Učíme usínat samostatně

3991
28.5.12 12:54

Učíme usínat samostatně

Ahoj maminy,

jste tu teď někdo taky v situaci, že začínáte praktikovat nějakou metodu na samostatné usínání? Já jsem začala zkoušek metodu z knížky Každé dítě může dobře spát, ale je to hodně psychicky náročné, tak bych se ráda podpořila s nějakou maminkou, která je na tom teď stejně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
28.5.12 13:09

V 5 měs. určitě ne, resp. ne proti odporu dítěte, na to je ještě podle mě brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
28.5.12 13:10

Ja se o samostatne usinani snazila 22 mesicu,ale nikdy jsem na to nemela silu nechat to zlaticko plakat. Ted jsem ani nechtela a jednou maly dopil vecer mlicko a ja ho nechala v postylce a musela si odskocit do kuchyne a slysim jak sj maly spokojene povida. Nechala jsem ho a poslouchala. Od te doby jsem to praktikovala stale,mliko,dobrou a spat a uz pres mesic usina krasne sam do pul hodinky vecer I po obede. Do te doby jsem se mohla stavet na hlavu.
Ale vy mate mladsi ditko,ja bych na to netlacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzuna
28.5.12 13:12

ja tuto metodu zkousela 2dny a je to fakt na palici. Pak jsem se rozhodla, ze nechci aby dite melo z usinani trauma tak jsem toho nechala. To radsi u ni tech 10minut posedim.
Ale taky mne zajimaji metody jinych mamin.

• Citovat
  • Upravit
557
28.5.12 13:14

Ja si myslim cim driv tym lip. Ja malu od 5 mesiaca nechavam spat samu a na zaciatku parkrat bol plac ale treba vydrzat. Teraz ma 20 mesiacov a krasne zaspava sama. Uz teda dlho zaspava sama a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.5.12 13:16

samostatne usinani jsem malou ucila az v dvou a pul letech…peti mesicni dite bych rvat nenechala…ja bych nenechala ani dvoulety…ja se v pokoji sama taky necitim dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
28.5.12 13:17

Můj synek má 26 měsíců a uspávám ho dodnes po obědě i na noc. Nijak extra mě to neobtěžuje a nenechala bych ho brečet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
28.5.12 13:27

holky, já jsem tadytu skupinu založila, abych našla maminku, která to má stejně, ne, abyste mi psaly, že je to brzo nebo že je to blbý.. Zvlášť když nevíte, proč jsme se k této metodě uchýlily, rozhodně bych usínání neřešila, kdybych u malá půl hodiny sedět, ale u nás se usnulo až po hodinovém chování, které ani nemohlo být v sedě, s malou jsme museli pochodovat sem a tam. A záda mě bolí tak, že se nedokážu narovnat, máme cvalíka. Tuhle metodu mi doporučila doktorka a spousta maminek z emimina mi psala, že s ní mají skvělou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
28.5.12 13:31
@iva2009 píše:
Můj synek má 26 měsíců a uspávám ho dodnes po obědě i na noc. Nijak extra mě to neobtěžuje a nenechala bych ho brečet :nevim:

Mám ten stejný názor,prvního jsem uspávala pomalu do třech a druhý má 15m a ještě kojím,tak je v noci přisátej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
28.5.12 13:44

Do asi 8 měsíců mi dcera usínala sama od sebe, pak mě vyžadovala, ale mě to nikdy nevadilo a nevadí. Budou jí 3 a teď je to už spíš bezva, když si spolu lehnem, usne dcera, občas já, někdy obě. Já žádné vyřvávací metody neuznávám, nemám na to srdce, ale zároveň mi nevadí si lehnout s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
28.5.12 13:53
@annnie píše:
holky, já jsem tadytu skupinu založila, abych našla maminku, která to má stejně, ne, abyste mi psaly, že je to brzo nebo že je to blbý.. Zvlášť když nevíte, proč jsme se k této metodě uchýlily, rozhodně bych usínání neřešila, kdybych u malá půl hodiny sedět, ale u nás se usnulo až po hodinovém chování, které ani nemohlo být v sedě, s malou jsme museli pochodovat sem a tam. A záda mě bolí tak, že se nedokážu narovnat, máme cvalíka. Tuhle metodu mi doporučila doktorka a spousta maminek z emimina mi psala, že s ní mají skvělou zkušenost.

Já si jen myslím, že i když někoho najdeš, tak ti to stejně moc nepomůže. Na své dítě musíš vyzrát sama. Ale jedna kamarádka praktikovala u stejně starého dítka to, že si ho večer, když prostestoval dala do nositka, takže měla ruce volné, prcek jí usnul po chvíli a spal do rána v klidu. Ona zkoušela onu techniku asi týden a vyprdla se na to, protože se jí ten malý budil i se stejným řevem i v noci s takovým jako usínal. Ale to je právě dítě od dítěte jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.5.12 13:54
@annnie píše:

Ale to je zbytečný extrém buď chovat, nebo nechat samotnou. Proč nezvolit třeba mezikrok – nechovat, ale sedět u postýlky, třeba držet za ruku a např. zpívat nebo jen klidně opakovat „už je čas spinkat, ne nevyndám tě, jsem tady u tebe“ atd.?

bez ohledu na důvody je pro mě prostě vyřvání v tomto věku nepřípustné :nevim:

Jestli jsi chtěla slyšet „nech ji vyřvat, ono jí to neublíží“, tak to bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.12 13:58

@annnie Já zkoušela metodu vyřvání, někdo si jí chválí, ale já jsem měkká, nevydržela jsem to :mrgreen: takže u nás to bohužel nedopadlo.. začalo se lepšit až kolem roku a půl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
28.5.12 13:58

@annnie tu knizku mam taky a je to sileny…

my teda vecer problemy nemame, vetsinou usne v pohode, ale v noci to je hruza…

nekdy se vzbudi, nakojim ho bez problemu a usne…nekdy mi po par vterinach usne u prsa a kdyz mu to prso vezmu, tak rve jako bych ho vrazdila…tohle na dnesek trvalo hodinu a pak uz jsem nasrana vstala, ze mu udelam sunar a uvidime, jestli mu jen nevadilo, ze to treba netece a behem ty doby nez jsem uvarila vodu rval a rval a rval a pak usnul…

po 2h znova, ale to uz jsem sla rovnou pro sunar a zase rval, jako bych ho vrazdila a nez jsem prisla, tak zase usnul…
premyslim, ze priste odejdu do vedlejsi mistnosti, protoze na tohle fakt nemam…prijde mi ze to na me zkousi, kdyz jdu pryc tak ten rev slabne a jakmile me vidi, tak pridava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.5.12 14:00

Zakladatelko,já jsem tuto metodu praktikovala u svého tehdy 8.měsíčního syna.U nás tedy nebyl problém v uspávání,ale když mu v noci vypadl dudlík,tak řval.. :? Mě to prostě jednoho dne přestalo bavit,koupila jsem si tuhle knížku a za 3 dny byl klid… :D

Držím palce,chce to hlavně vydržet - někdy je to náročné,ne pro dítě,ale pro rodiče… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí