Úhyn rybiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21072
25.7.20 08:50
@bse.pedro píše:
Sorryjako, sice nedělám akvaristiku už 30 let, ale co je to za píčo. vinu s přidáváním CO2… :nevim: 8) A topit na 26 stupňů… Jaký máš rybičky?

Tipuju že myslí toto https://www.rostlinna-akvaria.cz/…ty-uhlik-co2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
25.7.20 09:17
@Anonymní píše:
Mám 100l akva měním 2 kýble týdně

Sklalary ve 100 litrech nemaji co delat, ty jsou tak pro 200- 250 litru. Oni to jsou taky predatori, tzn obcas zobnou drobnejsi rybku, ci je pronasleduji, ty pak mohou byt vystresle a chcipat. Skalary bych darovala pryc. Ale porad se radeji na rybickach, jestli budou mit jine napady.

• Citovat
  • Upravit
754
25.7.20 09:32
@Anonymní píše:
@Zlobolka123Teplota vody stále na 26 stupních, jinak přidávám i bakterie stability. Filtr molitan

26 je docela hodně. Pokus se o 2 až 3°C teplotu snížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.20 09:56
@sahrazad1 píše:
Sklalary ve 100 litrech nemaji co delat, ty jsou tak pro 200- 250 litru. Oni to jsou taky predatori, tzn obcas zobnou drobnejsi rybku, ci je pronasleduji, ty pak mohou byt vystresle a chcipat. Skalary bych darovala pryc. Ale porad se radeji na rybickach, jestli budou mit jine napady.

Akva jak jsem psala jsem podědila dá se říci i z rybičkami a vím že skalár tam nemá co dělat. Rybek si ale nevšímají hašteří se jen mezi sebou proto jsem je v akva zatím nechala. Skusim ty rybičky, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 09:57
@Zlobolka123 píše:
26 je docela hodně. Pokus se o 2 až 3°C teplotu snížit.

A nebude to pro ně šok když jsou zvyklé na 26?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 09:58
@Cenarius píše:
Tipuju že myslí toto https://www.rostlinna-akvaria.cz/…ty-uhlik-co2

A to co2 je problém? Nemám ho tedy přidávat?

• Citovat
  • Upravit
754
25.7.20 10:53
@Anonymní píše:
A nebude to pro ně šok když jsou zvyklé na 26?

Nebude.. Snižuj postupně během dne.. Ráno 1, odpo 2 a večer ať jsi o aspoň o 3 stupně dole :wink: běžné akvarijní rybky mají mít okolo teď 22-23°C.. V létě mi to skákalo i na 27 a Rybičky umíral..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.20 11:43
@Zlobolka123 píše:
Nebude.. Snižuj postupně během dne.. Ráno 1, odpo 2 a večer ať jsi o aspoň o 3 stupně dole :wink: běžné akvarijní rybky mají mít okolo teď 22-23°C.. V létě mi to skákalo i na 27 a Rybičky umíral..

Dobře děkuji moc za radu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 12:40
@Zlobolka123 píše:

Můžu mít ještě dotaz ohledně toho snižování. Vyměnila jsem jeden kýbl vody dala jsem o něco studenější než v akva ale žádná změna, topítko mám vypnuté světla také a teplota stále 26 doma 23 mám tomu ještě nějak pomoci třeba jak píšou vložit pet z ledovou vodou? Nebo nechat tak a počkat až to klesne samo?

• Citovat
  • Upravit
24167
25.7.20 13:07
@Anonymní píše:
A to co2 je problém? Nemám ho tedy přidávat?

Podle mě je přidávání CO2 do akvárka s rybama totální hovadina… Ryby potřebujou kyslík… To céóčko by možná bylo vhodný do akvárka bez ryb, kde se pěstujou jen rostliny… V normálním akvárku rostliny získávají výživu z rybího trusu… Je to v podstatě stejnej koloběh jak na souši…
A jak píšeš o teploměru, že ukazuje pořád stejně, jestli je to ten nalepovací na sklo, ty jsou na prd, chce to klasickej teploměr ponořenej do akvárka… A vodu měnit minimálně… Pokud je v akvárku správná rovnováha, dostatek rostlin a přiměřený počet ryb, stačí jen odsát kal na dně a vodu nemusíč měnit prakticky vůbec… A dolévat vodu odstátou, ohřátou na pokojovou teplotu, nejlíp jeden den napustit do kbelíku a druhej den dolít do akvárka, pokud naleješ čerstvě napuštěnou z vodovodu, můžeš ryby zlikvidovat chlórem ve vodě, nebo taky teplotním šokem, když prudce naleješ do akvárka vodu o dost chladnější… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.20 13:33
@bse.pedro píše:
Podle mě je přidávání CO2 do akvárka s rybama totální hovadina… Ryby potřebujou kyslík… To céóčko by možná bylo vhodný do akvárka bez ryb, kde se pěstujou jen rostliny… V normálním akvárku rostliny získávají výživu z rybího trusu… Je to v podstatě stejnej koloběh jak na souši…
A jak píšeš o teploměru, že ukazuje pořád stejně, jestli je to ten nalepovací na sklo, ty jsou na prd, chce to klasickej teploměr ponořenej do akvárka… A vodu měnit minimálně… Pokud je v akvárku správná rovnováha, dostatek rostlin a přiměřený počet ryb, stačí jen odsát kal na dně a vodu nemusíč měnit prakticky vůbec… A dolévat vodu odstátou, ohřátou na pokojovou teplotu, nejlíp jeden den napustit do kbelíku a druhej den dolít do akvárka, pokud naleješ čerstvě napuštěnou z vodovodu, můžeš ryby zlikvidovat chlórem ve vodě, nebo taky teplotním šokem, když prudce naleješ do akvárka vodu o dost chladnější… 8)

Jasně chápu. Jinak vodu dávám samozřejmě odstátou s pokojovou teplotou. Teploměr mám klasický zkoušela jsem dát i jinam a měří správně, topítko je vypnuté tak zatím kleslo o půl stupně tak snad to brzo klesne více a budou rybičky už v pohodě, doufám že to je nakonec teplotou a přidáváním co2

• Citovat
  • Upravit
24167
25.7.20 13:46
@Anonymní píše:
Jasně chápu. Jinak vodu dávám samozřejmě odstátou s pokojovou teplotou. Teploměr mám klasický zkoušela jsem dát i jinam a měří správně, topítko je vypnuté tak zatím kleslo o půl stupně tak snad to brzo klesne více a budou rybičky už v pohodě, doufám že to je nakonec teplotou a přidáváním co2

Základ je hlavně vzduchování, popř. filtrace… Za nás třeba bylo vybavení těžko dostupné, zverimexy jen ve velkých městech… Ale při správné velikosti akvárka, dostatečném počtu rostlin a přiměřeném počtu ryb se akvárko obešlo bez filtrace a při velkém počtu rostlin a menším počtu ryb i bez vzduchování, potřebný kyslík dodaly rostliny…
Jinak hlavně skaláři potřebujou spíš hlubší akvárko /vyšší sloupec vody/, aby se jim dobře dařilo a jsou dost hákliví na stres, těm může vadit i jen častý pohyb u akvárka, ťukání na sklo, apod… A co se týká počtu ryb v akvárku, platilo pravidlo na 1cm délky ryby 1l vody…
To, co vídám v petshopech v obchodních centrech, že tam mají Betu v titěrný krychli a že prodávají 3l kostky jako akvárko vhodný pro chov těchto ryb, to je na přesdržku nebo na žalobu za týrání zvířat… :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.20 14:14
@bse.pedro píše:
Základ je hlavně vzduchování, popř. filtrace… Za nás třeba bylo vybavení těžko dostupné, zverimexy jen ve velkých městech… Ale při správné velikosti akvárka, dostatečném počtu rostlin a přiměřeném počtu ryb se akvárko obešlo bez filtrace a při velkém počtu rostlin a menším počtu ryb i bez vzduchování, potřebný kyslík dodaly rostliny…
Jinak hlavně skaláři potřebujou spíš hlubší akvárko /vyšší sloupec vody/, aby se jim dobře dařilo a jsou dost hákliví na stres, těm může vadit i jen častý pohyb u akvárka, ťukání na sklo, apod… A co se týká počtu ryb v akvárku, platilo pravidlo na 1cm délky ryby 1l vody…
To, co vídám v petshopech v obchodních centrech, že tam mají Betu v titěrný krychli a že prodávají 3l kostky jako akvárko vhodný pro chov těchto ryb, to je na přesdržku nebo na žalobu za týrání zvířat… :roll: 8)

Jasné mám čerpadlo JK s molitanem což si myslím že je snad dostačující. Jinak to je vážně strašné chudáci rybky ve 3 l jak ve vězení
:,(.No a také vím že ve 100l akva bych skaláry neměla mít ale nemohla jsem je nikomu dát bo jsem myslela že si majitel pro akva příde ale nepřišel :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný