Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,nevím jestli jsem se rozhodla dobře.Ale potřebuju se spíš vypsat.Včera jsem byla na gyndě pro antikoncepci.Rozhodla jsem se pro HA.Doktorka mě přemlouvala na mirenu.Chválila jí do nebes.Já jsem si tady četla i nežádoucí účinky a fakt jsem se jí bála.Říkala,že mirena je nejlepší a že HA není tak spolehlivá.Tak nevím.
Nechala jsem si napsat regulon.Máte ho některá?A jak vám vyhovuje?Teď si říkám,jestli jsem tu mirenu neměla přeci jen vyzkoušet. ![]()
HA je spolehlivá
u tělíska by mi vadilo, že má vlastně abortivní účinky
HA se trochu bojim, protože jsem viděla pár mladých žen s mrtvicí po HA, je to sice raritní a obvykle jsou k tomu nějkak disponované (FOP, koagulopatie…) … ale stejně to zapůsobí
pudlo Ale HA ma taky abortivni ucinky, ne? Kdyz se stane ze otehotnis a dal beres HA(bo nevis ze ses tehotna) muze nekdy zafungovat tak, ze vlastne normalne dostanes menstruaci ale vlastne jde o maly potrat aniz bys o tom vedela, treba jen silneji krvacis…
Doriang, nevím jak má kdo průraznou ovulaci, ale podle mě při pravidelném užívání ani nedojde k ovulaci, takže pak ani nemůže dojít k potratu. Otázka je kolik žen je schopných užívat opravdu pravidelně - já jsem zobala 10 let a jen jedinkrát jsem zapomněla a brala později než po 12 hodinách od obvyklého času(vzpomněla jsem si cestou do práce a nemohla se vrátit, pak už jsem měla platíčko i v kabelce), jinak vždy +- hodinu, dvě stejně a nikdy se mi nestalo, že bych měla silnější MS nebo cokoliv co by značilo pro těhotenství a následný potrat ![]()
Kvůli tomu má tělísko bez hormonů.
Ps. tedy brzy budu mít, ale vždy jsem měla.
A Pudoslavo,co bereš ty?Já se taky hormonů bojím,ale nevím jakou jinou antiko.Vím,jsou tělíska bez hormonů ale tělísko nechci
Já mám právě k hormonům také osobní averzi - tak vlastně proč nechceš tělísko???
Taky jsem hledala antiko bez hormonů, no narazila jsem jenom na nehormonální tělísko, které je pro mě kvůli údajnému proloužení a zesílení MS nevhodné. A pak mě zaujal spermicid Pharmatex, který působí na oplodňovací schopnost spermií. Jsou to globule, které se zavádí před stykem. Popis TADY
Máte s tím někdo zkušenosti? Je to k něčemu? Pro mě by to bylo možná nejlepší řešení, ale asi to bude dost chemie, aby to nemělo nějaké vedlejší účinky, třeba ![]()
Lizbeth - a jakou máš ty zkušenost s tím nehormonálním tělískem? Já vím, asi je to u každého jiné, ale mě ho doktorka vyloženě nedoporučovala, že budu mít min. 7 dní MS a že se mi i zesílí. Já už tak mám MS hooodně silnou (pro představu menstruační kalíšek musím první 2 dny vylévat třeba i po hodině a je plný, přitom běžně se uvádí, že by měl vydržet min. 4-8 hodin). Tak zatím „pláštěnkujem“, ale není to ono ![]()
Agatha píše:
Taky jsem hledala antiko bez hormonů, no narazila jsem jenom na nehormonální tělísko, které je pro mě kvůli údajnému proloužení a zesílení MS nevhodné. A pak mě zaujal spermicid Pharmatex, který působí na oplodňovací schopnost spermií. Jsou to globule, které se zavádí před stykem. Popis TADY
Máte s tím někdo zkušenosti? Je to k něčemu? Pro mě by to bylo možná nejlepší řešení, ale asi to bude dost chemie, aby to nemělo nějaké vedlejší účinky, třeba
Kamarádka přes Pharmatex otěhotněla, myslím si, že to není tak spolehlivé…
Agatho - my jsme používali krém, teda zkoušeli a bylo nám to oběma dost nepříjemný, zejména manželovi. Takže jsme nakonec skončili u přerušovanýho styku, což je asi nejmíň bezpečný, ale u nás to fungovalo. Když jsme se pak snažili o mimčo, tak jsem ani neotěhotněla hned, tak asi i tím to bylo u nás bezpečnější. Ale taky jsme byli v situaci, že kdyby mimčo přišlo, tak by nám to vůbec nevadilo. A do budoucna nevím, jak to budeme řešit, ze začátku asi stejně a pak uvidíme.
Pharmatex používám asi měsíc a zatím spokojenost. Nehorm. tělísko jsem měla taky, bylo to fajn, takové bez starosti, když jsem si na něj zvykla.