Učení na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@agnesold děkuji Ti za radu, když naše malá je děsně vyčůraná
když jsem vypozorovala, že bude dělat bobo, tak jsem jí sundala plínku a vysvětlovala co má dělat, ale ona jak naschvál nic neudělá zadrží to, a potom udělá bobo až do plínky
Je dost tvrdohlavá a sveřepá
je to sní celkem těžký. Budu doufat, že pochopí co po ní chci a udělá co má.
Je to ještě běh na dlouhou trat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slop @Verculinka23 No jak to tady čtu, tak tenhle „bojkot“ nočníku zažívá spousta maminek. Nám se vyhnul, ale musím říct, že díky mé nejlepší kamarádce - dětské psycholožce, která tvrdí, že děti tímto bojkotem přitahují pozornost. Už před tím než situace nastala mi poradila, že bobo v plínce nemám řešit zato bobo v hrnci oslavovat ochotnickým divadlem a indiánským tancem. Udělala jsem to tak…tleskali jsme, volali huráááááá (a to všichni členové rodiny včetně tatínka i psa), jásali jsme, tancovali hurajda hurajda…(no jak u debilů…
), ale musím zaťukat…žádný bojkot se nekonal. Moje nej kamarádka to vysvětluje tím, že malé dělá radost ta pozitivní pozornost vyvolaná kolem ní, když vykoná potřebu do hrnce. Mimo jásání u vykonání potřeby jsme seděli na hrnci (u malé sedící na hrnci) prakticky taky celá rodina a všichni čekali na ten bobek nebo čůrání a vysvětlovali jsme malé na co tam čekáme… (opět jak u debilů na dvorku
)…zkrátka jsme dceři spojili vykonávání potřeby do hrnce s příjemnými zážitky a radostí nás rodičů. Osobně bych na vašem místě začala dělat větší rozdíl mezi dobře a špatně tzn. více jásala, ještě více chválila…zkrátka z toho udělala nadmíru příjemný zážitek pro dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já se z té naší cácory zblázním. Chodí nádherně na nočník i záchod, ale jen čůrat. Vykakat se za boha nechce
myslím, že to ani nechápe, protože se vyčůrá a křičí kakava
to že se vyčůrá je skvělý, ale nevim jak jí vysvětlit, že má bobo udělat do nočníku a ne do pleny
Můžete mi některá z Vás poradit??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verculinka23 Zkusit nedat plenku??
Já bych to tak udělala, nachystala si zásobu kalhotek a punčocháčků, řekla bych malé, že už je velká holčička na plínečku a že budeme čůrat i kakat na hrníček. Když se jí nezadaří, nezoufala bych - ukázala bych jí „vidíš, teď je bobek v kalhotkách a tam nepatří, tam je fůůůůůůůj“ a šla a bobek vyklopila do hrnce a začala jásat a tleskat, že je bobek v hrnci. Možná na tebe bude nejdřív koukat, jestli ses nezbláznila, ale to neva…to se spraví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agnesold moc ti děkuji, jako na blázna na mě kouká stejně když tančím a tleskám při čůrání
chodí bez pleny ale bobo udělá vždy na zem
už mě i napadlo, jestli to nedělá schválně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarach píše:ja taky https://www.emimino.cz/…s/story/5199, ale predbehla jsi mne …pa
S.
Díky, to je výborné!
Teď to snad zvládneme i my!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaratka ucila syna na nocnik ktory mal v spodnej casti v strede zabudovany taky signalizator ze je nieco mokre v nocniku a vzdy to zahralo pesnicku a taksa do dvoch tyzdnou naucil jej syn cikat a kadit do nocnika mi len zaciname ale mam v planu nieoc podobne a ked nie hracie tak aspon nejaku tu svietiacu nalepku ako totok http://www.mamaja.cz/…y-wee-friend
deti vzdy treba povzbudzovat a motivovat a pojde to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verculinka23 Je to možný, že je v tom trocha naschválu…třeba se snaží upoutat tvou pozornost…o to víc bych tu pozornost zaměřila na bobo v hrnci…ať už se tam to bobo dostane jakkoliv. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agnesold Jo to je vlastně skoro věda, takové vykonání potřeby na nočníku, docela živě si dovedu představit zcela upřímné „huráááá“, jak píšeš
.
Já se dost pobavila u článku: http://ona.idnes.cz/…d-/deti.aspx?….
Musim přiznat, že by mě ani nenapadlo, co všechno se dá okolo přesvědčování dítěte na nočník vymyslet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Áááá, už tam jsou citace z eMimina. Takže bacha dámy, co vypustíme z úst, bude o nás vědět celý národ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball já bych jim ty články klidně i psala, když vidím tu úroveň, to bych zvládla levou zadní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
@boball já bych jim ty články klidně i psala, když vidím tu úroveň, to bych zvládla levou zadní
Obávám se, že to z pazour nepustí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenka88 Jsem na to taky koukala…ty tipy babiček jak čůrání spustit by se mi před rokem hodily…
Jinak ty tanečky okolo hrnce…dneska na to rádi vzpomínáme, ale nás kdokoli vidět, tak si zaťuká prstem na čelo. A nejlepší byl závěr…malá vždycky jásala s náma, pak jsme už my rodiče od jásání ustupovali, ale chválili, ale malá jásala sama…prostě vstala z hrnce a začala tleskat a smát se a tak…až potud všechno OK. Ale zkuste jít s takovým dítětem na záchod v nákupním centru.
Když jsme opouštěli kabinku, smály se všechny čekající dámy a věřím, že i pánové za zdí na pánském WC. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem četla ten článek, zajímavý u naší malé jsme se asi zrovna trefili do období vzdoru
Tak chvilku budeme vyčkávat a uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit