Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkej a tys mu podepsala smlouvu s těmito (pro tebe) nevýhodnými podmínkami?
Přece ti nemůže jen tak sám od sebe snižovat úvazek nebo plat, pokud máš normálně hpp ![]()
Řídila bych se tím, co je v pracovní smlouvě. Pokud byl pred RD plný úvazek a ten je i pracovní smlouvě, nemá ředitel důvod ho zkracovat, pokud o to zaměstnanec nezažádá. Přítomnost na pracovišti řeší každá škola jinak. Někde je pevně stanovena, někde přítomnost mimo učení neřeší a nepřímou pedagogickou činnost učitelé konají mimo školu.
@unuděná Ještě jsem nic nepodepsala, dnes mi volal, že se dohodneme a jen mi nadiktoval, jak to od září bude. Mé návrhy okamžitě utnul.
@Anonymní píše: Více
No, teď je na tobě zvážit, jestli ti ta práce stojí za dohady, nebo ne. Nutit podepsat tě nemůže, maximálně ti může dát výpověd, ale klasicky s odstupným, což se mu jistě chtít nebude ![]()
Tak to jako pardon, pokud jsi měla plný úvazek a on ti teď bude diktovat podmínky na 3/4 tak to bych se víc než důrazně ohradila…. Jasně budeš se muset učit novým věcem, ale dle mého to není pádný argument proč ti snižovat uvazek ![]()
Asi bych ho chápala, kdybys byla na té mateřské s šesti dětma patnáct let.
@mokkk píše: Více
Mám dvě děti a na MD+RD jsem byla čtyři roky. Dalším problémem je, že nebudu mít místo ve sborovně, je více učitelů, ale prý to přes prázdniny nějak vyřeší. Toho nějakse trochu obávám.
no vypadá to, že pan ředitel si hraje tak celkem dost na Boha, co.. to nezní vůbec dobře…
poohlídla bych se po plném úvazku jinde, než bych tyhle nevýhodné podmínky podepsala.. chová se k tobě jako ke kusu hadru..
@unuděná píše: Více
Právě to teď zvažuji. Ředitel vidí jako velkou výhodu, že budu děti vyzvedávat hned po obědě, ale doma je dám do postelí a budu opravovat,
Taky si myslím, že mi budou psát všechno suplování.
No a máš pracovní smlouvu z předchozích let, nebo budeš podepisovat novou? Pokud se vracíš na místo po RD a neskončila ti platná pracovní smlouva, platí pořád ta s plným úvazkem a pokud nepodepíšeš novou, nemůžou ti změnit úvazek.
@izabe píše: Více
Mohu přeci vyzvedávat děti už ve dvanáct hodin. Nechápe, že bych je raději vyzvedla hned po spaní v půl třetí a měla přípravy a opravy již hotové v klidu v práci.
@cverunka Smlouva byla na dobu neurčitou, takže stále platí. Ale on jistě bude zkoušet, ať podepíšu s novým úvazkem. Místo mě si našel zástup a ten bude zůstávat.
Dobrý den, jdu přímo k věci. Od září nastupuji na své staré místo (HPP). Dnes mi volal pan ředitel, že budu mít 19 hodin. Místo na osmou budu chodit na sedmou, ale odcházet mohu po dvanácté. Jen v úterky budu k dispozici do čtyř, kvůli odpolednímu vyučování. Dozory mi zůstanou stejné.
Nevím, jak je to v jiných školách, já měla dříve, stejně jako kolegové, od osmi do dvou každý den.
Upřímně, je mi z toho nějak ouzko, 3/4 úvazek jsem nechtěla. Ředitel mi na to řekl, že se všechno budu muset zase naučit, takže mi víc hodin nedá.
Nevíte, jak je to s nástupem po RD? Docela se bojím toho finančního propadu.
Děkuji za názory.
P.