Chci do IT - jak?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Myslim, ze tva motivace je spatna - promin
O kurzy nejde - ty se daji delat i online, ale nejprve musis zjistit, jestli te to vubec bude bavit..Protoze pokud ne, nenaucis se to nikdy..
Pokud ti jde hen o to dostat se do it, oslovuj firmy, ze chces na junior pozici testera..Ale v tu chvili cekej, ze pokud te vezmou, tak je mozny, ze budes mit mensi plat jak prodavacka..
A to se ti nevysmivam - ja se do IT svepomoci (kurzy czechitas) dostala - momentalne tester, pred tim junior programator (aneb radeji „nizsi“ pozice dobre, nez „vyssi“ mizerne), ale vzali me proto, protoze videli, ze me to bavi (jen na to nekdy pro ssmy prescasy a stres zapominam
)
1. Co bych na tvem miste udelala by bylo, ze bych si zjistila, na co se chci zamerit - grafika, sitarina, programovani, testovani, analyza..je toho tolik..
2.Zjistila bych si treba na fb, jaky je realny den pracovnika na tve pozici a jaky je nejnizsi plat..
3. A nasla kurzy - pripadne oslovila firmy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna tak jasne, nemusí nutně vědět naprosto konkrétně, ale tak má napsat, že neví, chce se seznámit, získat náhled do všeho a pak se rozhodnout… takhle to na mě působilo, jako kdybych se o vstup do IT světa snažila já… (jsem poleno, mám akorát kurz Rka, párkrát jsem z rychlíku viděla c++ a to je tak vse).
@Anonymní píše:
Ano, narazila. Chtěla jsem mluvit s někým, kdo si tím prošel
Tak jsi měla napsat, žes narazila na to a to a zajímají tě zkušenosti. Pokud se tady chceš něco relevantního dozvědět, opravdu bys měla být konkrétnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mam za sebou 2 DA Czechitas (data a java) + pyLadies..A fakt nakonec rozhodlo to, ze me to bavi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
doporučila bys nějakou literaturu?
Videokurzy na Czechitas jsem si už prošla.
Videokurzy nevím, že mají. Já jsem absolvovala kurz po zoomu. Nejdřív teorie pro všechny, pak nás na příklady rozdělili do menších skupinek s lektorem. Pak nám to vysvětlili a poslali výsledky, plus se ta teorie, s tím lektorem pro všechny se nahrávala, to nám taky pošlou. Učili jsme se v jednom kurzu základy programování v pythonu a v druhém datovou analýzu - reguláry a databázi mongo v pythonu. Bylo to dobře dělaný, bych řekla. Ale plánuju se na ty materiály mrknout a zkoušet to ještě sama. Pak bych se přihlásila do tý digiakademie. Časem… ![]()
Příspěvek upraven 13.06.22 v 21:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolynka - neni tester jako tester..Minimalni znalost sql bys mela mit vsude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@Takyjedna tak jasne, nemusí nutně vědět naprosto konkrétně, ale tak má napsat, že neví, chce se seznámit, získat náhled do všeho a pak se rozhodnout… takhle to na mě působilo, jako kdybych se o vstup do IT světa snažila já… (jsem poleno, mám akorát kurz Rka, párkrát jsem z rychlíku viděla c++ a to je tak vse).Tak jsi měla napsat, žes narazila na to a to a zajímají tě zkušenosti. Pokud se tady chceš něco relevantního dozvědět, opravdu bys měla být konkrétnější.
No, C++ vůbec neumím, když sem napíšu, že jsem kdysi psala webovky v HTML, tak se mi všichni budou akorát smát.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, C++ vůbec neumím, když sem napíšu, že jsem kdysi psala webovky v HTML, tak se mi všichni budou akorát smát.
Nahodou, s tim uz se da pracovat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna píše:
Videokurzy nevím, že mají. Já jsem absolvovala kurz po zoomu. Nejdřív teorie pro všechny, pak nás na příklady rozdělili do menších skupinek s lektorem. Pak nám to vysvětlili a poslali výsledky, plus se ta teorie, s tím lektorem pro všechny se nahrávala, to nám taky pošlou. Učili jsme se v jednom kurzu základy programování v pythonu a v druhém datovou analýzu - reguláry a databázi mongo v pythonu. Bylo to dobře dělaný, bych řekla. Ale plánuju se na ty materiály mrknout a zkoušet to ještě sama. Pak bych se přihlásila do tý digiakademie. Časem…Příspěvek upraven 13.06.22 v 21:35
to jsi dělala všechno po zoomu, nebo jsi tam musela i jezdit?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
to jsi dělala všechno po zoomu, nebo jsi tam musela i jezdit?
Všechno po zoomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolynka - potřebuješ dostatečně velký korporát s velkou fluktuací a být odolná a prostě to brát jako školu ohněm, ale na remote to nepůjde, protože to se nenaučí, nic, že. V Brně takhle rozhodně před pár lety fungovalo IBM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna píše:
Všechno po zoomu.
Czechitas mě právě vyděsilo, že tam měli napsanou povinnou účast na galavečerech s předváděním svých projektů… to bych nejraději vůbec nedělala takové věci.
- Citovat
- Upravit
@Svistice - moje pozice je tester/dokumentator
a jo, bavi me to..Ono to je i o produktu a kolektivu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Czechitas mě právě vyděsilo, že tam měli napsanou povinnou účast na galavečerech s předváděním svých projektů… to bych nejraději vůbec nedělala takové věci.
Aha. To já taky ne. Ale když se přihlásíš (podle mě)do vícero kurzů za sebou, tak se naučíš postupně všechno, jako na tý digiakademii, podle mě…Akorát to nebude mít ucelený rámec… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj obor není obvyklý, když ho řeknu, pozná mě celé okolí.