Učitelství pro MŠ - UJEP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Maneki ahojky,tady je to mrtvý, nepodařilo se mi sehnat žádné aktuální info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zkusím se zeptat spolužaček, zda neznají někoho, kdo dělal ty nové prijimacky a dám vám vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo jeeee,to bys byla strašně moc hodná, děkuji, opravdu!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jerryn zatím není vůbec zač
a jestli vás zajímají nějaké informace ohledně studia, klidně se ptej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo ale je, jsem vděčná i za to, že máš snahu mi pomoci ![]()
No ohledně studia jsem psala na studijní, tam jsem se ptala především na to, jak a kdy probíhá výuka, paní mi psala, že v sobotu a že rozvrh si studenti plánují sami, tak z toho moc moudrá nejsem, ale není to pro mě ani vyloženě priorita, jsem na mateřské, takže více méně toho času bude dost, hlídání mám
jak to máš s rozvrhem Ty? Četla jsem, že Ty ses z oboru, takže pro Tebe je to asi brnkačka, vid? Nebo jsi měla už třeba s nějakou zkouškou problém? Já chci začít od února číst, abych nijak aspoň říct, že se o to aktivně zajímám a naučit se základy piana, říkala jsem si, že by to mohlo třeba ocenit aspoň jako snahu, když ztratim spoustu bodů za nulovou praxi ![]()
Celkově si moc velký naděje nedávám, když jsem se dočetla za co se rozdávají body… V záloze mám tady v Mostě ještě VoŠku, jenže u te mám dojem, že nestačí na funkci učitelka v MŠ, spíš bych řekla, že s tou je uplatnění při těch pomocných funkcích a to úplně není to, co si představuji, když už studovat tři roky, tak aspoň pořádný titul za odměnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jerryn to by mě zajímalo, co mysleli tím, ze si studenti plánují rozvrh sami, protože my měly z 90 % rozvrh stejný, akorát bylo většinou víc možnosti, kdy mít telocvik, protože nás rozdělili na více skupin, takže někdo měl v pátek od jedné, někdo od tři a další od pěti a pak si taky můžeš zapsat nějaké předměty z vyšších ročníků a splnit dřív, dělaly to tak holky, co planovaly třeba teď v tretaku otěhotnět, aby toho neměly moc. Jinak byl rozvrh dost pevně daný, většinou jsme mely každý předmět jednou, max 2× za semestr (to hlavně telocvik
) telocvik je na téhle škole hned s vytvarkou asi nejdůležitější, kdybych sečetla, kolik jsme psaly testu z telaku a vytvarky, možná by to bylo číslo hodně se blížící polovině všech testu
ale je pravda, ze během našeho studia došlo k úpravám studijního plánu, tak snad to upravili nějak rozumně.
Jinak co se týká vyučování, nejnáročnější byl určitě prvak, měly jsme i hodně hodin patky odpoledne, snad 7 za semestr, jestli si pamatuju a k tomu téměř každou sobotu, tak asi deset…takže s prací dost narocne.
Jinak klavír doporučuji začít se učit, pak s tím mely holky dost problémy, já jak se dozvěděla, ze jsme přijata, tak jsem si hned našla učitelku a začala jsem chodit.
a ve druhaku jsme mely ještě hru na flétnu.
Za co tak dávají ty body u pohovoru?
Já mám střední peďák, měla jsem teda jen rok praxi, ale oproti holkam, které byly mimo obor, a ze jich bylo téměř polovina, jsem to měla o dost lehčí…problémy se zkouškami jsem velké nikdy neměla, vše se mi povedlo na první pokus, doufám, ze to tam půjde k na jaře se statnicema
ale obecně za nejtěžší jsou považovány zkoušky z katedry psychologie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jerryn taaak, mám informace ![]()
Ptají se na odborné věci, významné pedagogy, různé zakladatele, pedagogické směry, zásady, formy vyučování, ale také na vyvoj dítěte, logopedii a pod., takže je potřeba opravdu mít nastudovanou teorii. A pak se ptají na praxi, jak pracuješ s dětmi, jake používáš metody vyučování apod., holky si prý nosily i portfolia z příprava z práce atd. Ptají se jakou odbornou literaturu máš načtenou a co ti dala. Nějaké holky mimo obor se dostaly, ale prý minimum. Bodové hodnocení a za co se body dostávaly a za co ne, bohužel neví, prý k tomu neměly pak přístup. Ale určitě přihlíží k aktivitám v oboru, různé školení, vzdělání a zájem o obor. Komise byla tříčlenná, chodí se po jednom, každý tam byl zhruba 15 minut. Kdyby něco, ptej se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na úvod se prý představit, říct krátce něco o sobě, o školce kde pracujes a samozřejmě proč chceš daný obor studovat… hlásilo se jich prý něco přes 200 a dostalo se jich 44, z toho prý max 5 je mimo obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo ses zlatá, děkuju moc!!!
i když teda moc pozitivní to pro mě není
přemýšlím, že se na to vyprdnu a začnu spíš s tou voškou a příští rok možná zkusím Ústí, mě přijde skoro nereálný se tam dostat, evidentně daji, a je to celkem pochopitelné, přednost ženským co ve školce dělají a potřebuji si dodělat vzdělání.. je to fakt na prd, já mám přislíbené místo v MŠ, ale podmínkou je, že si udělám vejšku, jenže kurña jak?
vůbec nevím, co bych jim tam vykládala… Možná na té Vošce načerpám za ten rok nějaký znalosti a praxi a potom to půjde lépe.. ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jerryn hele a odkud jsi? Nemáš v okolí nějakou střední peďák, kde by sis mohla dodělat jen maturitu? Nabízejí většinou roční/dvouletý dálkový studium k doplnění odborných předmětu a maturitě. Kamarádka mi teď dokonce říkala, že se snad stačí na té dané škole přihlásit k maturitě, aniž by tam člověk musel chodit, ale to už mi zas přijde jako sci-fi ![]()
A střední do školky stále ještě stačí, mohla by si nastoupit do práce a pak si třeba dodělat i toho bakaláře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, taky přemýšlím o dodělání si VŠ, máte někdo zkušenosti s tou kombinovanou formou na učitelství v mš? Jak často probíhá výuka a jak je učivo náročné? Mám střední peďák, od září jdu učit jako učitelka.. díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky chci se zeptat jak jsi se rozhodla? Dala sis přihlášku teď na tu vš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LitLovo píše:
Ahojky chci se zeptat jak jsi se rozhodla? Dala sis přihlášku teď na tu vš?
Ahoj, nevím, zda je to směřováno na mě?
každopádně já podala a dostala se na VoŠku do Mostu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskusi - je tu někdo, kdo tento obor a UJEPu studoval, ideálně v kombinované formě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit