Uchování spermatu

798
23.9.17 09:04

Uchování spermatu

Zdravím, mám takový dotaz. Tenhle měsíc bych měla jít na iui a partner v tu dobu kdyby to mělo proběhnout, jede na hory. Dala by se do té doby uchovat krátkodobě sperma? nikde o tom na internetu není ani zmínka… jenom o dlouhodobém z důvodu onkologických problémů a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
23.9.17 09:09

@Levana33 Stejně jako v případě dlouhodobého uchování se zamrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
23.9.17 09:10

@Litta Takže by nebyl problém i kdyby to bylo jenom 3 dny? A na kolik to vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.9.17 09:17

@Levana33 To se musíš podívat do ceníku konkrétního centra. Řekla bych tak 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
23.9.17 09:20

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
23.9.17 09:25

Partner by si měl ujasnit priority. Buď na hory nepojede, nebo to odložíte na příští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
23.9.17 09:30

@Karleon Prvni, co me napadlo, byl smesny důvod ke zmrazeni spermatu :roll:.
Možná proto jsi nikde nic nenasla, jelikož normalni lidi nejedou na hory, kdyz maji podstupovat tak zasadni vec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
23.9.17 09:32

@Tiffany1 Mně ta situace přijde absurdní. Tatínek si odloží sperma a odjede na hory, maminka si sama projde inseminací s rozmraženým spermatem, sama se vrátí domů a čeká, jak to dopadne. Vážně bych nechtěla být takto počaté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
23.9.17 09:33
@Levana33 píše:
Zdravím, mám takový dotaz. Tenhle měsíc bych měla jít na iui a partner v tu dobu kdyby to mělo proběhnout, jede na hory. Dala by se do té doby uchovat krátkodobě sperma? nikde o tom na internetu není ani zmínka… jenom o dlouhodobém z důvodu onkologických problémů a podobně.

Zvaž, jestli člověk, který nemůže odložit hory kvůli početí vašeho potomka, bude tomu potomkovi dobrým rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
23.9.17 09:37
@Karleon píše:
@Tiffany1 Mně ta situace přijde absurdní. Tatínek si odloží sperma a odjede na hory, maminka si sama projde inseminací s rozmraženým spermatem, sama se vrátí domů a čeká, jak to dopadne. Vážně bych nechtěla být takto počaté dítě.

Tak tomu dítěti je úplně šumák, jestli po jeho početí na klinice maminka odejde domů sama, s tatínkem nebo s celým konvojem. Předpokládám, že detaily z početí se běžně dětem nevyprávějí. Spíš bych přemýšlela, jak kvalitní bude rodič, který kvůli tak důležité věci nemůže odložit blbé hory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
23.9.17 09:47

Teda vy naděláte, jako kdyby cokoliv stran asistované reprodukce bylo něco přirozeného, nebo dokonce romantického. Svíčky, romantická hudbička, pěkný vykachlíkovaný sál, pipetka se spermatem… :roll:

Pokud to ale stojí tři tácy, tak by mně bylo líto peněz za 3 dny. To, že by mně budoucí tatínek u toho nežmoulal ruku (nevím teda, jestli je u toho partner přítomen, asi spíš ne) a pak by si mě jako drahý zabalený dáreček neodvezl domů, to by mně bylo srdečně šumák. To je přeci na domluvě těch dvou lidí, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
23.9.17 09:49
@XYZ1234 píše:
Teda vy naděláte, jako kdyby cokoliv stran asistované reprodukce bylo něco přirozeného, nebo dokonce romantického. Svíčky, romantická hudbička, pěkný vykachlíkovaný sál, pipetka se spermatem… :roll:Pokud to ale stojí tři tácy, tak by mně bylo líto peněz za 3 dny. To, že by mně budoucí tatínek u toho nežmoulal ruku (nevím teda, jestli je u toho partner přítomen, asi spíš ne) a pak by si mě jako drahý zabalený dáreček neodvezl domů, to by mně bylo srdečně šumák. To je přeci na domluvě těch dvou lidí, ne? :nevim:

Ale vždyť o to přece nejde. Jde o to, že chlap si neumí kvůli návštěvě kliniky odříct hory a ženská musí vymýšlet, jak se to sperma za drahý peníz zamrazí. To není o žmoulání ruky a svíčkách, ale o tom, jestli takový člověk je opravdu vhodný kandidát na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
23.9.17 09:58

Souhlasím s příspěvky výš, navíc zakladatelka píše o partnerovi, ne manželovi, to při iui jde?

Ale ještě je tu praktické hledisko - není ze zmraženého spermatu šance na početí nižší než u čerstvého?

• Citovat
  • Upravit
798
23.9.17 10:29

Ty hory jsou pracovní záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.9.17 10:33
@Elenentka píše:
Souhlasím s příspěvky výš, navíc zakladatelka píše o partnerovi, ne manželovi, to při iui jde?Ale ještě je tu praktické hledisko - není ze zmraženého spermatu šance na početí nižší než u čerstvého?

Manželství není podmínka, stačí, aby se chlap podepsal a odevzdal sperma. Šance trochu nižší je, protože po rozmrazení už nemusí být tolik kvalitních spermií. Ale pokud to nechtějí o měsíc odložit, tak to někomu za zkoušku stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí