Učitelky v MŠ a vlastní dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
562
30.6.13 07:46

Ucitelky v Ms a vlastni dite..

Ahoj maminky, ktere pracujete v MS. Chtela jsem se zeptat, jestli nektera nevite, jestli podle zakona, mam narok na to, aby mi moje dite vzali do skolky ve 2 letech.Kdyz jsem pred casem volala rediteli, tak mi rekl, ze mi ho vezme az ve 3 letech..Tak mi to prijde divny, hlavne ted, kdyz uz se dvouletaci muzou brat normalne..A pak taky, jestli jste to dite mely u sebe v oddeleni, jaky to bylo atd..diky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
30.6.13 07:50

@Bauerkaa - odpovím jen na část otázky - podle zákona můžou školky brát děti od 2 let. Ale většinou to naráží na kapacitu - je hodně starších dětí a pokud se umístí všechny, těžko zbyde místo na dvouleté.
Např. u nás (vesnická školka a malotřídka) se dostanou všechny tříleté a většina dvouapůlletých. Ale jsou městské školky, ne moc daleko od nás, kde mají tak přeplněno, že jsou rodiče rádi, když umístí čtyřleté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
30.6.13 08:00

Ja mam syna ve vedlejsi tride, dohromady to nejde.Bylo by to nefer i kvuli ostatnim detem a navic by mi syn boural autoritu :mrgreen: A musim rict, ze ted ze zacatku je to tezky pro nas pro oba.Kdyz slysim, ze vedle breci nebo se vzteka a ja k nemu nemuzu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.13 08:00

@Bauerkaa můžou, to ano, ale kapacitně to většinou nestačí. U nás holka dělá ve školce, ale dítě jí vzali až ve 4řech letech. Prostě to dřív nešlo, nebyla kapacita. Jinak je ale v jiném oddělení než kluk, potkávají se na zahradě a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
30.6.13 08:01

Syn měl ve třídě paní učitelku, která nastoupila po RD. Ve třídě měla svoji dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
30.6.13 08:01

Podle kapacity, přesně tak. Nejdřív (automaticky) vezmou ty děti, co na to mají věk, případně co jim tři roky už byly. Volná místa pak zaplní dětmi, co ještě věk nemají - dle věku popořadě (2 a 10 měsíců, 2 a 8 měsíců atd.).
Případně se u těch mladších řeší i jestli umí sami jíst a podobně, aby s nimi neměli moc práce. Takže pokud máš dítě 2 roky a umí všechno, co 4leté, pak máš o dost větší šanci než dítě, kterému sice jsou 2 a 3/4, ale má ještě na spaní plenku. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.6.13 08:08

Driv to bylo automaticky, delas ve skolce, dite jde s tebou. Kazdej se me pta a vzdycky rikaji, jo, to mas dobry, mas jisty misto ve skolce..a kdyz jim reknu, ze jo, ale az od 3,tak na me koukaj..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
30.6.13 08:11
@Bauerkaa píše:
Ahoj maminky, ktere pracujete v MS. Chtela jsem se zeptat, jestli nektera nevite, jestli podle zakona, mam narok na to, aby mi moje dite vzali do skolky ve 2 letech.Kdyz jsem pred casem volala rediteli, tak mi rekl, ze mi ho vezme az ve 3 letech..Tak mi to prijde divny, hlavne ted, kdyz uz se dvouletaci muzou brat normalne..A pak taky, jestli jste to dite mely u sebe v oddeleni, jaky to bylo atd..diky:)

Jakoze by bylo zakone, ze specialne ucitelkam MS se musi vzit dite uz dvoulete? :-) Ne nic takoveho tam neni.

• Citovat
  • Upravit
11117
30.6.13 08:13
@Bauerkaa píše:
Driv to bylo automaticky, delas ve skolce, dite jde s tebou. Kazdej se me pta a vzdycky rikaji, jo, to mas dobry, mas jisty misto ve skolce..a kdyz jim reknu, ze jo, ale az od 3,tak na me koukaj..:D

tak mi to prijde celkem logicke :nevim:
asi by me jako rodice nastvalo, kdyby mi nevzali skoro ctyrlete dite kvuli neodstatecne kapacite a pak vzali dvoulete od pani ucitelky. nemluve o tom, ze pokdu skolka je plna a ty nejmensi neberou, tak by tam to ditko bylo dost osamocene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
30.6.13 08:14
@Bauerkaa píše:

Ne, v zakone to nebylo nikdy. Leda tak tlacenky. A mit sve dite u sebe ve tride de szriktne nedoporucujr.

• Citovat
  • Upravit
562
30.6.13 08:30

Kolegyne svy dite v oddeleni mela a bylo to v pohode..no a ja teda nevim, me by zase prislo logicky, aby ucitelky mely moznost svy deti umistit do skolky, kde pracuji..prislo by mi divny, abych svy dite vozila jinam..Ale tak kdo vi, treba to tak dopadne. Myslim si, ze ve vetsine zamestnani maji zamestnanci urcity vyhody, tak proc ne zrovna ucitelky MS? Prijde mi to teda logictejsi, nez treba to, ze se deti maminek ucitelek „dostanou“ na stredni skolu, kde uci maminka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.6.13 08:36

A byt nastvana na to, ze tam ma uc.svy dite, to bych urcite jako neucitelka nebyla..to mi prijde jako byt nastvana treba na to, ze zamestnanec vodafonu ma lepsi tarif jako ja..nevim no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.6.13 08:39
@tejuho píše:
Ja mam syna ve vedlejsi tride, dohromady to nejde.Bylo by to nefer i kvuli ostatnim detem a navic by mi syn boural autoritu :mrgreen: A musim rict, ze ted ze zacatku je to tezky pro nas pro oba.Kdyz slysim, ze vedle breci nebo se vzteka a ja k nemu nemuzu :(

jo, tak presne toho se bojim, ze ho uslysim rvat vedle:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.6.13 08:39
@tejuho píše:
Ja mam syna ve vedlejsi tride, dohromady to nejde.Bylo by to nefer i kvuli ostatnim detem a navic by mi syn boural autoritu :mrgreen: A musim rict, ze ted ze zacatku je to tezky pro nas pro oba.Kdyz slysim, ze vedle breci nebo se vzteka a ja k nemu nemuzu :(

jo, tak presne toho se bojim, ze ho uslysim rvat vedle:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.6.13 08:43
@Bauerkaa píše:
A byt nastvana na to, ze tam ma uc.svy dite, to bych urcite jako neucitelka nebyla..to mi prijde jako byt nastvana treba na to, ze zamestnanec vodafonu ma lepsi tarif jako ja..nevim no..

Jenže školky jsou ve většině případů státní, takže musejí jet podle nastavených pravidel (i když i ty si můžou trochu přizpůsobit - např. podmínka trvalého pobytu atd.).
Mě by to upřednostnění učitelčina dítěte vadilo třeba v případě, že bych měla doma skoro čtyřleté dítě, potřebovala nutně nastoupit do práce. A dítě by mi nevzali proto, že to místo by obsadilo dvouleté dítě paní učitelky. Nejspíš bych to cítila jako protekci a byla bych pěkně naštvaná.

Příspěvek upraven 30.06.13 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect