Údržba parket

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2169
12.7.08 21:00

Údržba parket

Ahoj,

potřebuju poradit. Jak udržovat nové parkety? Jak často mýt vodou? Jaké prostředky používáte? Voskojí se ještě parkety?

Moc dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7095
12.7.08 21:29

Já myju jednou týdně dobře vyždímaným hadrem, přidávám Alex nebo nějaký přípravek přímo na parkety :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.7.08 23:02

Nemám přímo parkety ale stará dobrá prkna. A poradím ti tip -my podlahy vysáváme a jednou za čas myjeme vlhkým mopem. Přesto byly podlahy po nějaké době takové nijaké, špatně se udržovaly a nebyly tak hezké jako zpočátku - pak jsem malovala a to víš, to podlaze na kráse nepřidalo.

Pak jsem koupila přípravek na voskování (na přesný název a výrobce bych se musela podívat) a použila ho - setřela jsem mopem podlahu od prachu a pak jsem vyšplíchala přímo na zem ten přípravek a tím ještě vlhkým mopem jsem to rozetřela. Je fakt, že na obývák padla třetina láhve (ale máme velké prostory), ovšem podlaha vypadá skvěle, nedrží se na ní prach, je prostě nádherná a lesklá… Stíráme snad jen jednou za několik týdnů, jinak jen vysáváme a jsme víc než maximálně spokojení… A to je to už pár měsíců…

Použila jsem ho teď i na plovoučku v pokojíku pro hosty a i tam to pomohlo suprově… Stačí to udělat párkrát do roka, ale výsledek je víc než zřetelný.

Doporučuji vyzkoušet.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.7.08 07:51

Lesina: já myslela, že buď jsou parkety lakovaný a pak se jen stírají vlhkým hadrem s přídavkem Alexe a pod., nebo jsou jen vydrátkovaný a pak navoskovaný 8O Napsala bys sem prosím Tě přesnější název toho Vašeho leštidla? I když jsme si do obýváku nechali dát nejodolnější lak, stejně je po 3 letech ježdění autíčkama dost oježděnej a nehezkej. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
13.7.08 10:36

Lesina - sim sim, já bych taky chtěla vědět název toho zázračného přípravku. Moc dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.7.08 08:48

Holky, není to žádný zázrak, je to normálka z drogérie. Ale je fakt, že je hodně znát.

Kouknu se, ju? Jen mám teď na klíně Eli, tk nemůže, je dneska echtprotivná…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
14.7.08 09:07

Ahoj,
tak ten zazrak by me taky zajimal. Parkety mame v obyvaku, i kdyz lak byl hooodne drahy, tak podlaha je poskrabana a a nevypada to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.7.08 10:30

Tak je to Pronto super polysk:

http://www.caesarshop.cz/…149a3e7f.jpg

Bratru za 80-90 Kč. Vzhledem k tomu, jak prožívám podlahy, nám jedna láhev vydrží pořádně dlouho. Ale podotýkám, že máme stará prkna, na kterých se škrábance, ďoury a vrypy prostě neřeší. Řešila jsem to, že vypadaly špinavě a zašle hned po umytí - což teď rozhodně nevypadají. A nedrží se na nich prach a chlupy…

Tohle je foto naší podlahy - focené teď po víkendové akci, kdy u nás byli psi, děti a spousta dospěláků v botech :) A ještě není umyto :oops:
 http://rodina.cz/…cfxxxxxx.jpg

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.08 13:51

Lesina: a to máte ty prkna taky nalakovaný? A neklouže to pak? Jednou jsem navoskovala lino a málem jsme se přerazili. To by bylo super.

Lasička

• Citovat
  • Upravit
Helga3
14.9.13 22:25

Na té fotce - to by chtělo ještě před navoskováním -vydrátkovat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.14 20:20

máte ty prkna nalakovaný?

Helga3- Na té fotce – to by chtělo ještě před navoskováním -vydrátkovat