Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dajdula píše:
Kubíka zajímaly knížky od narození, takže teď ( je mu 17m ) pozná mraky zvířat a dalších malůvek. Zvuky nedělá max. gaga na kačenku. Ale on toho vůbec moc srozumitelného nenamluví
Naprosto přesně u nás a to je mu o 4 měsíce víc
Ale pro okolí je to úžasný, když v knize ukáže svazek cibule ve špajzu nebo dopravní kužel na silnici ![]()
Náš malý má 13 měsíců a něco. Nemluví vůbec nic až na tatata nenene mamama apod., ale přes zvířata je expert
Umí předvést psa, kočku, kačenu, ptáčka, sovu, lva, koníčka, rybu, králíka a ovci, je to děsná sranda, hlavně ten králík
Zvířata ho očividně baví, takže to šlo tak nějak samo.
MarkyM píše:
Holky, vy ale máte šikovný dětičky.No obrnim se trpělivostí a zkusim jí to opakovat.Ale mě přijde že mě malá vůbec neposlouchá,nevnímá,kouká co kde lítá ale nebere co jí říkám
můžeš zkusit taková plastová zvířatka na hraní, my jsme dostali od známých po dětech a super. Jakmile malá ráno vstane už si hraje se zvířátkama a krom těch „obyčejných“ rozpozná zebru, žirafu, buvola, lamu, velblouda, mravenečníka a tak…je to i lepší, že jsou plastičtější a můžou si to děti pěkně „ošahat“ ručkama a dají se s tím dělat různý blbiny Ty u kterých víme, co dělají, tak na ně ukazuje a zvukem říká, co to je za zvíře.
**kolem 10m. dneska už toho umí mraky, i sama se divim, kde to bere… ![]()
U nas hodně pomohlo, když jsem jí koupila ruzná zvířátka. Naší Elče je teda zatím jen 10 mesicu, ale vnímá hodně dlouho a ty zvířátka má tak od 6 mesicěe a pořád si s nima hraje, krávu už nejaky ten pátek umí, ted se naučila mnau protože doma máme dvě kočičky a jednu kočičku z gumy si sama vybrala, ale co jí jde perfektně je jak delá opice, zvládá hada a tak nějak pomalu registruje co dělají ostatní zvířátka co má doma ve své malé ZOO. Knihy jí neberou, musí si to sama osahat a když dodám zvuk, napodobí a spojí si to okamžitě.
My jsme se zvířátka učili tak nějak od narození, těžko říct, kdy přesně to začala vnímat, ale bylo jí nějakých deset měsíců, když poprvé zažvatlala koka (kočka). My jsme hlavně pořád četli pohádky, ukazovali obrázky a měli jsme takovou knížečku, co jsme dostali, kde se zmáčklo zvíře a udělalo to jeho zvuk (třeba pes a ozval se štěkot, žádné haf haf).
@Neoenc já mám holčičku bude mít 18 měsíců a Taki nechce mluvit gdyš se clovek na něco zeptat tak ty to vetšinou nežekne ale umí zic baba ne ne, ta ta, pá pa učíme se už chvíli zvířata a ještě nežekla nic ale ona taky je moc tvrdohlave dítě tak se uklidňují že to bude asi tím.