Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
Jakou značku, případně typ učící věže doma používáte? Nejde mi o to, aby měla extra tabuli, nebo aby se z ní dal složit stolek, prostě jednoduchá věž, co udrží stabilitu a vleze do ní pohodlně dítě v 15ti měsících i ve třech letech. Malá teď o víkendu objevila věž u známých a hned si jí zamilovala. Navíc se mi líbí představa, že zas konečně budu vařit oběma rukama a zbavím se toho bicáku na jedný paži.
Prosím o odpovědi jen maminek, co učící židle používají, už jsem tu pročetla diskuze, že je to zbytečnost a stačí klasická židle (hned druhej den bych řešila otřes mozku), nebo že jste si židli vyrobili sami (na to my nemáme 😅).
Moc děkuju za tipy!
Máme věž Zoody - Zebra. Jde nastavit do 3 výšek a má tyčky svisle, takže děti tolik neláká z ní vylézt horem a spadnout po hlavě na zem (osobní zkušenost)
@Zu88 já uvazuju nad Elis design - mají tam nějakou co má z boku desku - to mi periodě fajn kvůli případnému padu, nastavitelná výška asi 3 polohy. Kamarádka má jen takovou tyckovou - ala sesroubovat schůdky a židli z ikea a je spokojena. Takže já zatím jen teorie. Na kluka stačila klasická židle, ale holka je takový nemotorny vozembouch
My postavili vlastní ze stavebnice Quadro https://quadroshop.com/. Zabralo to asi hodinu. Funguje jako věž, prolézačka, dá se jednoduše umýt a až věž bude out, tak přestavíme na něco jiného
Oficiální e-shop dodává i do ČR a narozdíl od českého distributora mají všechny barvy i sestavy.
Máme z elis design takovou a kulatými průřezy a je super. Ale využití měla tak od 11m do necelých dvou let, pak už děti preferovaly tu židli. Ale na ty menší děti, co sotva stojí, naprosto parádní vynález
.
My mame tuhle a je uplne dostacujici. Starsi ji vyuziva fakt denne od 2 let cca. Clovek si ji muze treba i nejak namalovat podle sebe.
https://www.zbozi.cz/…per-natural/
@Mina Titivu Dekuju, to vypada pekne, ale my dite patri do skupiny ‚to je ale skvelej napad postavit se na okraj stolu a udelat bac‘, takze z toho by mi ihned vypadlo 😁
Ale jako prolejzacka super, uz vybiram ☺️
@Kolicek95 dekuju, nad Ellis jsem taky premyslela, ale prisla mi docela uzka.Ta znama ma z Amazonu takovou jednoduchou a pouziva ji i jeji 4letej syn (jenze zije v Nemecku, zidli ma z Amazonu a ten sem nedovava). Moje mala uz se stabilitou problem nema, navic velikosti pripomina spis mlade kapybary, takze se bojim, ze by se ani tech dvou let nedockala. Ale i tak dekuju 😊
@aanysek dekuju za tip, uz jsem tu nasla tu, co hledam, ale tahle teda vypada taky pekne a ty svisly sprusle je dobrej tip.
Posledni otazka, neni nahore uzka? Veslo se ti tam i starsi ditko (3-4roky)?
@Zu88 píše:
@willandraify to je presne ona! Moc dekuju!
Rado se stalo.
S tou podstavou se da hybat niz nebo vys a celkove je ta vez bytelna. ![]()
Jinak objednavali jsme z toho vyprodeje24.cz a vse v poradku.
@Zu88 píše:
@aanysek dekuju za tip, uz jsem tu nasla tu, co hledam, ale tahle teda vypada taky pekne a ty svisly sprusle je dobrej tip.
Posledni otazka, neni nahore uzka? Veslo se ti tam i starsi ditko (3-4roky)?
Syn je v ní pořád i ve 4,5 letech ![]()
@Zu88 píše:
@Kolicek95 dekuju, nad Ellis jsem taky premyslela, ale prisla mi docela uzka.Ta znama ma z Amazonu takovou jednoduchou a pouziva ji i jeji 4letej syn (jenze zije v Nemecku, zidli ma z Amazonu a ten sem nedovava). Moje mala uz se stabilitou problem nema, navic velikosti pripomina spis mlade kapybary, takze se bojim, ze by se ani tech dvou let nedockala. Ale i tak dekuju 😊
Německý Amazon sem dodává, objednávám z tama každou chvíli
@Zu88 píše:
Jo, už mi to došlo… konkrétní prodejce nemusí. Sorry. Jinak máme od truhláře, ne tak předražené jako některé značky.
Máme od truhláře z Marketplace. Časem na jeden bok nechám svým známým přidělat tabuli, aby dcera mohla na ni i kreslit křídami.