Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím vás, zítra máme letět na dovolenou. Dcera (14letá) má ale úplně ucpaný nos.Dnes jsem dávala Mamox sprej, muconasal a mořskou vodu, ale nevím kdy to zabere. Zatím se nedaří. Bojím se ať nemá problém v letadle jestli má ucpané dutiny. Nemáte někdo zkušenost nebo radu prosím? Jsem z toho zoufalá. Díky
Doporucuji ibalgin, pred vzletem dukladne prokapat nos sprejem do nosu ( nasivin apod) a dat neco na alergii ( fenistil, aerius..). Bohuzel mam zkusenosti z lonskeho roku. Letela jsem z Turecka s ucpanym nosem a pri klesani jsem mela strasny bolesti usi
. Nepomohlo mi nic a za 3 dny jsem klusala k lekari pro atb
. A kdyz pred odletem na Djerbu mela dcerka (3 roky) rymu s teplotou, dovolenou jsme zrusili a odleteli o tyden pozdeji.
Letela jsem s ucpanym nosem a taky muzu potvrdit, ze je to peklo
14leta uz to asi prezije, i kdyz to bude hodne neprijemne…Mamox neznam, ale presne jak rika @kpklarka, pred odletem a pak idealne pred pristavanim co nejvic uvolnit. Doma jeste muzete proplachovat konvickou, ale pochybuji, ze do zitra to udela nejaky uplny zazrak…klicove jsou ty zmeny tlaku, to ucpane dutiny fakt nedavaji, ja mela pocit, ze mi exploduje hlava.
Radu nemam, tak rychle nic nezabere. Na rymu je Sinupret.
Jednou jsem letela s rymou a silena bolest ucha.
@blumen píše:
Radu nemam, tak rychle nic nezabere. Na rymu je Sinupret.
Jednou jsem letela s rymou a silena bolest ucha.
Sinupret Akut, já měla kapky Olynth i v letadle. A dcera měla ty špunty do uší do letadla a dala to v pohodě. U moře bylo po rýmě. Přeji ať je líp.
@sisisi píše:
Prosím vás, zítra máme letět na dovolenou. Dcera (14letá) má ale úplně ucpaný nos.Dnes jsem dávala Mamox sprej, muconasal a mořskou vodu, ale nevím kdy to zabere. Zatím se nedaří. Bojím se ať nemá problém v letadle jestli má ucpané dutiny. Nemáte někdo zkušenost nebo radu prosím? Jsem z toho zoufalá. Díky
Ja hned jak začne rýma tak prolévám nos konvičkou s vincentkou, rada přímo od ORL. Není to tedy úplně příjemné, ale zvykneš si a už to dělám úplně v pohodě. jenom nech tu vincentku trochu odstát, když dáš do nosu čerstvou, tak bublinky trochu štípají.
Já si takhle pořídila svůj první zánět dutin. Na dovolené jsem dostala rýmu a při přistání se mi to natlačilo kam mohlo.
Všem moc díky. Zvládlo se to. Před přistáním jsem dceři dala muconasal a dobré jen trochu cítila dutiny, ale ted už dobré. A syna bolelo ucho to bylo horší, ale ted uz u more je Ok ![]()