Učitelce vadí dceřiny nehty

Anonymní
11.11.22 17:51

Učitelce vadí dceřiny nehty

Ahoj holky, potřebuju poradit, dcera si nechala narůst delší nehty a jedna učitelka si toho všimla a hned jí seřvala jak se to chovà, ze do školy nesmí nosit tak dlouhé nehty. Dcera je 8. třídě (13 let). A zpousta holek v jejím věku nosí výrazné, gelové nebo nagelované nehty, nabarvené vlasy, makeup… a dcera si nehty lakuje občas bezbarvým lakem nebo světlonce růžovým. Učitelka protivná od pohledu 75 let, možná i více. A tohle mě už přijde vážně moc. Jak by jste reagovaly na mém místě vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.11.22 17:52

Omlouvám se za anonym, nějak jsem se překlikla

• Citovat
  • Upravit
30312
11.11.22 17:54

Vzhledem k tělocviku a kontaktním hrám bych nechtěla, aby měla takovéto nehty. Ale jak sama říkáš, některé nosí i o dost horší. U nás si je momentálně lakují i kluci a to vypadá teprve blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
11.11.22 18:01
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit, dcera si nechala narůst delší nehty a jedna učitelka si toho všimla a hned jí seřvala jak se to chovà, ze do školy nesmí nosit tak dlouhé nehty. Dcera je 8. třídě (13 let). A zpousta holek v jejím věku nosí výrazné, gelové nebo nagelované nehty, nabarvené vlasy, makeup… a dcera si nehty lakuje občas bezbarvým lakem nebo světlonce růžovým. Učitelka protivná od pohledu 75 let, možná i více. A tohle mě už přijde vážně moc. Jak by jste reagovaly na mém místě vy?
řešila bych s třídní, popřípadě s ředitelem, ale popravdě, možná už jí to znova neřekne, ale nejspíš si na ní stejně zasedne…tyhle učitelé jsou peklo

Jak je na tom holka s vyřídilkou? Já bych učitelce řekla, ať mi to ukáže ve školním řádu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.11.22 18:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit, dcera si nechala narůst delší nehty a jedna učitelka si toho všimla a hned jí seřvala jak se to chovà, ze do školy nesmí nosit tak dlouhé nehty. Dcera je 8. třídě (13 let). A zpousta holek v jejím věku nosí výrazné, gelové nebo nagelované nehty, nabarvené vlasy, makeup… a dcera si nehty lakuje občas bezbarvým lakem nebo světlonce růžovým. Učitelka protivná od pohledu 75 let, možná i více. A tohle mě už přijde vážně moc. Jak by jste reagovaly na mém místě vy?

A ty jsi u toho byla, že víš, že ji vyloženě seřvala? Možná to komentovala, což je celkem na místě. Takže bych určitě nereagovala jako vrtulníková matka, ale zamyslela se nad tím, jestli jsou dlouhé nehty skutečně ve škole bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.22 18:05

Sama jsem učitelka a toto považuji za přebytečnou buzeraci…

• Citovat
  • Upravit
33567
11.11.22 18:14
@Anonymní píše:

Nepřijdou mi nikaj dlouhé. Nevidím problém. Učitelce bych řekla, že má děti učit, ne jim kontrolovat nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
11.11.22 18:21

Za me normalni, upravene ciste nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
11.11.22 18:23
@Anonymní píše:

Je to stara rasple, ta uz tam nema co delat, at zmizne do duchodu.
Pochopila bych, kdyby je mela umele gelove nebo nalakovane na rudo, to je podle myho na zs taky nevhodny, ale tohle cos vyfotila mi prijde naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8477
11.11.22 18:23

Kdyby je měla špinavé, ale má hezky upravené, čisté a délka mi příjde normální. Dnešní holky nosí ještě delší a výrazné barvy. Pořešila bych to s třídní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
11.11.22 18:25

Me prijdou teda dost dlouhy..ale buzerace to je..ma je hezky, cisty :nevim: to vam jako napsala do zakajdy, ze ji mate ostrihat nehty?…jako chapu, ze by vadilo treba na zdravce, tam myslim jsou naka takova narizeni..,ale na zakladce..kdyz si vzpomenu, jak jsme chodili my..max ucitelka poznamenala neco o zmalovany marfuse a to je vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.11.22 18:30

Taky mi tohle přijde buzerace, jestli to opravdu bylo takhle. Zas pamatuj, že dítě rádo dramatizuje situaci.
Počkala bych na třídní schůzky nebo konzultace, jestli máte teď v listopadu.
Moje dcery nosí běžně lakované nehty. Délku mají přiměřenou. To je fakt. Jak si nehty udržují, tak je mají. Slušné, decentní barvu. Nic ve školním řádu neporušují.
O věku učitelky to vůbec není. Je to o povaze. Dcery mají starší učitelky na různé předměty. Mi přijde, že i ty starší jsou právě milé. A nevidí problém. Denně potkávám holku, která má výraznější rtěnku. Nikdo ve škole to nekomentuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.11.22 18:31

Neřešila bych, ale měla by to na vlastní nebezpečí no, akorát v rámci bezpečnosti to nemusí být úplně super, někoho škrábne nebo si nehet zalomí, přecejenom s gelovymi nehty se člověk tak snadno nezraní, jako s přírodními. Ale vzhledově nevím co komu vadí, má pěkné přírodní nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3729
11.11.22 18:31

Úplně normální nehty. Ať to zabalí nemá tam co dělat v jejím věku. Nekomentoval, učit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.11.22 18:34

A k té délce. Jak si člověk zvykne na delší nehty, tak neumí nosit krátké. Mám to stejně. Ani po narození dětí jsem nikdy nezkrátila nehty, protože tak bych byla nebezpečná. Neumím fungovat, když jsou krátké. Cítím se nemotorně a neohrabaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí