Učitelé, prosím poraďte.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4545
17.4.24 15:41

@nuklear90 ale tak pokud mas smlouvu na plný úvazek, tak na něm tervej. To ze si našel zástup a ten zůstává, to je jeho problém, ne tvůj. Proste bych nic nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.4.24 15:49

Evidentně se tě chce zbavit. Nemá právo tě nutit podepsat novou smlouvu na částečný úvazek. Pravděpodobně se mu více zamlouvá ta osoba na zástup. Možná zkus zapřemýšlet, proč se ředitel takto chová. Jsi dobrá učitelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
17.4.24 15:51

@lucad77 Dříve, druhé bude mít 2 roky a 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.4.24 15:58

Ohradila bych se, ptz se to krátí i dovolená a dvě hodiny máš suplování počítané do úvazku. Tohle je teda sprosté a ještě nemít místo v kabinetě a sborovně pro učitele. To je nedůstojné. Nemá žádné právo ti snižovat úvazek jen tak.
Bych mu to nepodepsala, ať si trhne

• Citovat
  • Upravit
1260
17.4.24 16:00

@Kousavysvetr
Osobně si myslím, že se chce zbavit matky dvou malých dětí, protože se obává, že budu věčně doma. To i chápu, ale s manželem se budeme střídat.
Před MD byl velmi spokojený, po každé hospitaci mě jen chválil. Čtyři roky jsem neučila, tedy jen online. Samozřejmě se bojím, že jsem všechno zapomněla a budu marná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
17.4.24 16:07
@Ariadne píše: Více

Ještě najdu svou starou smlouvu, zda tam není nějaká jejich klička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
17.4.24 16:17
@unuděná píše: Více

No, pochybuju, že by zdůvodnil, že je nadbytečná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
17.4.24 16:18
@lucad77 píše: Více

To je úplně jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.4.24 17:57
@nuklear90 píše: Více

Já byla na MD 8 let a to se nezapomíná. Spíš se změnila ta administrativa apod.
Každá učitelka může být riziková. Mladé jsou těhotné nebo na ocr, starší můžou být nemocné samy se sebou.

• Citovat
  • Upravit
17926
17.4.24 18:03

a to mas zakazano dodelat si neprimou praci ve skole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
17.4.24 19:27

To je možný, ale nenech se zvyklat. Je to jen a jen jeho problém. Pokud chceš plný úvazek, což naprosto chápu ve školství, tak slušně, ale rázně odmitni a dej najevo, že trváš na tom, co bylo sjednáno ve smlouvě. Ze se to budes muset ucit znova je naprosto mimo argument - a co lidi po skole, ty snad taky dostavaji puluvazek, protoze „se musi teprve ucit, jak ucit“?

Žádná klicka ve smlouve být nemůže, pokud Te teda např. před nástupem na RD nenechal podepsat dohodu o ukončení PP, s tím už jsem se taky ce skolstvi setkala :poblion:

A vyhodit Tě nemůže, pokud by to udělal, bude to neplatná výpověď a pak honem za právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
17.4.24 19:50

No klička může být v tom, že je ve smlouvě napsané, že netrváš na plném úvazku. Některé školy to dělají, bohužel.
Normálně bych řekla, že s novými podmínkami nesouhlasíš a že než se vyjádříš, poradíš se se svým právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
17.4.24 19:50

@Eliška Né, o zákazu nikdo nic neříkal. Jen prozatím nemám stůl a neumím si představit, že sedím třeba v otevřené knihovně, nebo ve třídě při výuce a opravuji.
A pak druhá věc, budu mít na rozdíl od ostatních od sedmi hodin, školka po spaní otevírá od půl třetí, takže budu ještě v práci o půl hodiny déle jak kolegyně, které mají celý úvazek. Ale to jen jen taková má vnitřní nespravedlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.4.24 20:00

Proč od 7? To jako dozor nebo výuka? Ve školství se přece bere přímá činnost a nepřímá, kterou si můžu udělat doma. Vy tam máte danou pevnou pracovní dobu?

• Citovat
  • Upravit
1260
17.4.24 20:09

@Plain Jane @cverunka Děkuji, jen se obávám, že když začnu o tom, že se poradím s právníkem, tak mi začne v práci peklo. Nevím, zda mi to za to stojí. Asi mám dvě varianty, buď si do prázdnin najdu celý úvazek a děti dám do soukromé školky, nebo se na začátku kousnu, budu chodit od sedmi do dvanácti a počkám, až si mladší ve školce zvykne spinkat a pak si najdu nové místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí