Chci do IT - jak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.6.22 20:44

Chci do IT - jak?

Ahojte, ráda bych se po rodičovské přeškolila na IT obor. Svou původní práci dělat nemůžu, a ani nechci. Má někdo zkušenost? Co byste doporučili? Mám to teda hodně daleko - do Brna 2h cesty.
Od IT si slibuji, že bude větší výběr zkrácených úvazků, který nyní celkem nutně potřebuji, nebo aspoň práce z domova.
Manžel se vrací z práce klidně až kolem 23h (dělá stejný obor, jako já).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8642
13.6.22 20:53

Eh? A co konkrétně v tom IT chceš dělat? Proč jen Brno? Máš i nejakej jinej důvod, než zkrácenej úvazek? Víš o tom vůbec něco? Máš nějaký základy, zkušenosti, praxi? Začala bych kurzem, těch je milion, jsou i přímo pro ženy. Google bys měla umět používat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18550
13.6.22 21:00

@Midaku Ja třeba dělám v IT administrativu - částečný uvazek, Ho, finance pěkný…. Podle dotazu je jasný, ze neaspiruje na java programátora ;) buď administrativa nebo max junior tester

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.6.22 21:00

Umím kliky, dvojkliky… Druhá Jen Barber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 21:03
@Midaku píše:
Eh? A co konkrétně v tom IT chceš dělat? Proč jen Brno? Máš i nejakej jinej důvod, než zkrácenej úvazek? Víš o tom vůbec něco? Máš nějaký základy, zkušenosti, praxi? Začala bych kurzem, těch je milion, jsou i přímo pro ženy. Google bys měla umět používat…

Nepotřebuji, aby se někdo vysmíval. Na Googlu jsem se fakt už dívala.
Brno, protože je to nejbližší město, kde ty IT kurzy dělají a ráda bych věděla, jaký a jestli má někdo osobní zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
13.6.22 21:05

No a co umíš? Co se chceš naučit - programování, datařinu, grafiku, administrativu, HR tvorbu webů? Spolehlivá rekvalifikace, co ti celkem automaticky zajistí místo je buď Green fox academy a nebo Czechitas

Respektive kdybys byla ochotná do toho Brna dojíždět, tak asi rovnou můžeš začít dělat testera na juniorské pozici. Až se to naučíš, tak vyšší pak mnohdy jdou remote.

Příspěvek upraven 13.06.22 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.6.22 21:06
@Anonymní píše:
Brno, protože je to nejbližší město, kde ty IT kurzy dělají a ráda bych věděla, jaký a jestli má někdo osobní zkušenost.

aha, tak analýza dat to nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
13.6.22 21:12

Co máš za školu? Nešlo by si dostudovat učitelství a jít učit do školy? Ict je teď víc hodin a učitelé chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9321
13.6.22 21:19
@Anonymní píše:

No tak Czechitas, teď maj přihlašování do digitální akademie. Mám teď za sebou 2 jednodenní kurzy, není to tak hrozné, chvilku si budeš lámat hlavu, než se do toho dostaneš, ale oatatní baby, co měly za sebou tu čtyřměsíční digiakademii, tak vypadaly schopně a nadšeně. Dozvěděla jsem se ale, že pravý ajťák si ty reguláry a kousky kódů vygůglí, protože je velká možnost, že to, s čím si lámeš hlavu ty teď, tak s tím si lámal kebuli už někdo před tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
13.6.22 21:19
@Anonymní píše:

Já se ti nevysmivam, ale ono napsat „chci do IT“ je takový dost k ničemu. Musíš přesně specifikovat, co bys chtěla dělat. Dle toho se ti dají poradit kurzy, skupiny, programy… když už jsi použila ten Google, určitě jsi narazila na czechitas nebo třeba pyladies.. to nechceš? Nebo co teda konkrétně chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9321
13.6.22 21:22
@Midaku píše:
Já se ti nevysmivam, ale ono napsat „chci do IT“ je takový dost k ničemu. Musíš přesně specifikovat, co bys chtěla dělat. Dle toho se ti dají poradit kurzy, skupiny, programy… když už jsi použila ten Google, určitě jsi narazila na czechitas nebo třeba pyladies.. to nechceš? Nebo co teda konkrétně chceš?

Ale vůbec nemusí…Projde si pár kurzů, některé jsou i jenom seznamovací, aby nalákaly a sdělily, vo co go. Pak až si může vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 21:23
@Midaku píše:
Já se ti nevysmivam, ale ono napsat „chci do IT“ je takový dost k ničemu. Musíš přesně specifikovat, co bys chtěla dělat. Dle toho se ti dají poradit kurzy, skupiny, programy… když už jsi použila ten Google, určitě jsi narazila na czechitas nebo třeba pyladies.. to nechceš? Nebo co teda konkrétně chceš?

Ano, narazila. Chtěla jsem mluvit s někým, kdo si tím prošel

• Citovat
  • Upravit
9000
13.6.22 21:24
@Anonymní píše:

Ona se ti nevysmívá. Ale potřebuje se od něčeho odpíchnout, aby věděla co chceš teda dělat nebo co už umíš. Tvůj stávající obor je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.6.22 21:24

@Ou testery někde berou i bez zkušeností? Já co jsem viděla inzeráty, tak všude chtěli zkušenost s něčím, co vůbec nevím co je :-) Jinak já kdysi testera dělala, ale nepoužívali jsme žádné nástroje na to, ale prostě jsem zkoušela program, jako kdyby se s ním pracovalo a hledala co nefunguje nebo by mohlo fungovat líp uživatelsky. Taky jsem k němu psala příručku. Bohužel za ty roky se asi hodně změnilo a teď to tak jednoduché nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 21:25
@Takyjedna píše:
No tak Czechitas, teď maj přihlašování do digitální akademie. Mám teď za sebou 2 jednodenní kurzy, není to tak hrozné, chvilku si budeš lámat hlavu, než se do toho dostaneš, ale oatatní baby, co měly za sebou tu čtyřměsíční digiakademii, tak vypadaly schopně a nadšeně. Dozvěděla jsem se ale, že pravý ajťák si ty reguláry a kousky kódů vygůglí, protože je velká možnost, že to, s čím si lámeš hlavu ty teď, tak s tím si lámal kebuli už někdo před tebou ;)

doporučila bys nějakou literaturu?
Videokurzy na Czechitas jsem si už prošla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat