme pomocí zvuků jako „uděláš čurururu“, dávali jsme jí při sezení na nočníku napít…atd. Po pár dnech se smála smála na hrnci až se z toho počůrala do hrnce a to jsme hned jásali, tleskali (jejíma ručičkama), zkrátka předvedli jsme přehnanou radost a aplaus
a malá pochopila, že to je správně a to je to co jsme chtěli. Jásali jsme tedy pak u každého vykonání potřeby do nočníku asi do 18. měsíců…pak si začala říkat sama, že chce „lulu“ nebo „čuat“…občas to pak dělala i kvůli jásotu, sedla na hrnec, cvrnkla tři kapky, vyskočila a tleskala „mami mami lulu je tam je taaaam“
Teď jí budou tři a už nám odchod na nočník jen oznamuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agnesold Jo,indiánské tance okolo nočníku jsou vhodné. Dodnes vidím tu dcery připlešlou hlavu jak si jí hladí, když se vyčurala a vykakala a my všichni jéé ta je nyny čurala, kakala
Pak se už vyčurala a chválila se sama ta je nyny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
@agnesold Jo,indiánské tance okolo nočníku jsou vhodné. Dodnes vidím tu dcery připlešlou hlavu jak si jí hladí, když se vyčurala a vykakala a my všichni jéé ta je nyny čurala, kakalaPak se už vyčurala a chválila se sama ta je nyny
Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo hrál u nočníku ochotnické divadlo…
Naše malá postupně taky zjišťovala, že ta pochvala a ten jásot je příjemný, takže velice ráda např. když se vykakala do nočníku, tak s těma staženýma gatěma u kotníků došla z koupelny i s tím plným nočníkem, strčila mi ho pod obličej a jakože „mami já jsem kakaua ---huáááááááá“, položila hrnec a tleskala a skákala zatímco já jsem v tom jásotu přemýšlela co dřív…??? Malé utříct prcku, odhánět psy, pochválit dceřin výkon v nočníku a pak ten nočník nejlépe i s obsahem vystřelit na měsíc.
Ale jo, mělo to svá pozitiva…malá nočník miluje do teď. ![]()
@sjuzenn Není vůbec zač, přeju ať se zadaří co nejdřív. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agnesold Možná jí zbyde, že bude ráda středem pozornosti jako ta naše napořád. Miluje když jí někdo za něco chválí, to by se pak přetrhla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball Joooo, tak to začíná vypadat jako reálná hrozba.
Malá by se taky přetrhla, když může „pomáhat“ a čeká na pochvalu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jestli mohu taky se přidám
Naší malé je 22 měsíců s nočníkem někdy úspěšně, někdy méně úspěšně bojujeme. Malá, když je bez pleny tak chodí na nočník, ale jen čůrat, přijde mi, že nechápe, že se má do nočníku vykakat
že netuší co po ní chci. Když se vykaká do plenky tak křičí fuuuj hanba, ví že je to špatně, ale odnaučit se to nechce
Nevíte jak jí vysvětlit, aby do nočníku udělala bobo??? Docela mě to trápí
Díky za Vaše rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verculinka23 Verči tohle bývá trošku těžší…dokážeš vypozorovat, kdy malá tlačí do plínky bobek??? Pokud ano, chce to přesně v tomhle momentu zabojovat a šmahem ji z plíny svlíknout a lupnout na hrnec a vysvětlovat, že uděláte bobek do hrníčku. Nech ji tam sedět jak dlouho tam vydrží, klidně tam seď s ní a když se vám zadaří do hrníčku zachytit byť 1cm zbytek „boba“, tak zase jásejte, tleskejte, přehánějte, tancujte a oslavujte. Časem přijde na to, že do hrníčku patří oboje.
Chce to ale vychytat ten moment kdy tlačí do plínky a posadit ji na ten hrnec i za cenu, že se při prvních pokusech „bobo“ vykutálí z plenky do hrnce. Ona pozná, že bobek patří do hrnce, uvidíš. Chce to jen názornou ukázku.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, můžu vstoupit do diskuse ohledně nočníku?
Bojujeme s ním také, náš syn 2,5 let stále má pleny.Do nočníku se občas vyčurá ale minimálně. Ale nejhorší, že se vykadí vždycky před nebo po poledním spánku do plínky, kdy já nemám možnost ho kontrolovat a dát včas na nočník. Učili jsme ho od 15 měsíce- vzorně kadil každý denna nočníku po obědě- asi kolem 20 tého měsíce se najednou zasekl, lekl se toho hovínka nebo co a už nechtěl. Po obědě ho dávám na nočník, ale nic neudělá a udělá až o samotě v postýlce. Kdybych ho tam sledovala, zase mi neusne a spánek potřebuje, když nespí, odpoledne je unavený až padá na ústa:-).
nevím jestli mi rozumí, stále vysvětluji kam to patří, zeptám se, kam se dělá- ukáže na nočník, ale udělá po svém.
Nevím, jestli už to není zlozvyk, nebo není zralý. V září by měl jít do školky, mám z toho hrůzu, že nestihneme naučit. Čurání si říkaám třeba v létě, ale tohe?
Nemáte někdo radu jak na něj?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit