Mirena nebo pilulky - srovnání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
25.2.10 12:19

Martýsku, to jsme na tom stejně. HA nevyhovuje, do abortivních metod nejdu, navíc mám asi nějakou alergii na kondomy, takže přerušovaný sex to jistí. Doufám, že do pár let vymyslí nějakou lepší antiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
25.2.10 12:34

Tinuvien - a to tělísko ti nezpůsobovalo delší a silnější MS? Já mám teda asi fakt smůlu s tímhle. Mám křečáky, celkem i nadváhu, takže HA nepřichází v úvahu a i kvůli tomu riziku mrtvice, děda jí měl ve 45 letech, tak nechci riskovat.
Asi zkusím ten Pharmatex a uvidíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
25.2.10 12:45

Neluško, já jsem taky dala přednost HA před Mirenou. Myslím, že větší spolehlivost je daná tím, že účinek je nezávislý od spolupráce uživatelky… ale u uživatelky opravdu poctivé v braní pilulek je spolehlivost srovnatelná. Pro mně byl sice hlavní důvod právě primární účinek - nitroděložní tělísko působí primárně abortivně (jak psaly holky výše) na rozdíl od HA. Každopádně jej mohou vychvalovat do nebes, ale kámoška, dr na gyndě, mi říkala že za poslední rok asistovala asi u 5 operací, kdy vyndavali nitroděložní tělísko z břišní dutiny, kam vycestovalo (fakt nádherná představa!) a byla taky asi u 5ti porodů, kdy vyndali tělísko přímo z placenty! takže radši si budu baštit prášky než aby mi něco cestovalo po břiše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.2.10 12:58

Drevino,přesně tohle je můj názor.Taky se bojím,že by tělísko někde cestovalo nebo dokonce vypadlo.Tak zkusím ten regulon a uvidím.Díky za názory. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.2.10 14:05

Tak o cestování tělíska jsem nikdy nic ani nezaslechla. Já jsem s ním naprosto spokojená. MS je asi 5 až 6 dní oproti 4 bez antikoncepce, takže rozdíl nijak omezující. Na začátku trochu špiním, takže mě nemůže hned přepadnout a ušpinit, když jí nečekám a nemám sebou hygienu. Není silnější.
Tělísko jsem nikdy při sexu necítila, nikdy mě nic nebolelo, doktor mě nikdy na nic negativního neupozornoval a mě to max. vyhovuje.
Když žena chodí na půl roční nebo roční kontroly na gyndu, tam tam se samozřejmě dozví, zda je tělísko na svém pravém místě.
O abortivích jevech jsem neslyšela, ani od doktora.
Nikomu se s tím nevnucuji, ale pokud opravdu někdo nemůže či nechce HA tak doporučuji zkusit - není to tak drahé jeko mirena a samozřejmě si to může nechat vyndat kdy chce. :srdce: ps. moje maminka měla celý život( po dětech) nikdy neotěhotněla, záněty žádné, vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.2.10 16:18
Lizbeth píše:
Tak o cestování tělíska jsem nikdy nic ani nezaslechla. Já jsem s ním naprosto spokojená. MS je asi 5 až 6 dní oproti 4 bez antikoncepce, takže rozdíl nijak omezující. Na začátku trochu špiním, takže mě nemůže hned přepadnout a ušpinit, když jí nečekám a nemám sebou hygienu. Není silnější.
Tělísko jsem nikdy při sexu necítila, nikdy mě nic nebolelo, doktor mě nikdy na nic negativního neupozornoval a mě to max. vyhovuje.
Když žena chodí na půl roční nebo roční kontroly na gyndu, tam tam se samozřejmě dozví, zda je tělísko na svém pravém místě.
O abortivích jevech jsem neslyšela, ani od doktora.
Nikomu se s tím nevnucuji, ale pokud opravdu někdo nemůže či nechce HA tak doporučuji zkusit - není to tak drahé jeko mirena a samozřejmě si to může nechat vyndat kdy chce. :srdce: ps. moje maminka měla celý život( po dětech) nikdy neotěhotněla, záněty žádné, vše v pořádku.

abortivni je, to je jeho princip ucinku - zabrani zahnizdeni vajicka…ale kazdymu to neva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.2.10 16:20

U nas Pharmatex + kondom v nejvic plodne dny (nebo naopak), ale vzhledem k tomu, ze jsme po roce a půl snazeni bez ochrany sli na IVF, z ktereho mame Rafanka, nemuzu Pharmatrex zase tak vychvalovat :-)))))

musim rict, ze ten pharmatex bude mit i nejake desinfekcni ucinky, protoze mi temer okamzite prestaly kvasinkove infekce, ktere me do te doby dost trapily - vratily se az v tehotenstvi

a taky maže - já mívám často saharu, tak se to hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xAnonymnix
25.2.10 20:34

Telisko bez hormonu jsem mela a neradila bych nikomu. Mela jsem silverlily a po mesici se mi samo vyloucilo z tela ven. Kdyz pominu bolest, vyhozeny penize a prakticky mesic neustalyho silnyho krvaceni, tak bych do toho uz nikdy nesla… Ono teda nic neni asi idealni, ale telisko uz nikdy!

• Citovat
  • Upravit
Pepča006
10.4.11 10:50

Já mám zavedenou Mirenu a musím říct, že naprosto bez problémů.Žádné bolesti, žádná menstruace.Nemusím se bát, že sem zapoměla vzít prášek včas. Účinost je jako bych byla sterilní. Já sem max.spokojena :) Doporučuji všem pokud nemáte problém dát doktorovi na ruku 6000. Když se to rozpočítá na těch 5 let platím míň než za prášky :)

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
11.4.11 10:23

já jsem se rozhodla teď také pro Mirenu. Prášky jsem brala skoro 10let a nejsem na braní spolehlivá - docela se divím, že jsem neohtěhotněla dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí