Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky poraďte, můj skoro 3-letý syn před spaním okusuje rožky u peřiny. Za chvíli půjde do školky a já se děsím reakce učitelky a okousané peřiny. Díky za rady. ![]()
Jako malá jsem to dělávala také
a naši to řešili tak, že jsem měla ve školce svůj polstářek ve skříňce a ten jsem si vždycky před spa vytáhla a pak zase schovala ![]()
@Martulaček švára to dělal také, ve školce nekousal, ale doma
myslím že ho to přešlo kolem 5,6 let ![]()
My mame este dnes nejake obliecky s prekusanymi rozkami od mojej sestry. Pamatam sa ze som sisnad do 10 rokov myslela, ze ich mame take rovno z obchodu
![]()
můj bratranec to jako malý taky kousal, dnes mu je 23 a nechal toho
Ale vždycky, když má u nás přespat, tak ho varuju, aby mi neožíral peřiny
taky si myslím, že s nástupem do školy toho nechal, ale zkusím se ho zeptat, jestli to hryzal i ve školce a co oni na to. s tím vlastním polštářkem to je fajn nápad. Jestli je učitelka v pohodě, tak by mohla nenápadně vypozorovat, jestli ho to bude ve školce lákat a pak popřípadě donést ten vlastní polštářek ![]()
Tak jsem mu napsala a prý co pomáhá, teda aspoň u něj, jsou měkké rohy, to ho prý vůbec nebavilo ![]()
Dodnes si pamatuju, jak jsem ožužlávala rohy. A to je mi 40. A těmi rozkousanými rohy jsem se lechtala na prstech. Peřiny už nekoušu, ale na prstech se šimrám doteď. ![]()
Moje dcera rozkousala polstar nekdy kolem sesteho roku
Vypadal jak po najezdu psa. Nastesti ji chutnal jen ten jeden…
Jinak jsem vystihla, ze to delala ve chvili, kdy koukala na pohadku, byla silne zaujata, mozna i napjata. Tak to odnesl polstar…
Taky jsem hryzala rožky u peřin ale co vím tak ve školce jsem to nedělala snad jen doma a u babi myslím že to samo přejde ![]()
Díky všem za rady. Počkám a uvidím co bude dělat ve školce. Snad ho to opravdu přejde. Zkoušela jsem mu dát do postele látkovou plenu, ale ta mu nechutná ![]()