Učení na nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
30.1.14 14:57

@agnesold děkuji Ti za radu, když naše malá je děsně vyčůraná :mrgreen: když jsem vypozorovala, že bude dělat bobo, tak jsem jí sundala plínku a vysvětlovala co má dělat, ale ona jak naschvál nic neudělá zadrží to, a potom udělá bobo až do plínky :nevim: Je dost tvrdohlavá a sveřepá :zed: je to sní celkem těžký. Budu doufat, že pochopí co po ní chci a udělá co má. :palec: Je to ještě běh na dlouhou trat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.1.14 15:32

@slop @Verculinka23 No jak to tady čtu, tak tenhle „bojkot“ nočníku zažívá spousta maminek. Nám se vyhnul, ale musím říct, že díky mé nejlepší kamarádce - dětské psycholožce, která tvrdí, že děti tímto bojkotem přitahují pozornost. Už před tím než situace nastala mi poradila, že bobo v plínce nemám řešit zato bobo v hrnci oslavovat ochotnickým divadlem a indiánským tancem. Udělala jsem to tak…tleskali jsme, volali huráááááá (a to všichni členové rodiny včetně tatínka i psa), jásali jsme, tancovali hurajda hurajda…(no jak u debilů… :lol: :lol: ), ale musím zaťukat…žádný bojkot se nekonal. Moje nej kamarádka to vysvětluje tím, že malé dělá radost ta pozitivní pozornost vyvolaná kolem ní, když vykoná potřebu do hrnce. Mimo jásání u vykonání potřeby jsme seděli na hrnci (u malé sedící na hrnci) prakticky taky celá rodina a všichni čekali na ten bobek nebo čůrání a vysvětlovali jsme malé na co tam čekáme… (opět jak u debilů na dvorku :mrgreen: :mrgreen: )…zkrátka jsme dceři spojili vykonávání potřeby do hrnce s příjemnými zážitky a radostí nás rodičů. Osobně bych na vašem místě začala dělat větší rozdíl mezi dobře a špatně tzn. více jásala, ještě více chválila…zkrátka z toho udělala nadmíru příjemný zážitek pro dítě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
3.2.14 11:23

Holky, já se z té naší cácory zblázním. Chodí nádherně na nočník i záchod, ale jen čůrat. Vykakat se za boha nechce :nevim: myslím, že to ani nechápe, protože se vyčůrá a křičí kakava :oops: to že se vyčůrá je skvělý, ale nevim jak jí vysvětlit, že má bobo udělat do nočníku a ne do pleny :nevim: Můžete mi některá z Vás poradit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.2.14 12:25

@Verculinka23 Zkusit nedat plenku?? :think: Já bych to tak udělala, nachystala si zásobu kalhotek a punčocháčků, řekla bych malé, že už je velká holčička na plínečku a že budeme čůrat i kakat na hrníček. Když se jí nezadaří, nezoufala bych - ukázala bych jí „vidíš, teď je bobek v kalhotkách a tam nepatří, tam je fůůůůůůůj“ a šla a bobek vyklopila do hrnce a začala jásat a tleskat, že je bobek v hrnci. Možná na tebe bude nejdřív koukat, jestli ses nezbláznila, ale to neva…to se spraví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
3.2.14 16:31

@agnesold moc ti děkuji, jako na blázna na mě kouká stejně když tančím a tleskám při čůrání :dance: :potlesk: chodí bez pleny ale bobo udělá vždy na zem :nevim: už mě i napadlo, jestli to nedělá schválně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.14 11:39
@Sarach píše: :) ja taky https://www.emimino.cz/…s/story/5199, ale predbehla jsi mne …pa
S.

Díky, to je výborné! :D Teď to snad zvládneme i my!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.2.14 23:00

Kamaratka ucila syna na nocnik ktory mal v spodnej casti v strede zabudovany taky signalizator ze je nieco mokre v nocniku a vzdy to zahralo pesnicku a taksa do dvoch tyzdnou naucil jej syn cikat a kadit do nocnika mi len zaciname ale mam v planu nieoc podobne a ked nie hracie tak aspon nejaku tu svietiacu nalepku ako totok http://www.mamaja.cz/…y-wee-friend
deti vzdy treba povzbudzovat a motivovat a pojde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
19.2.14 11:01

@Verculinka23 Je to možný, že je v tom trocha naschválu…třeba se snaží upoutat tvou pozornost…o to víc bych tu pozornost zaměřila na bobo v hrnci…ať už se tam to bobo dostane jakkoliv. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.2.14 15:39

@agnesold Jo to je vlastně skoro věda, takové vykonání potřeby na nočníku, docela živě si dovedu představit zcela upřímné „huráááá“, jak píšeš :D.

Já se dost pobavila u článku: http://ona.idnes.cz/…d-/deti.aspx?….

Musim přiznat, že by mě ani nenapadlo, co všechno se dá okolo přesvědčování dítěte na nočník vymyslet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.2.14 17:03

Áááá, už tam jsou citace z eMimina. Takže bacha dámy, co vypustíme z úst, bude o nás vědět celý národ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
20.2.14 17:05

@Etcetera78 Celebrity? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.2.14 17:08

@boball já bych jim ty články klidně i psala, když vidím tu úroveň, to bych zvládla levou zadní :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
20.2.14 17:23
@Etcetera78 píše:
@boball já bych jim ty články klidně i psala, když vidím tu úroveň, to bych zvládla levou zadní :P

Obávám se, že to z pazour nepustí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
20.2.14 19:59

@Elenka88 Jsem na to taky koukala…ty tipy babiček jak čůrání spustit by se mi před rokem hodily… :D Jinak ty tanečky okolo hrnce…dneska na to rádi vzpomínáme, ale nás kdokoli vidět, tak si zaťuká prstem na čelo. A nejlepší byl závěr…malá vždycky jásala s náma, pak jsme už my rodiče od jásání ustupovali, ale chválili, ale malá jásala sama…prostě vstala z hrnce a začala tleskat a smát se a tak…až potud všechno OK. Ale zkuste jít s takovým dítětem na záchod v nákupním centru. :lol: :lol: :lol: Když jsme opouštěli kabinku, smály se všechny čekající dámy a věřím, že i pánové za zdí na pánském WC. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
20.2.14 20:28

Taky jsem četla ten článek, zajímavý u naší malé jsme se asi zrovna trefili do období vzdoru :lol: Tak chvilku budeme vyčkávat a uvidíme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze