Uchovávání příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Batáty do mrazáku ?
Ahoj, potřebuji dnes večer uvařit synovi na zítřek masozel. oběd. Určitě z toho budou dvě porce. Jde mi o to, že jsou příloha batáty, které asi zmrazit jako brambory nejdou, že? A ještě do dalšího dne nechat v lednici, to už čerstvé nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mata132 ja udelala bataty, mixla s olivovym olejem a zamrazila. Jsou dobre
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zkusím to taky, když tak to vyhodím. Je nutné návat do příkrmů oliv. olej? Prvnímu synovi jsem to dávala asi jen do 9 měsíců, pak už ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky máme takový spor s přítelem…vyčetl mi, že jsem nechala otevřený napůl sněděný masozeleninový příkrm (ten kupovaný, zavařený) přes den na 24 stupních a že mu ho chci ještě dát…
já vím, že mlíčko třeba 7 hodin nevydrží, kysne velmi rychle a že co se nevypije, musí se vylít. Vyčítal mi, že jsem t nedala do lednice. vím, že je to lepí, le já bych to v té lednici zapomněla
znám se.
Přijde vám ok nkrmit roční dítě příkrmem co byl 7 hodin mimo ledničku? Já si říkala, že se na tom nemá co zkazit, když je to zavařené a zelenina sterilovaná.. samozřejmě přes noc bych to nenechávala, to bych už nechala v ledničce, ale takto snad…krmila jsem ho tím v deset a v šest jsme přišli domů, no…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky máme takový spor s přítelem…vyčetl mi, že jsem nechala otevřený napůl sněděný masozeleninový příkrm (ten kupovaný, zavařený) přes den na 24 stupních a že mu ho chci ještě dát…já vím, že mlíčko třeba 7 hodin nevydrží, kysne velmi rychle a že co se nevypije, musí se vylít. Vyčítal mi, že jsem t nedala do lednice. vím, že je to lepí, le já bych to v té lednici zapomněla
Přijde vám ok nkrmit roční dítě příkrmem co byl 7 hodin mimo ledničku? Já si říkala, že se na tom nemá co zkazit, když je to zavařené a zelenina sterilovaná.. samozřejmě přes noc bych to nenechávala, to bych už nechala v ledničce, ale takto snad…krmila jsem ho tím v deset a v šest jsme přišli domů, no…![]()
znám se.
Já bych to už dítěti nedala, ale spíš trochu z jiného důvodu - masozelenina u nás vždy byla a je k obědu, takže pokud dítě nedojedlo, dala jsem to do lednice a nabídla druhý den opět k obědu. Bez ohledu na to, zda je to kupovaná sklenička či vařené jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky máme takový spor s přítelem…vyčetl mi, že jsem nechala otevřený napůl sněděný masozeleninový příkrm (ten kupovaný, zavařený) přes den na 24 stupních a že mu ho chci ještě dát…já vím, že mlíčko třeba 7 hodin nevydrží, kysne velmi rychle a že co se nevypije, musí se vylít. Vyčítal mi, že jsem t nedala do lednice. vím, že je to lepí, le já bych to v té lednici zapomněla
Přijde vám ok nkrmit roční dítě příkrmem co byl 7 hodin mimo ledničku? Já si říkala, že se na tom nemá co zkazit, když je to zavařené a zelenina sterilovaná.. samozřejmě přes noc bych to nenechávala, to bych už nechala v ledničce, ale takto snad…krmila jsem ho tím v deset a v šest jsme přišli domů, no…![]()
znám se.
Já bych už to vyhodila a uvařila něco nového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítěti bych to nedala, zvlášť jestli to jedlo ze skleničky. 7 hodin je dost času na pomnožení bakterií a následné bolení bříška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to jsme úzkostná, nedala bych.
Pokud si to nepamatuješ, tak si na lednici napiš lístek - takový ten lepící malý na připomínky.
Já to mám na lednici, zapomínám na léky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I když možná prolítni složení. Pokud tam není nic rychlokazivého a nemáte v bytě zrova 25st, tak s tím pravděpodobně nic není. Já často taky nechám třeba pečené kuře se zeleninou přes den venku, a pak to normálně jíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jak dlouho vydrzi prikrm v lednici? Delala jsem v pondeli rano bataty s mrkvi, trochu dala do mistocky na pondeli, zbytek jeste horke nalila do sklenice, zavrela a po vychladnuti dala do lednice. Vcera jsem to otevrela, pulku odebrala ohrala na uterni obed a pulka zustala na dnesek - muzu to takhle delat? Nebo uz byste dneska nedaly?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolarkaa VYdrželo to vždy tři dny. Takže dneska ještě ano, zítra už ne. Jinak pokud toho vaříš víc, tak část klidně ve skleničkách nandej do mrazáku. AKorát je nesmíš naplnit až po okraj. Mrazem se to roztáhne a sklenice by praskla (nebo odletělo víčko, pokud to dáváš do skleniček od příkrmů, které už se nedají tak úplně zavřít, ale na tohle stačí). Takže naplnit tak do třičtvrtě sklenice maximálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedělala. Na všech příkrmech je napsáno - po otevření spotřebujte do 24 hodin. A to bych dodržovala i u domácích příkrmů. Asi záleží, jak staré máš dítě - ale minimálně u kojenců (do 1 roku) bych to dodržovala. Nemají ještě natolik vyvinutou imunitu jako dospělí a co dospělému neublíží (jíst jídlo z lednice i po třech - čtyřech dnech), to už takhle malému dítěti ublížit může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedala bych uz. Ale to co jsem ten den udelala, jsem zamrazila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě! I pro dospělého prý platí jíst jídlo max. druhý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit