Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Kdo chodite treba na nakup s respiratorem, jak ho udrzujete? Necim ho po navratu postrikat? Nebo ho vyhazujete po jednom 15 min. nakupu? To bych nemela za par nakupu nic…
Ja nemam doma respirator… kdybych mela, tak ho zanesu doktorum nebo prodavackam. Ty mas takovou zasobu na par nakupu? Myslím, ze pokud budou mit vsichni rousku, nejlip tu, ktera se da vyvarit, tak to nebude tak horke, neboj…
Proc bych ho mela nekam nosit? Kazdy mel naprosto stejnou moznost si ho zakoupit!
A rousky jeste v patek byly v nekterych lekarnach..
Ptala jsem se tech, kdo respirator pouzivaji, jak ho desinfikovat a cim.
@lachtanice86 píše:
@jannina1 nijak. Je na jedno použití
Prave, ze bylo u nej napsano na vice pouziti.
@jannina1 píše:
Proc bych ho mela nekam nosit? Kazdy mel naprosto stejnou moznost si ho zakoupit!
A rousky jeste v patek byly v nekterych lekarnach..
Ptala jsem se tech, kdo respirator pouzivaji, jak ho desinfikovat a cim.
Mas pravdu. Kdyz mi ho neprideli v praci, odmitnu pracovat. A pacientum pak neyzbyva nez doufat, ze je ten respirator ochrani i pred zlomenim nohy nebo zlucnikovym zachvatem.
@jannina1 ty máš ten s výměnnými filtry? Na těch co ma chlap je uvedeno jedno použití
Mluvíš o respirátoru, nebo o roušce? některé respirátory mají výměnný filtr, některé jsou jednorázové, stejně jako některé roušky jsou jedorázové, některé se dají vyprat ![]()
Vyhodit neni na vic pouziti. Jenom pro představu respiratory ani rousky uz u nas nemaj ani nemocnice.
@mroe píše:
Mas pravdu. Kdyz mi ho neprideli v praci, odmitnu pracovat. A pacientum pak neyzbyva nez doufat, ze je ten respirator ochrani i pred zlomenim nohy nebo zlucnikovym zachvatem.
A proc jsi si ho jako lekarka nezakoupila? Jeste pred casem jich byly plny e-shopy.
Me ho doporucil zakoupit imunolog, tak se tim ridim.
Jsou na jedno použití.
A mít ho, tak ho daruji třeba nemocnému dítěti, nebo spousta mích kamarádek je prodavaček v Lidlu, Bille a upřímně, je mi jich líto, denně nonstop fronty, lidi se nechrání a roznáší dál, prskají na ně a mají doma děti.
Na nákup si ušij roušku, sice neochrání, ale nebudeš roznášet případně dál.
@lachtanice86 píše:
@jannina1 ty máš ten s výměnnými filtry? Na těch co ma chlap je uvedeno jedno použití
S ventilkem. A bylo u nej napsano na vice pouziti, tak prave nevim.
@lucynka25 píše:
Jsou na jedno použití.
A mít ho, tak ho daruji třeba nemocnému dítěti, nebo spousta mích kamarádek je prodavaček v Lidlu, Bille a upřímně, je mi jich líto, denně nonstop fronty, lidi se nechrání a roznáší dál, prskají na ně a mají doma děti.
Na nákup si ušij roušku, sice neochrání, ale nebudeš roznášet případně dál.
Dik za prinosnou radu.
Pane boze, tady jsou zas vsichni chytri
proc by jako mela respirator nekomu darovat? vsichni meli moznosti stejne, ja je koupila cele rodine na zacatku unora a co jako? Mohl si je koupit kazdy, takze opravdu odmitam, ze me bude nekdo moralizovat za to, ze jsem si ten respirator za sve penize koupila. To je zas postavene na hlavu, jeste me budou sikanovat lidi co maji “jen” rousky, protoze si respiratory nekoupili vcas. zvracena doba tohle, at si kazdy hledi sveho. @jannina1 bud vymeny filtru nebo fakt jen na jedno pouziti.