Učitelka v Německu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Učitelka v Německu
Dobrý den,
ráda bych pracovala v Německu (Sasko) jako učitelka a momentálně řeším uznání diplomů. Již jsem si ho nechala úředně přeložit a komunikuji s německou stranou. Je to ale na dlouhé lokty. Máte s tím někdo zkušenosti? Překládali jste si i index a zápočtový list kvůli délce praxe? Děkuji a pěkný den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Marky1234 známá si zarizovala, přesně ti nepobim, ale co jsem se zajímala já o jinou profesi tak si nech prostě přeložit úplně vše, včetně zapictaku i indexu nebo spíš diploma supplement nebo něco obdobného.
Můžu se zeptat, máš dvě aprobace, nebo jses první stupeň?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marky1234 ještě mi řekni, ty chceš pendlovat?
Ještě doplním, že každá spolková země to má trošičku jinak, ale základ podobný. Sasko má určitě nižší platy a pokud nemáš německé občanství, bude brát taky o fous méně.
Nicméně pořád víc, než tady.
Držím pěsti, ať ti to vyjde, kdybych měla malé děti nebo žádné, jdu tam taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem 1. stupeň se specializací výtvarná výchova a Anglický jazyk pro 1. a 2. stupeň. Nemohla by ses zeptat známe, třeba na email, že bych se jí podrobněji zeptala. Bydlím přímo u hranic s Německem. Ještě si budu muset udělat zkoušku C1.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, proto musím mít zkoušku C1. Nemusím učit hlavní předměty, můžu mít třeba výtvarky, tělocviky s angličtinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda nevim, ale v Nemecku - konkretne v Sasku maji deti na vetsine skol na prvnim stupni jen jednu ucitelku, ktera uci vsecko. Uz sis zjistovala, jestli mas sanci sehnat uplatneni? Jestli te nekde vezmou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku v Rakousku. Ale ona učí ve školce. České školy v Německu. Třeba by to byla cesta
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, zjišťovala, zrovna dnes jsem dostala pozvání na pohovor učitelky angličtiny. Sice to není základní škola, něco jako střední. Tak uvidím, třeba to vyjde, někde a nějak začít musím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Mám kamarádku v Rakousku. Ale ona učí ve školce. České školy v Německu. Třeba by to byla cesta.
Děkuji, to se hodí vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
Učit na 1.stupni, když němčina není tvůj rodný jazyk?
No a? Takhle to má i známá, prostě musíš umět německy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marky1234 jo, a známá učí anglinu a hudební, myslím.
Jo, a napiš mi sz, asi to probereme osobně, jo? A nenech se odradit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
No a? Takhle to má i známá, prostě musíš umět německy
No b. Já osobně bych nechtěla, aby moje dítě na prvním stupni učila ucitelja byť jen s vadou výslovnosti. Natož cizinka.
- Citovat
- Upravit
@Alriga může klidně učit anglinu a nějaké výchovy. Ty víš, jak zakladatelka hovoří?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@Alriga může klidně učit anglinu a nějaké výchovy. Ty víš, jak zakladatelka hovoří?
Nikoli. Jistěže může učit výchovy. Z jejiho původního dotazu vsak toto nevyplynulo. Proto jsem se podivila.
- Citovat
- Upravit